Voorbeelden van Business Intelligence & Analytics: 3 industrieën in focus

In de zakenwereld zijn initiatieven meestal geblokkeerd, tenzij ze een behoorlijke return on investment beloven. Volgens dit scenario hebben BI-initiatieven een grote kans om geïmplementeerd te worden. Oordeel zelf: BI-initiatieven genereren een gemiddeld investeringsrendement van 11% en genereren omzetgroei en kostenbesparingen vanuit elke bedrijfsfunctie’.[1]

Met een ‘waarde brengen’-principe in hun DNA, ScienceSoft’s implementatieteam voor business intelligence spant zich in voor uw BI-project om een ​​bovengemiddelde ROI te genereren. In dit artikel hebben we voorbeelden van business intelligence verzameld, zodat u een goed beeld krijgt van BI-mogelijkheden in 3 branches. Voor elke branche vind je:

 • Typische inzichten die een BI-oplossing helpt te verkrijgen.
 • Voorbeelden van dashboards geïmplementeerd op Microsoft Power BI, een selfservice analyse- en visualisatietool.
 • Real-life voorbeelden van BI-oplossingen die ScienceSoft heeft ontwikkeld voor de detailhandel, de gezondheidszorg en de vastgoedontwikkeling.

voorbeelden van business intelligence-analyse

een data-analyseoplossing die robuuste retailanalyses mogelijk maakte. Door gegevens uit CRM, Magento (e-commerce) en Google Analytics samen te voegen, bood de oplossing een onvervormd beeld van het verkeer en de conversieratio’s, en kon de betrokkenheid van bezoekers van online winkels worden gemeten.

Dankzij de realtime analysemogelijkheden die in de oplossing zijn ingebed, kon de klant het werkelijke voorraadniveau zowel in het magazijn als in de winkels volgen, wat een enorme stap voorwaarts was in vergelijking met het gedeelde document dat eerder voor dat doel werd gebruikt.

Bovendien maakte de oplossing doelbeheer en KPI-tracking mogelijk, wat de klant hielp om de kwaliteit van het werk van zijn werknemers te beoordelen (dwz hoeveel ze cross- en up-sell).

Lees ook:

een BI-oplossing voor een leverancier van gezondheidsinformatie. De oplossing verzamelde gegevens die uit de systemen van meerdere zorgaanbieders waren gehaald en maakte een uitgebreide analyse mogelijk. Ons BI-team ontwierp en implementeerde ook een set dashboards om de klant:

 • Controleer de patiëntenprofielen.
 • Analyseer de gezondheidsproblemen die de patiënten tegenkwamen, classificeer deze problemen (dwz naar type, tijdsbestek, leeftijd van de patiënt) en identificeer de meest voorkomende.
 • Volg de gebruikte medicijnen.
 • Ontdek afhankelijkheden, dwz die tussen diagnoses, medicatie en gezondheidsproblemen.

uitgebreide financiële rapportage gebaseerd op de gegevens die zijn verzameld uit 40 verschillende gegevensbronnen. De rapportage omvatte de belangrijkste financiële indicatoren, zoals inkomsten, bedrijfskosten, liquide middelen aan het einde van de periode, activa en passiva en meer, zowel voor het hele bedrijf als voor de afzonderlijke vestigingen. 17 financiële rapporten van verschillende detailniveaus boden de ontwikkelaar een veelzijdig overzicht van hun financiën.

selfservice bedrijfsanalyses met inzoom- en filtermogelijkheden, evenals intuïtieve dashboards – dit versnelt de weg naar inzichten.

[1] Bron: Dresner Advisory Services LLC, geraadpleegd op 22/10/2019.

Voorbeelden van Business Intelligence & Analytics: 3 industrieën in focus

BI-implementatieservices

14 jaar BI-praktijk. Services met een volledige cyclus om krachtige BI-oplossingen te leveren met uitgebreide analyseopties. Iteratieve ontwikkeling om quick wins te behalen.

Lees ook:  Waarom gegevensprivacy en gegevensbeheer in 2021 nog missiekritischer zullen zijn

Meer informatie over ?

Voorbeelden van Business Intelligence & Analytics: 3 industrieën in focus
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Voorbeelden van Business Intelligence & Analytics: 3 industrieën in focus

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  test

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?