Vijf trends op het gebied van bedrijfsgegevens om in de gaten te houden in 2021

Vijf trends op het gebied van bedrijfsgegevens om in de gaten te houden in 2021

Meer weten over :

Vijf trends op het gebied van bedrijfsgegevens om in de gaten te houden in 2021

Vijf trends op het gebied van bedrijfsgegevens om in de gaten te houden in 2021

Klik voor meer informatie over auteur Adi Paz.

Digitale transformatie is steeds belangrijker geworden in de nasleep van de coronavirus-pandemie. Bedrijven over de hele wereld streven ernaar om realtime operationele inzichten uit big data te halen om de winstgevendheid te vergroten, superieure klantervaringen te bieden en zich te houden aan regelgeving. Het opnemen en analyseren van snelgroeiende datavolumes met de snelheid van het bedrijf, uit diverse databronnen, vormt echter een enorme uitdaging, vooral voor ondernemingen met een verouderde kerninfrastructuur.

Volgend jaar zullen ondernemingen strijden om nieuwe digitale diensten te lanceren en de beste gebruikerservaring te bieden door hun bedrijfsgegevens beter te benutten en gegevensbewerkingen te automatiseren en te optimaliseren om aan de nieuwe zakelijke realiteit te voldoen.

Hier zijn vijf trends die we aan de horizon zien:

1. AIOps zal een must zijn

AIOps wordt dit jaar een gegeven, aangezien machine learning-algoritmen die zijn getraind op meer gegevens, nauwkeurigere bruikbare en proactieve inzichten zullen genereren om gegevensoperaties efficiënt en goedkoper te maken. AI is geschikt voor het optimaliseren van de complexe operaties die kenmerkend zijn voor grote ondernemingen en wordt gebruikt om trends en patronen op te sporen om problemen, zoals capaciteitsproblemen, te identificeren en te isoleren. AI-gestuurde autonome schaalvergroting van resources voor transactionele en analytische workloads bespaart overprovisioning en maakt schaling mogelijk wanneer dat nodig is om piekbelastingen voor alle omgevingen op te vangen. Gegevens moeten efficiënt worden beheerd en verplaatst tussen verschillende gegevenslagen om te voldoen aan veeleisende SLA’s, waarbij de hoge RAM-kosten worden gereserveerd voor gegevens met de hoogste prioriteit die de snelste toegang nodig hebben.

2. Gegevens en analyses worden samengevoegd

Het samen lokaliseren van analyses en operationele gegevens resulteert in snellere gegevensverwerking om bruikbare inzichten en reactietijden te versnellen voor tijdgevoelige toepassingen zoals dynamische prijzen, hypergepersonaliseerde aanbevelingen, realtime fraude- en risicoanalyse, optimalisatie van bedrijfsprocessen, voorspellend onderhoud en meer.

Om met succes analyses en ML in productie te implementeren, een efficiëntere Data-architectuur wordt geïmplementeerd, waarbij OLTP (CRM, ERP, facturering, enz.) wordt gecombineerd met OLAP-systemen (data lake, datawarehouse, BI, enz.), met de mogelijkheid om de feature vector sneller te bouwen, en met meer gegevens voor nauwkeurige, tijdige resultaten.

3. IT-modernisering zal versnellen

De huidige crisis zal een extra trigger zijn voor het upgraden van de infrastructuur om meer digitale diensten op een meer flexibele manier te ondersteunen en te lanceren. Het concept van Hubs voor digitale integratiezal een moderne, slimme ODS organisaties helpen bij het ontladen en loskoppelen van verouderde registratiesystemen en databases om snel nieuwe digitale toepassingen te introduceren en de schaal en beschikbaarheid te bieden die vereist zijn voor always-on-services. De mogelijkheid om naadloos te integreren met de bestaande infrastructuur en de gegevens te offloaden naar een cloud-native, high-performance computing-en-storage-laag, maakt een snelle go-to-market en continue migratie met een laag risico naar de cloud mogelijk zonder dat dit nodig is. volledig afstoten van bestaande bedrijfskritische systemen.

4. Ondernemingen zullen concurreren op snelheid

Ondernemingen zullen strijden om nieuwe digitale toepassingen en diensten met lage latentie te leveren om aan de groeiende eisen van de nieuwe online economie te voldoen. Om een ​​superieure klantervaring te bieden, zullen bedrijven technologieën gebruiken die automatisch worden geschaald om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en snellere toegang tot gegevens en versnelde analyses kunnen bieden om de latentie te verminderen. In-memory computing is een voorbeeld van een technologie die zal worden ingezet om extreme prestaties, snelheid en schaal te bereiken door gedistribueerde in-memory-snelheid te bieden voor het verwerken van hoogwaardige, transactionele en analytische verwerking.

5. Cloudcomplexiteit zal doorgaan

In 2022 zullen publieke clouddiensten essentieel zijn voor 90 procent van de innovatie op het gebied van data en analyse. Ondernemingen zullen eerder geneigd zijn om de lock-in van cloudleveranciers te vermijden en zullen een multi-cloudbenadering omarmen om te voldoen aan hun applicatie-, datalocatie- en kostenvereisten. Wrijvingsloze hybride en multi-cloudservices zorgen voor consistentie in on-premise en cloudomgevingen, waardoor ondernemingen de optimale omgeving kunnen benutten om hun services van stroom te voorzien. Er zullen meer technologieën worden ingezet om consistentie te bieden in on-premise en cloudomgevingen om de overgang naar de cloud soepeler te laten verlopen.

Verbetering van de snelheid, nauwkeurigheid en kosten van gegevensbewerkingen zal dit jaar van cruciaal belang zijn voor bedrijven om hun gegevens efficiënt te gebruiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren en om hun bedrijf te digitaliseren om succesvol te kunnen concurreren. Het tempo van de digitale transformatie zal blijven toenemen, waardoor innovatie wordt gestimuleerd en bedrijven nieuwe datagestuurde bedrijfsstrategieën kunnen ontwikkelen.