Voordelen, soorten, tools en meer

Opmerking van de uitgever: Is data-analyse in de cloud een haalbare optie voor uw bedrijf? Om je te helpen bij het beantwoorden van deze vraag, staat Maryna stil bij wat cloudanalyse is en wat de voordelen ervan zijn, en deelt ze een lijst met de beste tools voor data-analyse in de cloud volgens ScienceSoft. En als u hulp nodig heeft bij het inschakelen van uw cloudgegevensanalyse, kunt u gerust een beroep doen op ScienceSoft adviesdiensten voor gegevensanalyse.

De omvang van de wereldwijde cloudgebaseerde softwaremarkt voor bedrijfsanalyses wordt verwacht om in 2023 $ 57,055 miljoen te bereiken, aangezien steeds meer bedrijven beginnen te erkennen dat de cloud de beste plek is om analyses op bedrijfsniveau uit te voeren. Als BI-consultant zie ik veel redenen waarom cloudanalyse tegenwoordig voordelig is voor bedrijven, dus laat me de essentie van cloudanalyse uitleggen en deze redenen met je delen.

typen implementatietypen voor cloudanalyse

Met cloudanalyse worden data-analyse en de bijbehorende processen (data-integratie, aggregatie, opslag en rapportage) geheel of gedeeltelijk in de cloud uitgevoerd.

Op basis van de cloudomgeving, waar data-analyse wordt uitgevoerd, kunt u drie soorten cloudanalyse definiëren. Ze bieden allemaal voordelen zoals het ontbreken van hardwaregerelateerde kosten, schaalbaarheid en hoge fouttolerantie, dus uw keuze hangt af van uw budget, zakelijke en nalevingsbehoeften:

  • Analyse uitgevoerd in de openbare cloud

Public cloud is de goedkoopste manier om cloudanalyse uit te voeren, aangezien de infrastructuurkosten over cloudtenants worden verdeeld. Ik raad je aan om een ​​openbare cloud te gebruiken om big data-workloads af te handelen, enorme datasets op te slaan en gebruik te maken van innovatieve technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie, enz.

  • Analyse uitgevoerd in de privécloud

Als u meer controle wilt over de IT-infrastructuur om te voldoen aan uw doelstellingen op het gebied van gegevensnaleving of gegevensbeveiliging, kunt u kiezen voor private cloud-analyse. Om aan dergelijke specifieke behoeften te kunnen voldoen, bevindt een privécloud zich fysiek in uw eigen datacenter of op de locatie van een cloudprovider met hardware en software die uitsluitend voor uw bedrijf bestemd is. Deze optie is natuurlijk de duurste.

  • Analyse uitgevoerd in de hybride cloud
Lees ook:  15 powertips voor Microsoft Power BI

Als u zich geen data-analyse kunt veroorloven die volledig in de privécloud wordt uitgevoerd, maar toch moet voldoen aan uw wettelijke vereisten voor gegevens (HIPAA, GDPR, GLBA, enz.), Zal een hybride cloud voor data-analyse aan uw vraag voldoen. Door sommige delen van een analyseoplossing (bijvoorbeeld een opslag van gevoelige gegevens) in de privécloud te bewaren en de rest in de openbare cloud, kunt u de analysekosten aanzienlijk verlagen als gevolg van cloud computing, terwijl u toch blijft voldoen aan interne en externe regelgeving.

voordelen van cloudanalyse

Schaalbaarheid

Met de cloudimplementatie kunt u eenvoudig aan uw vraag naar opschaling voldoen door eenvoudig opslag- en rekenresources van de cloudprovider te kopen wanneer u ze nodig heeft. Het is een groot voordeel ten opzichte van het on-premise hosten van uw analyseoplossing, wat een dure upgrade van de bestaande IT-infrastructuur met zich meebrengt in geval van vraag naar extra opslagcapaciteit.

Veiligheid

Meestal zijn beveiligingsproblemen het belangrijkste afschrikmiddel voor bedrijven om analyses in de cloud in te zetten. Ik kan u echter verzekeren dat dergelijke angsten niet bestaan. Tegenwoordig passen toonaangevende cloudproviders (Microsoft Azure, AWS, Google Cloud Platform) geavanceerde beveiligingsmaatregelen toe om een ​​hoog beveiligingsniveau in de cloud te garanderen. Wat betreft de beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen, raad ik u aan om uw analyseoplossing te versterken met gegevensversleuteling, beheerderscontrole in te stellen en regelmatig kwetsbaarheidsbeoordelingen en penetratietests uit te voeren.

Beschikbaarheid van data

Toonaangevende cloudproviders garanderen 99,999% van de servicebeschikbaarheid. Met systemen met een hoge beschikbaarheid en fouttolerantie die zijn ingesteld in de cloud, is er bijna geen kans dat uw analyseoplossing wordt verstoord, zelfs in geval van ongeplande uitvaltijden als gevolg van stroomuitval, natuurrampen, enz.

Toegankelijkheid van gegevens

Dankzij de webgebaseerde aard van uw gegevensanalyse kunt u inzichten leveren aan elk apparaat dat met internet is verbonden, zodat u er overal en altijd van kunt profiteren. Bovendien draagt ​​cloudimplementatie bij aan meer samenwerking tussen collega’s, die met behulp van zelfbedieningssoftware analyseresultaten kunnen delen en bekijken op een cloudgebaseerd analyseplatform.

