Voorbeelden van Business Intelligence & Analytics: 3 industrieën in focus

In de zakenwereld zijn initiatieven meestal geblokkeerd, tenzij ze een behoorlijke return on investment beloven. Volgens dit scenario hebben BI-initiatieven een grote kans om geïmplementeerd te worden. Oordeel zelf: ‘BI-initiatieven genereren een gemiddeld investeringsrendement van 11% en genereren omzetgroei en kostenbesparingen vanuit elke bedrijfsfunctie’.[1]

Met een ‘waarde brengen’-principe in hun DNA, ScienceSoft’s implementatieteam voor business intelligence spant zich in voor uw BI-project om een ​​bovengemiddelde ROI te genereren. In dit artikel hebben we voorbeelden van business intelligence verzameld, zodat u een goed beeld krijgt van BI-mogelijkheden in 3 branches. Voor elke branche vind je:

  • Typische inzichten die een BI-oplossing helpt te verkrijgen.
  • Voorbeelden van dashboards geïmplementeerd op Microsoft Power BI, een selfservice analyse- en visualisatietool.
  • Real-life voorbeelden van BI-oplossingen die ScienceSoft heeft ontwikkeld voor de detailhandel, de gezondheidszorg en de vastgoedontwikkeling.

voorbeelden van business intelligence-analyse

Business intelligence voor detailhandel: focus op klanten en prestaties

Retail-specifieke inzichten

Met behulp van business intelligence-software kunnen retailbedrijven:

Een voorbeeld van een retaildashboard

bi voorbeelden detailhandel dashboard

Omdat het zo beknopt is, kan het dashboard de verkopen van de detailhandelaar vanuit verschillende perspectieven weergeven, omdat het meerdere filters mogelijk maakt. Met een paar klikken kan een zakelijke gebruiker bijvoorbeeld een specifiek land, een productcategorie en een verkoopkanaal kiezen en de grafieken en waarden zien veranderen in overeenstemming met hun selectie.

Een real-life businesscase voor retail

Voor een van onze klanten heeft ScienceSoft ontwikkeld een data-analyseoplossing die robuuste retailanalyses mogelijk maakte. Door gegevens uit CRM, Magento (e-commerce) en Google Analytics samen te voegen, bood de oplossing een onvervormd beeld van het verkeer en de conversieratio’s, en kon de betrokkenheid van bezoekers van online winkels worden gemeten.

Dankzij de realtime analysemogelijkheden die in de oplossing zijn ingebed, kon de klant het werkelijke voorraadniveau zowel in het magazijn als in de winkels volgen, wat een enorme stap voorwaarts was in vergelijking met het gedeelde document dat eerder voor dat doel werd gebruikt.

Bovendien maakte de oplossing doelbeheer en KPI-tracking mogelijk, wat de klant hielp om de kwaliteit van het werk van zijn werknemers te beoordelen (dwz hoeveel ze cross- en up-sell).

Lees ook:

Business intelligence voor gezondheidszorg: focus op patiënten, controle over financiën en verbetering

Zorgspecifieke inzichten

Met BI-oplossingen kunnen zorgverleners elektronische medische dossiers, door patiënten gegenereerde gezondheidsgegevens en interne gegevens over kosten, personeel en gebruik (dwz van bedden, apparatuur, operatiekamers) verzamelen om:

Een voorbeeld van een zorgdashboard

bi voorbeelden gezondheidszorg dashboard

Een real-life businesscase voor de zorg

ScienceSoft geïmplementeerd een BI-oplossing voor een leverancier van gezondheidsinformatie. De oplossing verzamelde gegevens die uit de systemen van meerdere zorgaanbieders waren gehaald en maakte een uitgebreide analyse mogelijk. Ons BI-team ontwierp en implementeerde ook een set dashboards om de klant:

  • Controleer de patiëntenprofielen.
  • Analyseer de gezondheidsproblemen die de patiënten tegenkwamen, classificeer deze problemen (dwz naar type, tijdsbestek, leeftijd van de patiënt) en identificeer de meest voorkomende.
  • Volg de gebruikte medicijnen.
  • Ontdek afhankelijkheden, dwz die tussen diagnoses, medicatie en gezondheidsproblemen.

Business intelligence voor vastgoedontwikkeling: focus op vastgoed- en huurdersbeheer

Vastgoedspecifieke inzichten

Met BI-applicaties kunnen vastgoedontwikkelaars:

Een voorbeeld van een dashboard voor een vastgoedontwikkelaar

bi voorbeelden onroerend goed dashboard

Een real-life businesscase voor vastgoedontwikkeling

Voor een ontwikkelaar van commercieel en residentieel vastgoed implementeerde ScienceSoft een BI-oplossing die dit mogelijk maakte uitgebreide financiële rapportage gebaseerd op de gegevens die zijn verzameld uit 40 verschillende gegevensbronnen. De rapportage omvatte de belangrijkste financiële indicatoren, zoals inkomsten, bedrijfskosten, liquide middelen aan het einde van de periode, activa en passiva en meer, zowel voor het hele bedrijf als voor de afzonderlijke vestigingen. 17 financiële rapporten van verschillende detailniveaus boden de ontwikkelaar een veelzijdig overzicht van hun financiën.

Hoewel verschillend, hebben deze BI-voorbeelden iets gemeen

Ondanks dat een BI-oplossing altijd is afgestemd op een bepaald bedrijf en zijn behoeften, kunnen we nog steeds twee kenmerken noemen die worden gedeeld door de drie voorbeelden die we hebben overwogen:

[1] Bron: Dresner Advisory Services LLC, geraadpleegd op 22/10/2019.

14 jaar BI-praktijk. Services met een volledige cyclus om krachtige BI-oplossingen te leveren met uitgebreide analyseopties. Iteratieve ontwikkeling om quick wins te behalen.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige