Vijf manieren om uw gegevensprivacy toekomstbestendig te maken

Klik voor meer informatie over auteur Deepak Gupta.

Het is altijd een uitdagende inspanning om te anticiperen op de richting die gegevensprivacy uitgaat. Bedrijven hebben een steeds grotere behoefte aan het toekomstbestendig maken van gegevensprivacy en het beschermen van gevoelige informatie.

Met regelgeving als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met een volledige impact, beschermen bedrijven nu beter gevoelige gegevens en geven ze toegang tot toestemming.

Het is bijna niet te voorspellen hoe netwerken in de toekomst met data zullen omgaan. Desondanks moeten bedrijven doorgaan met het creëren van betrouwbare, beschikbare en veilige netwerken die klaar zijn om te gaan met onvoorspelbare gegevensbehoeften.

2020: een jaar van grote cyberaanvalgolven

Met de verandering naar een ‘nieuw normaal’ werd 2020 het jaar van belangrijke cyberaanvallen, omdat bedrijven moeite hadden om hun gegevens te beschermen. Sommigen noemden het zelfs een “cyberpandemie,”In navolging van de coronavirus-pandemie om ons heen.

In 2020 waren er veel inbreuken en cyberaanvallen, evenals ransomwareaanvallen. In feite, 80 procent van de bedrijven zag een toename van cyberaanvallen.

2020 was een van de belangrijkste jaren van grote cyberaanvallen, zelfs met bedrijven die trots waren op hun veiligheid. Hackers lopen altijd een stap voor op het spel. Je moet ze dus een stap voor zijn. Daarom moet u uw dataveiligheid.

Naleving gaat nergens heen

Bedrijven mogen handhaving niet beschouwen als een eindspel op het gebied van beveiliging, aangezien het niet alles volledig beschermt. De meeste bedrijven hebben hun eigen nalevingsformulieren. Dit houdt in dat beschermingsnormen kunnen variëren afhankelijk van de branche. De detailhandel heeft bijvoorbeeld waarschijnlijk niet hetzelfde gegevensbeschermingsniveau of hetzelfde nalevingsniveau als een zorgorganisatie.

Om de privacy van gegevens toekomstbestendig te maken, moet u voldoen aan de toepasselijke regelgeving, zoals de AVG of de California Consumer Privacy Act (CCPA). Dit is een cruciaal element om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. U moet echter een stap verder gaan en meer beveiligingsmaatregelen nemen dan de regelgeving aanbeveelt.

Vijf manieren om gegevensprivacy toekomstbestendig te maken

1. Ontwikkel een effectief wereldwijd programma

Het ontwikkelen van een effectief wereldwijd programma is een sleutelelement bij het toekomstbestendig maken van uw gegevensprivacy. Een effectief wereldwijd programma betekent dat naleving van individuele privacywetten slechts één element is. Naleving is niet de totale basis van uw programma.

In plaats daarvan moet u een wereldwijd programma opzetten dat een op principes gebaseerde benadering omvat met een idee van waar de wet naartoe gaat. Bedenk ook waar u over twee tot vijf jaar verwacht dat uw organisatie en consumenten zich bevinden.

U moet anticiperen op de verwachtingen van uw klanten en de toekomst van uw bedrijf. Het vertrouwen en de loyaliteit van de consument zijn cruciale factoren, maar u moet ook uw hele programma naar een hoger niveau tillen.

2. Transparantie van privacy en gegevensverwerking

Gebruikers zijn zich de afgelopen jaren meer bewust geworden van de gegevens die ze delen. Als zodanig eisen ze meer transparantie van bedrijven over hoe ze hun informatie gebruiken.

Als het gaat om transparantie over privacy en gegevensverwerking, moet u weten wat uw rechten zijn onder de AVG en de CCPA.

Organisaties waarop de CCPA van invloed is, moeten gebruikers het recht geven om te begrijpen hoe zij hun persoonlijke gegevens gebruiken. Dit bevat:

  • Hoe de organisatie de informatie verzamelt
  • Of de organisatie het aan derden verkoopt
  • Als de gebruikers het recht hebben om de gegevens op elk moment te verwijderen

3. Zet een Data Governance Program op

Een Gegevensbeheer programma is een handige manier om gegevensprivacy toekomstbestendig te maken. Nieuwe privacy- en beveiligingsregels en gedragscodes zullen het nieuwe werken zijn. U moet een stuurgroep samenstellen met relevante leidinggevenden van de organisatie die regelmatig bijeenkomen.

Het doel van elke bijeenkomst moet zijn om de kunstmatige silo’s van privacy, beveiliging en andere nalevingsinspanningen te doorbreken. Tijdens deze bijeenkomsten moet u er ook voor zorgen dat deze nalevingsinspanningen de bedrijfsdoelen bevorderen, met name de bruikbaarheid van gegevens.

Zodra u uw bestuursgroep hebt gevormd, moet u zijn mandaat vaststellen en de problemen identificeren en doelen die het zal aanpakken. Uw groep moet uit verschillende personen met verschillende rollen bestaan. Het kunnen bijvoorbeeld privacy- en beveiligingsprofessionals en bedrijfsleden zijn die weten hoe de gegevens zullen worden gebruikt.

4. Geplande veroudering

Dit is een uitdagende maar belangrijke manier om gegevensprivacy toekomstbestendig te maken. Als het op de basis aankomt, is geplande veroudering een cruciale manier om gegevensprivacy toekomstbestendig te maken.

Met geplande veroudering verwacht u dat uw product of dienst binnen een paar jaar of zelfs maanden verouderd zal zijn. Dit betekent dat u kunt plannen en de markt voor kunt blijven als het gaat om gegevensprivacy.

5. Bouw een gebruikerservaring op die verder gaat dan compliance

Consumententevredenheid is het totaal van verschillende consumenteninteracties met het bedrijf, van klantenservice tot de algehele gebruikerservaring. U moet op een gebruiksvriendelijke manier communiceren met uw consument. Concentreer u op hun zorgen, want dit is een cruciaal contactpunt voor de consument.

Dit betekent dat u de gewoonte moet doorbreken om aan te nemen dat het privacybeleid voldoende is. Hoewel het “de doos aanvinkt”, mist het het doel van uw bedrijf om consumentgericht te zijn.

De juiste oplossing is om externe tools te bouwen die de privacy van het bedrijf verbeteren en het vertrouwen van de consument behouden. Dit maakt alles gemakkelijker voor de consument en stelt hem in staat met de middelen die hij nodig heeft.

Ontmoet uw ontwerpteam om een ​​omnichannel-ervaring op te bouwen die de consument voorziet van de informatie die hij nodig heeft. Onderzoek toont dat immers aan 86 procent van de consumenten zal meer betalen voor een goede consumentenervaring.

In een notendop

Er is een dorp voor nodig om gegevensprivacy toekomstbestendig te maken. Als u deze vijf tips volgt, bent u echter veel dichter bij het maken van een gegevensprivacyprogramma dat voldoet aan de regelgeving en een aanwinst is voor uw bedrijf.