Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Business intelligence is geen oxymoron zoals jumbo garnalen. Het is niet dood. En het wordt niet vervangen door kunstmatige intelligentie.

In feite is BI springlevend; het wordt gebruiksvriendelijker, het breidt zich uit naar meer werknemers, het verhuist naar de cloud, het wordt ingebed in bredere ERP- en CRM-softwaresuites en omvat nu AI en machine learning.

Volgens de 2020-marktaandelen van IDC bereikte de totale wereldwijde markt voor business intelligence en analyse $ 19,2 miljard, een groei van een gezonde 5,2% ondanks pandemische economische omwentelingen. Vooruitkijkend zal de BI-groei naar verwachting versnellen naarmate bedrijven zich richten op digitale transformatie en slimmere manieren om data te gebruiken om het bedrijf vooruit te helpen.

De marktleiders zijn een who’s who van de machtigste bedrijven in de branche: Microsoft, SAP, Salesforce, IBM, SAS en Oracle. Aan de andere kant zijn die leiders slechts goed voor ongeveer 60% van de markt, dus er is genoeg ruimte voor innovators zoals ThoughtSpot en Alteryz om een ​​aanhang op te bouwen.

Toch bestaat BI altijd al en je zou kunnen zeggen dat het een beetje een underachiever is geweest. De tegenvallers tegen BI zijn dat het te moeilijk is voor de gemiddelde werknemer om te gebruiken, dat het mooie rapporten uitspuugt en kleurrijke dashboards biedt die werknemers niet helpen bij het oplossen van echte zakelijke problemen, en dat het te veel werk vooraf vereist – het maken van datacatalogi, het bouwen van datawarehouses, enzovoort.

Kan ERP de enige gegevensbron zijn voor Business Intelligence?

Gebaseerd op onze 15 jaar ervaring in BI implementatiehebben we een BI-raamwerk ontwikkeld waarmee gegevens kunnen worden gebruikt voor meer gestructureerde, op feiten gebaseerde beslissingen. Het raamwerk omvat vier hoofdcomponenten: planning, planuitvoering, veranderingsanalyse en optimalisatie.