Voorkom hoofdpijn dit jaar door ervoor te zorgen dat u over een back-upstrategie beschikt

Klik voor meer informatie over auteur JG Heithcock.

Aan het begin van elk jaar zullen veel bedrijven tijd besteden aan het doorzoeken van budgetten, procedures en kwartaalplannen in een poging zichzelf te organiseren voor het komende jaar. Hoewel sommige budgetten rekening houden met antivirussoftware en andere cyberbeveiligingsbronnen, kunnen velen de kosten van verlies van kostbare gegevens door natuurrampen, menselijke fouten of ransomware niet berekenen.

In zijn 2020 kosten van een datalek Rapport, IBM meldde dat de gemiddelde totale kosten van een datalek $ 3,86 miljoen bedragen – een aantal dat blijvende, schadelijke gevolgen kan hebben voor een bedrijf. Datalekken hebben niet alleen gevolgen voor de financiën van een organisatie, maar kunnen ook leiden tot gegevensverlies, wat gevolgen zou hebben voor klanten en toekomstige zaken. Dit jaar moeten bedrijven ook blijven nadenken over hoe werken op afstand en de mogelijkheid van een hybride werkmodel een rol spelen bij hun vermogen om gegevens te beschermen.

Omdat werknemers als reactie op de pandemie vorig jaar over geïmproviseerde thuiskantoren waren verspreid, droeg het thuiswerken bij aan een stijging van cybercriminaliteit, met een groeiend aantal veiligheidsincidenten als gevolg van e-mail phishing-aanvallen. Nu de uitrol van vaccins naar verwachting ten minste de helft van het jaar zal duren en de groeiende trends die de pre-pandemie van werken op afstand bevorderden, kunnen bedrijven blijven verwachten dat een groot deel van hun personeelsbestand verspreid blijft.

Externe werkomgevingen leiden tot een grotere afhankelijkheid van e-mail, berichtensoftware, tools voor videoconferenties en andere vormen van communicatie om de bedrijfscontinuïteit te behouden. Het is dan ook geen verrassing dat deze platforms belangrijke doelwitten zijn geworden voor cybercriminaliteit. Aan het begin van de pandemie leidden verwarring en een gebrek aan informatie rond het coronavirus tot een toename van phishing via e-mail rond onderzoek, testen en algemene desinformatie, waarvan een groot deel zich heeft uitgebreid tot oplichting rond vaccins in de afgelopen maanden.

Terwijl werkgevers het nieuwe jaar beginnen door uit te zoeken hoe ze een evenwicht kunnen vinden tussen het handhaven van de fysieke veiligheid van hun werknemers en bedrijfscontinuïteit, vragen velen zich af hoe ze dat kunnen doen. beveiligen hun gegevens, vooral als de middelen beperkt zijn? Het antwoord ligt erin ervoor te zorgen dat werknemers een paar eenvoudige stappen oefenen, zoals uitkijken naar verdachte e-mailadressen, twee keer nadenken voordat ze op links klikken, sterke wachtwoorden implementeren en vragen om persoonlijke informatie in twijfel trekken. Bovendien moeten werkgevers en IT-teams het belang benadrukken van het regelmatig bijwerken van software, het gebruik van goedgekeurde apparaten en het maken van back-ups van hun gegevens.

Door een effectieve back-upstrategie te implementeren en te onderhouden, worden gegevens beschermd tegen ongevallen en cyberaanvallen. Hoewel deze stap eenvoudig is, kan deze de meest geavanceerde aanvallen dwarsbomen, wat het belang onderstreept van ervoor zorgen dat externe werknemers regelmatig een back-up van hun gegevens maken.

Een populaire back-upmethode is de 3-2-1-back-upregel, die minimaal drie verschillende kopieën van gegevens bevat die op meerdere locaties zijn opgeslagen om organisaties te helpen snel en gemakkelijk gegevens te herstellen en onderbrekingen te voorkomen. Bij deze methode moeten gegevens worden opgeslagen op de computer, op lokale opslag en op een externe opslag. Dit kan bestaan ​​uit schijven, de cloud, NAS-apparaten en tapes, die allemaal gemakkelijk toegankelijk zijn en in prijs variëren om aan de zakelijke behoeften te voldoen.

Terwijl werknemers blijven werken vanuit hun thuiskantoor en organisaties zich voorbereiden op de toekomst, zal het waarborgen van de gegevensbescherming dit jaar een prioriteit blijven. Zonder de constante aanwezigheid van IT-teams is het essentieel dat organisaties de 3-2-1-back-upregel implementeren en werknemers eraan herinneren waakzaam te blijven tegen toenemende bedreigingen.