Verschillende gegevensbronnen omzetten in iets positiefs met PBRS voor Power BI

Verschillende gegevensbronnen omzetten in iets positiefs met PBRS voor Power BI

Het is niet altijd eenvoudig of rechtlijnig om tot de kern van de drijvende factoren achter uw zakelijk succes te komen. Zelfs als je er vanaf het begin bij was en het oorspronkelijke moment van inzicht dat uiteindelijk een bedrijf werd, zullen er nog steeds nuances zijn over je product, de markt en je klanten die niet waarneembaar zijn via traditionele denkwijzen.

In plaats daarvan komen inzichten uit een breed scala van vaak ongelijksoortige gegevensbronnen. Ze betekenen allemaal iets, maar ze kunnen onmogelijk lijken te synthetiseren of om te zetten in waardevolle inzichten.
Daarom zijn getalenteerde mensen die op verschillende manieren naar data kunnen kijken om unieke inzichten te krijgen zo onschatbaar. En het is ook de reden waarom investeren in tools die de informatie die binnenstroomt uit deze gegevensbronnen verzamelt en analyseert, meestal resulteert in een uitstekende ROI.

Het begint met het begrijpen van alle gegevens die in en door uw bedrijf stromen. Het betekent ook dat u moet begrijpen welke bronnen zich van nature vertalen in bruikbare inzichten die u kunnen helpen bij het opstellen van strategieën en plannen voor verschillende gebieden.

Maar het is geen slechte zaak om uit verschillende bronnen te trekken. In plaats daarvan kan het met de juiste tools de kwaliteit en kwantiteit van de inzichten die u opdoet zelfs verbeteren. In deze handleiding leggen we uit hoe.

data bronnen

5 soorten gegevensbronnen om uw bedrijf te stimuleren

Er zijn veel soorten gegevens waaruit u een inzichtelijk Power BI-gegevensrapport kunt halen, zowel uit interne als externe bronnen. Enkele van de meest voorkomende mogelijkheden zijn:

 • Bestandsgegevens, met name van bestandstypen, waaronder MS Excel en spreadsheets, CSV, PDF-documenten en SharePoint-documenten en -mappen.
 • Databasebronnen, zoals informatie uit uw SQL-server en/of Access-database, evenals uw SQL Server Analysis Services-database.
 • Informatie over Power BI-platform, inclusief zowel datasets als datastromen
 • Azure-gegevens, variërend van uw Azure SQL Database tot uw Synapse Analytics en uw Analysis Services-database.
 • online bronnen, van uw SharePoint Online-lijst tot uw Microsoft Exchange Server, Salesforce Objects, Marketo-klantinformatie, Zendesk-helpdesktickets en meer.
Lees ook:  Succesvol programma voor machinaal leren bouwen

Dat is natuurlijk maar een greep uit de beschikbare informatie. Het kan gestructureerd of ongestructureerd zijn, met vooral de laatste een strijd voor 95% van de bedrijven. En toch kan dit brede scala aan gegevensbronnen eigenlijk een goede zaak zijn. Sta me toe het uit te leggen.

De zaak voor diverse gegevensopties

Je hebt een breed scala aan ingangen. U moet die input omzetten in unieke inzichten vanuit een gecentraliseerde bron die uitgebreide rapporten kan leveren. Het is een complexe inspanning, maar wel een investering die de investering waard is, omdat het uw gegevens en de resulterende inzichten op een aantal belangrijke manieren verbetert:

 1. Verbeter uw gegevenskwaliteit. Verschillende informatie kan worden gebruikt om met elkaar te vergelijken, waardoor de kwaliteit automatisch wordt gegarandeerd en uitschieters worden verwijderd.
 2. Uitgebreidere rapporten maken. Verschillende soorten gegevens, zoals intern en extern of gestructureerd en ongestructureerd, hoeven niet altijd gescheiden te zijn. Door de twee te combineren, kunnen uitgebreidere rapporten worden gemaakt die leiden tot meer bruikbare inzichten op verschillende gebieden.
 3. Creëer uitwijkmogelijkheden. Mocht één databron onverhoopt niet beschikbaar zijn, dan heb je andere om op terug te vallen zonder de integriteit van je rapportage of kans op inzichten te verliezen.
Lees ook:  Waarom is Business Intelligence (BI) belangrijk?

