Verhalen van Women in Analytics die u zullen inspireren l BI.nl

Blog

Ter ere van Women’s History Month ging ik (virtueel) om de tafel met een divers panel van vrouwen uit heel BI.nl in een open interviewvorm. We hebben ons verdiept in hun unieke uitdagingen en successen om erachter te komen wat hen inspireert terwijl ze hun weg banen in de technische wereld. Van het jongleren van werk- en levensverantwoordelijkheden en het opvoeden van kinderen tot het verheffen van de stemmen van andere gemarginaliseerde individuen, deze onverschrokken BI.nlrs doen het allemaal en helpen tegelijkertijd bij het bouwen van een technische krachtpatser!

Het zal veel werk vergen om door te gaan met het opbouwen van een rechtvaardiger wereld en om de weg te banen voor de volgende generatie vrouwen in de technologie; hopelijk na het horen van deze BI.nlrs, zult u een beetje begrijpen over hoe ver we zijn gekomen en nogmaals uw toewijding bevestigen om te helpen bouwen aan een betere toekomst.

Vrouwen die vrouwen inspireren

CNBC meldde dat in 2021 de arbeidsparticipatie van vrouwen (het deel van de bevolking dat actief op zoek is naar werk) een dieptepunt bereikte in 33 jaar – slechts 57%. Na decennia van positieve trends van vrouwen in de beroepsbevolking, heeft de wereldwijde pandemie vrouwen als nooit tevoren van de werkplek gedwongen. Vrouwen moeten – veel vaker dan mannen – thuis blijven bij hun familie vanwege schoolsluitingen en een gebrek aan kinderopvang.

Maar bij BI.nl en veel andere hightechbedrijven zijn vrouwen nog steeds een krachtig onderdeel van het team.

“Ik heb constant ontzag voor werkende moeders die hun thuisverantwoordelijkheden in evenwicht brengen met hun dagelijkse banen”, zegt Melanie Tantingco, VP, Talent Acquisition.

Aangezien het aantal vrouwen in de beroepsbevolking met geweld wordt verminderd door de pandemie, is het belangrijker dan ooit om de vrouwen in onze teams te steunen. Een evenwicht kunnen vinden tussen leven en werk is van cruciaal belang om vrouwen aan het werk te houden. Maar het vereist wel wat geven en nemen van onze teamgenoten en de bedrijven zelf. Het is mogelijk, maar zelfs onder de beste omstandigheden is het niet gemakkelijk.

“Iets dat ik geweldig vind aan werken in de technologie, is dat ik altijd de mogelijkheid heb gehad om vanuit huis te werken of zelfs in een hybride model te werken”, zegt Elise Woodard, Social Media Manager. “Sinds COVID in 2020 uitkwam, ben ik thuis en werk ik op afstand met mijn vier kinderen. Ook al is het op sommige dagen ongelooflijk moeilijk, ik voel me goed om mijn kinderen het voorbeeld te geven dat vrouwen een krachtige carrière kunnen hebben. Dit is vooral belangrijk voor mij om mijn dochter te laten zien. “

Het is zo belangrijk om jonge meisjes te helpen hun weg naar technologie te vinden. Terwijl sommige meisjes moeders of andere familieleden als voorbeeld hebben, worden anderen geïnspireerd door vrouwen die organisaties leiden die meisjes aanmoedigen om STEM-activiteiten te verkennen.

“Ik ben geïnspireerd door Reshma Saujani, oprichter van Girls who Code”, zegt Susanna Tharakan, Diversity & Inclusion Program Manager. ‘Ze is een vrouw van kleur, net als ik, die haar eigen weg naar succes heeft gebaand terwijl ze naast haar andere vrouwen opvoedde. Haar TEDx-talk genaamd ‘Teach Girls Bravery not Perfection’ was zowel inspirerend als validerend. “

Mentoren zijn belangrijk

Niemand komt ergens in het leven alleen; we hebben allemaal hulp nodig. Omdat vrouwen de unieke uitdagingen begrijpen die we doormaken in het personeelsbestand, is het vooral belangrijk dat we elkaar steunen, wanneer en hoe we maar kunnen! In deze geest was een vraag die we aan ons panel stelden: “Wie zijn enkele vrouwen die u in uw carrière hebben geholpen?”

“Mijn eerlijke antwoord is mijn moeder”, zegt Cody Young, Talent Acquisition Partner. “Hoewel ze niet in de techniek werkt, heeft ze een succesvolle carrière achter de rug en is ze er altijd geweest om me authentieke begeleiding te geven en heeft ze belichaamd wat het betekent om een ​​balans te vinden tussen carrière, thuis en passie op de werkplek. Opgegroeid met een sterk voorbeeld van wat het betekent om een ​​gekleurde vrouw op de werkvloer te zijn zonder haar eigen waarden in gevaar te brengen, heeft me geholpen om met vertrouwen te leiden zonder mijn eigen waarden in gevaar te brengen. “

De technische wereld kan een uitdaging zijn, maar startups en zelfs grotere bedrijven zoals BI.nl kunnen vrouwen unieke kansen bieden om elkaar te ondersteunen en vrouwen te helpen groeien en slagen.