Lees ook:  Een inleiding tot metadatabeheer

Laat uw bedrijf de voordelen van de cloud niet verliezen!

De experts van ScienceSoft staan ​​klaar om uw gegevensanalyse in de cloud op te zetten en af ​​te stemmen om u te helpen het meeste uit uw gegevens te halen en een concurrentievoordeel te behalen.

Bij ScienceSoft zijn we er zeker van dat cloudanalysesoftware verbinding moet maken met meerdere databronnen, ruime datavoorbereiding en visualisatiemogelijkheden moet hebben, geavanceerde analyses moet ondersteunen, gemakkelijk te beheren, veilig te zijn en nog veel meer. Dus rekening houdend met deze kenmerken, hebben we de top 5 tools voor cloudgegevensanalyse gekozen:

Diensten: Power BI Pro, Power BI Premium, Power BI Mobile, Power BI Embedded, Power BI Report Server.

Belangrijkste kenmerken: Inhoudspakketten met vooraf gebouwde dashboards en rapporten, verwerking van natuurlijke taal, aangepaste visualisatie, veilig gegevensbeheer, ingebedde analyse en samenwerking, integratie met Microsoft Azure Stream Analytics, ondersteuning van 5 talen (DAX, Power Query, SQL, R, Python), etc.

Prijsstelling: Power BI Mobile – gratis, Power BI Pro – $ 9,99 / gebruiker / maand, Power BI Premium – vanaf 4.995 / toegewijde resources / maand.

Diensten: Tableau Prep, Tableau Server, Tableau Online, Tableau Data Management, Tableau Server Management, Tableau Mobile, Embedded Analytics.

Belangrijkste kenmerken: Onbeperkte dataconnectoren, uitgebreide datavoorbereiding, real-time toegang, natuurlijke taalverwerking, tijdreeksanalyse, op rollen gebaseerde machtigingen, ingebedde dashboards, veilige samenwerking, enz.

Prijsstelling: Tableau Creator – $ 70 / gebruiker / maand, Tableau Explorer – $ 35 of $ 42 / gebruiker / maand (afhankelijk van het implementatiemodel), Tableau Viewer – $ 15 / gebruiker / maand.

Diensten: Data Visualization Cloud Service, Data Visualization in OAC (elke editie), Business Intelligence Cloud Service, Business Intelligence in OAC (Enterprise Edition), Mobile apps Day by Day en Synopsis.

Lees ook:  Waarom de CCPA belangrijk is voor marketeers in 2020

Belangrijkste kenmerken: Selfservice gegevensopsporing; verbeterde analyses; natuurlijke taalverwerking; analytische dashboards; mobiele verkenning; geïntegreerde gegevensvoorbereiding, samenwerking en publicatie; beheerde bedrijfsanalyses; embedded analytics, etc.

Prijsstelling: De prijzen zijn niet publiekelijk beschikbaar.

Diensten: IBM Cognos Framework Manager, IBM Cognos Cube Designer, IBM Cognos Transformer.

Belangrijkste kenmerken: Ingebouwde functies voor gegevensbeheer en gegevensbeheer, geautomatiseerde gegevensmodellering, door natuurlijke taal aangedreven AI, enz.

Prijsstelling: Abonnement op aanvraag: standaardgebruiker – $ 15 / gebruiker / maand, plusgebruiker – $ 35 / gebruiker / maand, premiumgebruiker – $ 70 / gebruiker / maand.

Diensten: Qlik Sense, QlikView, Qlik Analytics Platform

Belangrijkste kenmerken: Ingebouwde gegevensvoorbereiding en -integratie, visualisaties met slepen en neerzetten, slimme zoekfunctie, realtime analyse en rapportage, functionaliteit voor het vertellen van gegevens, veilige realtime samenwerking, enz.

Prijsstelling: Qlik Sense Business – $ 30 / gebruiker / maand, Qlik Sense Enterprise: professionele gebruiker – $ 70 / gebruiker / maand, Analyzer-gebruiker – $ 40 / gebruiker / maand.

Haal het meeste uit uw gegevens met cloudanalyse!

Aangezien de datavolumes exponentieel groeien, geloof ik dat de cloud de toekomst is van data-analyse. Cloudanalyse impliceert een snellere time-to-value, behendigheid en het alomtegenwoordige gebruik van analyses in uw bedrijf, wat betekent dat meer werknemers tijdige datagestuurde beslissingen nemen, wat een essentieel onderdeel is van het succes van een bedrijf.

Desalniettemin vereist het implementeren en uitvoeren van cloudanalyses nog steeds toegewijde inspanningen – beginnend bij het kiezen van het cloudtype en de cloudprovider tot het opzetten en beheren van analysesoftware of het kiezen van een betrouwbare leverancier in het geval van analyse als een service. Dus als u gekwalificeerde hulp nodig heeft bij het bouwen, upgraden, ondersteunen of outsourcen van uw cloudanalyse-oplossing, staan ​​mijn collega’s bij ScienceSoft en ik altijd klaar om onze praktische expertise op het gebied van gegevensanalyse te delen. laat het ons weten.

Voordelen, soorten, tools en meer

Gegevensanalyse en adviesdiensten

Streeft u naar geïnformeerde besluitvorming? We zetten uw historische en realtime gegevens om in bruikbare inzichten en stellen prognoses op.

Meer informatie over ?

Voordelen, soorten, tools en meer
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Voordelen, soorten, tools en meer

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Voordelen, soorten, tools en meer

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?