Al deze voordelen kunnen natuurlijk alleen waar zijn als u in staat bent om die diverse reeks gegevensbronnen om te zetten in een uitvoerbaar rapportageproces dat is ontworpen om de resultaten te krijgen die u nodig hebt om te groeien en uw bedrijf te verbeteren. Dat is waar Microsoft Power BI de vergelijking binnenkomt.

Gebruikmaken van Power BI en PBRS om ongelijksoortige gegevensbronnen om te zetten in iets positiefs

“Het doel is om data om te zetten in informatie en informatie in inzicht.”
—Carly Fiorina, voormalig CEO, Hewlett Packard

Microsoft Power BI is ontwikkeld met een eenvoudig doel voor ogen: het creëren van een gecentraliseerde bron die bruikbare rapporten kan produceren, ontworpen om het leven van bedrijfsanalisten, IT-beheerders en C-suite executives gemakkelijker te maken. Het doel: data omzetten in inzichten op een aangepaste manier ontworpen voor zakelijk succes.

Dat doel is alleen maar belangrijker geworden omdat leidinggevenden op zoek zijn naar manieren om meer te doen met minder teamleden en lagere budgetten. De begrotingskrapte die door COVID-19 in alle sectoren wordt gevoeld, is slechts het recente voorbeeld dat zowel de noodzaak van aanpassingen als de noodzaak om deze aanpassingen met een klein budget aan te brengen, vereiste.

Lees ook:  Wat is een relatiebeheerder? Een sleutelrol bij het overbruggen van de kloof tussen business en IT

Power BI is ontworpen voor die situatie. De SQL Server kan gegevensbronnen centraliseren, informatie halen uit alle bovenstaande mogelijkheden en deze samenvoegen tot bruikbare rapporten. Daarbij vereenvoudigt het het verkrijgen van de juiste gegevens bij de juiste mensen. Het combineert natuurlijk hybride gegevensbronnen om uitgebreide rapporten te produceren.

Dat proces wordt nog verder vereenvoudigd door het geautomatiseerde leveringssysteem dat de Power BI Reports Scheduler (PBRS) biedt. Het systeem vereenvoudigt het aanpassen van gegevensrapporten en distribueert nauwkeurige, op maat gemaakte rapporten over bedrijven en afzonderlijke bedrijfseenheden. In plaats van een heel data science-team erbij te betrekken, kan de opzet en het beheer worden afgehandeld door een paar leden, wat tot kernvoordelen in de hele organisatie leidt.

Het geheim van succes hier is automatisering. Het vermogen van Power BI om ongelijksoortige gegevensbronnen op te nemen en te analyseren, wordt gecombineerd met de PBRS-mogelijkheden voor rapportplanning om het systeem te creëren dat u nodig hebt om voortdurend en consequent bruikbare inzichten te verkrijgen uit uw gegevensinvoer. Dat resulteert op zijn beurt in betere besluitvorming om uw bedrijf vooruit te helpen.

Op zoek naar hulp bij het stroomlijnen van uw gegevensbronnen en het implementeren van PBRS? Start vandaag nog uw gratis proefperiode van 30 dagen.

PDF met functies ophalenGratis proefversie starten

Meer informatie over ?

Verschillende gegevensbronnen omzetten in iets positiefs met PBRS voor Power BI
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Verschillende gegevensbronnen omzetten in iets positiefs met PBRS voor Power BI

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Verschillende gegevensbronnen omzetten in iets positiefs met PBRS voor Power BI

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?