Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Business intelligence is geen oxymoron zoals jumbo garnalen. Het is niet dood. En het wordt niet vervangen door kunstmatige intelligentie.

In feite is BI springlevend; het wordt gebruiksvriendelijker, het breidt zich uit naar meer werknemers, het verhuist naar de cloud, het wordt ingebed in bredere ERP- en CRM-softwaresuites en omvat nu AI en machine learning.

Volgens de 2020-marktaandelen van IDC bereikte de totale wereldwijde markt voor business intelligence en analyse $ 19,2 miljard, een groei van een gezonde 5,2% ondanks pandemische economische omwentelingen. Vooruitkijkend zal de BI-groei naar verwachting versnellen naarmate bedrijven zich richten op digitale transformatie en slimmere manieren om data te gebruiken om het bedrijf vooruit te helpen.

De marktleiders zijn een who’s who van de machtigste bedrijven in de branche: Microsoft, SAP, Salesforce, IBM, SAS en Oracle. Aan de andere kant zijn die leiders slechts goed voor ongeveer 60% van de markt, dus er is genoeg ruimte voor innovators zoals ThoughtSpot en Alteryz om een ​​aanhang op te bouwen.

Lees ook:  Master Data Management staat gelijk aan pijn

Toch bestaat BI altijd al en je zou kunnen zeggen dat het een beetje een underachiever is geweest. De tegenvallers tegen BI zijn dat het te moeilijk is voor de gemiddelde werknemer om te gebruiken, dat het mooie rapporten uitspuugt en kleurrijke dashboards biedt die werknemers niet helpen bij het oplossen van echte zakelijke problemen, en dat het te veel werk vooraf vereist – het maken van datacatalogi, het bouwen van datawarehouses, enzovoort.

Meer informatie over ?

Top 7 business intelligence-trends voor 2021
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is een datamart?

  Een datamart is een subset van een datawarehouse ontworpen om een ​​specifiek bedrijfsonderdeel of doel te bedienen. Datawarehousing-pionier Ralph Kimball bedacht van datamarts om

Crystal Reports Scheduler

Crystal Reports Scheduler: Select, Format, Schedule, and Deliver! CRD® (Crystal Reports Distributor) is a Crystal Reports Scheduler that saves time and money by making it

Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?