Verschillende versies van Power BI vergelijken

Power BI is een van de meest gewilde aanbiedingen van Microsoft voor gebruikers van business intelligence. Zijn populariteit is te danken aan het enorme aantal mogelijkheden dat gegevensanalyse en rapportage zo veel eenvoudiger en efficiënter maakt. U kunt op basis van uw zakelijke behoeften investeren in verschillende versies van Power BI. Bovendien, in de Power BI service, worden de mogelijkheden gedefinieerd op basis van het type licentie dat u aanschaft.

Verschillende versies van Power BI

Verschillende versies van Power BI vergelijken

Power BI Pro- en Power BI Free-licenties worden per gebruiker toegewezen. Power BI Pro-gebruikers kunnen samenwerken door inhoud te gebruiken van en inhoud te delen met andere gebruikers. Een Power BI Pro-licentiegebruiker kan inhoud publiceren naar app-werkruimten, dashboards delen en zich abonneren op dashboards en rapporten. Aan de andere kant heeft een Power BI Free-licentiehouder alleen in zijn eigen werkruimte toegang tot sommige functies van Power BI.

Power BI Premium is bedoeld voor grotere bedrijven, aangezien het geen licenties per gebruiker toewijst. In plaats daarvan biedt het consistente prestaties en ondersteunt het grotere datavolumes in Power BI. Gebruikers binnen deze organisatie hoeven geen individuele Power BI Pro-licentie te hebben en hebben toegang tot alle gegevens en functies van Power BI.

Welke Power BI-versie heb je nodig?

Een nieuwe gebruiker van Power BI kan overweldigd raken door de verschillende beschikbare opties. Het lijkt misschien moeilijk om te beslissen of u Power Free, Power BI Pro of Power BI Premium moet gebruiken. U vraagt ​​zich misschien af ​​wat voor soort licentie u nodig heeft en of u uw rapporten met andere gebruikers kunt delen of niet. Het antwoord ligt in uw individuele behoeften.

Power BI Free en Power BI Pro

Met Power BI Free kunt u verbinding maken met meer dan 70 gegevensbronnen, uw resultaten publiceren op internet en exporteren naar Excel. Al deze functies zijn misschien genoeg voor u en u hoeft mogelijk niet te investeren in een duurdere versie van Power BI. Er zijn echter enkele beperkingen verbonden aan de Power BI Free-versie. U kunt bijvoorbeeld niet delen met uw collega’s en u kunt geen app-werkruimten maken. Maar als u het niet met andere eindgebruikers hoeft te delen en het alleen nodig heeft voor individuele gegevensanalyse, komt u er misschien goed uit.

Zowel Power BI Free als Power BI Pro hebben een opslaglimiet van 10 GB per gebruiker. Het belangrijkste verschil tussen Power BI Free en Power BI Pro is dat u met Power BI Pro uw gegevens, rapporten en dashboards kunt delen met andere gebruikers die ook een Power BI Pro-licentie hebben. Bovendien kunt u ook app-werkruimten maken.

Power BI Premium

Power BI Premium is ontworpen om de uitdagingen van grote ondernemingen aan te kunnen. Deze bedrijven hebben belangrijke gegevens te verwerken en kunnen hun speciale capaciteit en hardware gebruiken in plaats van te vertrouwen op de gedeelde capaciteit van Microsoft. De verantwoordelijkheid ligt dan bij u als organisatie om die capaciteit te bieden en ervoor te zorgen dat u over voldoende middelen beschikt voor uw rapportage en analyse.

Welke Power BI-versie u ook kiest, het heeft de mogelijkheden om u te helpen uw business intelligence-activiteiten te stroomlijnen. U zult blij zijn dat u in deze krachtige tool heeft geïnvesteerd en al uw gegevens beter kunnen begrijpen.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Verschillende versies van Power BI vergelijken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Verschillende versies van Power BI vergelijken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Verschillende versies van Power BI vergelijken

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?