Voorspellingen voor 2021: datamobiliteit zal een nieuw cloudparadigma aansturen

Klik voor meer informatie over auteur Steve Costigan.

Nu we beginnen na te denken over een verschuiving naar een post-COVID-19-wereld, zullen veel bedrijven een nieuwe dynamiek ingaan waarin digitale transformatie wordt versneld. Er zullen nieuwe toepassingen ontstaan ​​en IT zal hierin centraal staan ​​door meer directe toegang en overdraagbaarheid van systemen mogelijk te maken. De toegenomen mobiliteit van gegevens zal de opkomst van een nieuw cloud-paradigma stimuleren. Lees verder voor een paar specifieke voorspellingen.

1. Datamobiliteit zal de containerisatie versnellen

Veel bedrijven zullen proberen hun hele bedrijf te runnen in gecontaineriseerde applicatie-implementaties, aangedreven door de opkomst van persistente opslag voor containers. Een sleutelfactor voor deze transformatie is datamobiliteit. De noodzaak om gegevens van on-premises naar de wolk of tussen clouds is een uitdaging die met containers kan worden overwonnen – en met een gemeenschappelijk platform kan containerisatie in 2021 naar nieuwe niveaus gaan. Met containers kunnen applicatie- en infrastructuurarchitecten verder kijken dan de virtuele machine naar een standaard meeteenheid. U hoeft zich niet meer af te vragen welke hypervisor (KVM, ESXi, Hyper-V, etc.) u moet gebruiken. In plaats daarvan kunnen bedrijven hun aandacht richten op waar de applicatie moet draaien om aan de zakelijke behoeften te voldoen, of dat nu aan de rand of centraal is.

2. Externe gegevenstoegang zal VDI nieuw leven inblazen

Nu meer mensen vanuit huis werken, is een belangrijk probleem het controleren van bedrijfs- / bedrijfsgegevens en hoe veilige toegang tot gegevens op afstand mogelijk is. Dit veroorzaakt een nieuw denkproces rond applicaties op afstand en de toegang daartoe met behulp van een zero-trust-methodologie, die op zijn beurt het gebruik van virtuele desktops zal stimuleren en een wedergeboorte van VDI zal creëren. Remote desktop-mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat belangrijke gegevens binnen de door het bedrijf gedefinieerde grenzen blijven. 451 Research heeft zelfs al een aanzienlijke verandering in het gebruik van VDI vastgesteld tijdens COVID-19. Het aantal bedrijven dat met behulp van VDI meer mogelijkheden voor externe desktops heeft, betekent dat dit een blijvertje is. Er zullen echter ook solide beschermingsmechanismen moeten worden geïmplementeerd. Andere opties voor het aansturen van VDI zijn zaken als automatisering van het personeelsbestand en desktopautomatisering, waarmee vereenvoudigde taken voor gegevensinvoer kunnen worden voltooid met automatisering (dwz werknemers hoeven niet achter hun bureau te zitten). Werken zonder vertrouwen betekent dat geen enkel apparaat automatisch toegang krijgt, wat nodig is omdat meer geavanceerde ransomware-aanvallen zich richten op een extern bureaublad en een slechte beveiliging op gebruikersniveau.

3. Er zullen nieuwe use cases voor objectopslag verschijnen

In 2021 zullen we nieuwe use-cases voor objectopslag zien, waardoor de behoefte aan hogere prestatieniveaus zal toenemen. Gedreven door AI, ML, analyse en de gemakkelijke toegankelijkheid voor een hybride cloudwereld, maken nieuwe apps, automatiseringssystemen, back-up en DR allemaal gebruik van objectopslag – en het gebruik ervan zal blijven evolueren. In de traditionele opslagwereld heeft het werken met bestandssystemen over het algemeen een beperkte schaal, of is het extreem duur om de beperkingen te overwinnen. Grote hoeveelheden machinaal gegenereerde gegevens moeten zich in een schaalbare, onveranderlijke infrastructuur bevinden, vooral om te kunnen voldoen AVG en PCI-reguleringseisen voor audit trails. Longtail-gegevens worden inderdaad aangedreven door grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens – dus het is nodig om delen en schaalbaarheid te vereenvoudigen – maar alleen het toevoegen van opslag aan traditionele opslagsystemen voldoet niet aan de behoefte om met hetzelfde tempo te schalen. Objectopslag is het perfecte mechanisme om precies dat te doen.

4. Automatisering in de kijker

Verwacht in 2021 een toename van het aantal bedrijven dat technologie aanschaft om taken te automatiseren. Bedrijven zullen hun automatiseringsprocessen niet alleen definiëren door te coderen, maar ook door mensen die processen ontwikkelen en van daaruit automatiseren met behulp van tools voor procesontwikkeling. Dit zal leiden tot vereenvoudiging en snellere inzet. Naarmate de afhankelijkheid van mensen om dingen te doen, verandert en er meer infrastructuur als code en een automatisering van implementaties is, zal er een verschuiving plaatsvinden in de vereisten voor IT-vaardigheden. Gegevensinvoer van veel verschillende systemen zal ML en AI gebruiken om nieuwe infrastructuur dynamisch en schaalbaar te leveren. De normale regels zijn nog steeds van toepassing: het proces handmatig definiëren, eventuele bugs verhelpen, op een universele manier proberen te automatiseren, maar de mogelijkheid om “wat als” -scenario’s te modelleren zal leiden tot een aanzienlijk verbeterde efficiëntie.

COVID-19 heeft tot grote veranderingen geleid in de zakenwereld, waar bedrijven van elke omvang zich snel moesten aanpassen om WFH en andere uitdagingen te ondersteunen. Is gestegen digitale transformatie zal de komende maanden en jaren alleen maar versnellen.