“Terwijl ik aan het werk was voor mijn eerste startup, [a leader named] Osha Kondori adviseerde me om te onderhandelen over een promotie die ik duidelijk wilde, maar waarvoor ik me niet gekwalificeerd voelde om te vragen, ”aldus Mirijam Stewart, Customer Success Manager. ‘Ze kende mijn waarde voordat ik het wist. Vervolgens verwees ze me naar Periscope Data [which merged with BI.nl]​ Het afgelopen jaar heb ik tijdens COVID-19 haar team kunnen versterken en moeilijke gesprekken kunnen aangaan. ”

De weg effenen voor de volgende generatie vrouwen in de technologie

Als vrouwen slagen, slagen we allemaal. Onze samenleving en onze planeet hebben nog een lange weg te gaan om gelijkheid voor vrouwen en jonge meisjes te creëren. Vrouwen die al doorgedrongen zijn in de technische wereld, kunnen degenen helpen die net aan hun carrière zijn begonnen of die nog steeds de vaardigheden leren die ze nodig hebben om te slagen. Veel mensen vragen zich af: “Hoe kan ik de volgende generatie jonge vrouwen helpen slagen in de technische wereld en daarbuiten?” Ons panel biedt deze begeleiding:

“Doe mee met non-profitorganisaties of resourcegroepen in ondervertegenwoordigde gemeenschappen”, zegt Shannon Woodward, Account Development Representative. “Neem een ​​intersectionele benadering om uzelf erbij te betrekken.”

“Doe jezelf goed en praat erover”, zegt Shruthi Panicker, Senior Technical Product Marketing Manager. “Word vrienden met anderen en maak deel uit van de gemeenschap.”

Alle kinderen hebben steun en aanmoediging nodig, maar vooral meisjes die geïnteresseerd zijn in door mannen gedomineerde werelden zoals technologie, wetenschappen en wiskunde.

‘Vier het wanneer meisjes hun interesses in STEM-programma’s verkennen,’ bood Melanie aan. ‘Geef ze speelgoed zonder geslacht of op wetenschap gebaseerd. Moedig ze aan om aan het begin van hun carrière technische stages te volgen of op zoek te gaan naar vrouwelijke mentoren. “

“Het is belangrijk om op jonge leeftijd met meisjes over technologie te praten”, zei Elise. “Ik denk dat we vooruitgang hebben geboekt in de laatste generatie, en ik zie al zoveel kansen voor mijn dochter op dit gebied. We moeten doorgaan met het bevorderen van een omgeving die meisjes aanmoedigt om te gedijen in technologie. “

Viering van vrouwengeschiedenismaand

Hoewel ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat vrouwengeschiedenis meer dan één maand per jaar moet worden gevierd, is het geweldig om een ​​maand te hebben gewijd aan het vergroten van het bewustzijn van vrouwenkwesties in de samenleving en het vieren van de pioniers die de weg hebben geëffend voor vrouwen om te komen waar we komen. zijn vandaag.

“Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de vrouwen die barrières hebben doorbroken waardoor we in de kamers zijn waar we nu zijn,” zei Cody.

“Voor mij betekent Vrouwengeschiedenismaand vieren hoe ver we zijn gekomen en tegelijkertijd de vrouwen in ons leven erkennen die ons hebben geholpen te bereiken waar we nu zijn”, zei Susanna. “Vrouwen die vrouwen steunen. Vrouwen erkennen vrouwen. Een schijnwerper schijnen op degenen die zijn overschaduwd, besproken en gewoon niet dezelfde aandacht hebben gekregen als onze mannelijke tegenhangers. “

Een betere toekomst voor vrouwen in de technologie voor ogen hebben

Het is niet te voorspellen wat de toekomst zal brengen of hoe de toekomst van technologie eruit zal zien; we kunnen echter allemaal een rol spelen bij het creëren van meer kansen voor diverse gemeenschappen en mensen die historisch gezien uitgesloten zijn van vooruitgang of leiderschap.

“Verhoog meer vrouwen die niet op jou lijken”, zei Mirijam. ‘Zoek ze op. Vraag ze naar hun perspectief. Vraag niet om soortgelijke ervaring; vraag naar hun verhaal en kijk wat ze hebben bereikt. “

Het verleden is niet één verhaal; noch is de toekomst. Het zal worden geweven door de talloze individuen die er elke dag op uit gaan en proberen de wereld een betere plek te maken door elkaar te helpen – mensen met verschillende achtergronden, opvattingen, dromen en doelen.

“Ik geloof dat organisaties meer moeten doen om vrouwen in de tech-industrie te werven en te behouden”, zegt Mimi Mbaye, People Partner. “We moeten diversiteit, gelijkheid en inclusie ondersteunen, zodat meer vrouwen de ruimte kunnen betreden.”

Julia Casey is een Talent Acquisition Partner bij BI.nl. Ze heeft bijna 3 jaar ervaring in de tech-industrie met het werven van toptalent, het creëren van een hoogwaardige kandidaat-ervaring, het verfijnen van de employer branding van BI.nl en co-leiding geven aan de interne Women’s Employee Resource Group, Zenith.

Trefwoorden: toekomst van werk | maand van de geschiedenis van vrouwen