Voorspellingen voor 2021: naarmate de adoptie van de cloud versnelt, worden governance en beveiliging van cruciaal belang

Voorspellingen voor 2021: naarmate de adoptie van de cloud versnelt, worden governance en beveiliging van cruciaal belang

Klik voor meer informatie over auteur Keith Neilson.

Digitale transformatie blijft omhoogschieten naarmate bedrijven hun activiteiten verschuiven om zich aan te passen aan het nieuwe normaal te midden van de COVID-19-pandemie. Om deze digital first-strategie mogelijk te maken, passen bedrijven steeds vaker cloudservices toe ter ondersteuning van externe workflows. Nu cloudinitiatieven in 2021 blijven versnellen, moeten ondernemingen ervoor zorgen dat ze de complexe aard van cloud-omgevingen en de juiste beveiligings- en bestuursmaatregelen implementeren om gegevens veilig te houden en financieel verlies te voorkomen.

De onderstaande voorspellingen omvatten wat we kunnen verwachten voor de acceptatie van meerdere clouds, uitdagingen op het gebied van cloudbeveiliging en governance, de rol van MSP’s en het nieuwe wereldwijde personeelsbestand van beveiliging in 2021.

AI zal momentum krijgen in cloudbeveiliging en -beheer

In 2021 gaat AI veel verder dan alleen het detecteren van afwijkingen en daarmee het signaleren van potentiële bedreigingen voor beveiligingsteams. Cloudbeheer wordt een steeds complexere taak en bereikt snel een punt waarop mensen het onmogelijk alleen kunnen beheren. Het komende jaar zal steeds meer op AI worden vertrouwd om de cloudhygiëne te handhaven door workflows te stroomlijnen, wijzigingen te beheren en te archiveren. Zodra de juiste cloudhygiëne is vastgesteld en onderhouden met AI, zal deze ook worden gebruikt als een strategisch voorspellend kennistool. Door bedreigingen en kwetsbaarheden te voorspellen en aan te pakken, helpt AI bedrijven om het best mogelijke resultaat voor hun cloudomgevingen te creëren. Door AI te gebruiken als een strategisch middel, kunnen CIO’s weloverwogen beslissingen nemen over hun cloudomgevingen, zoals het evalueren van kosten en compliancerisico’s.

De acceptatie van multi-cloud zal blijven versnellen naarmate de wereldwijde pandemie tot 2021 op afstand blijft werken en leren

Volgens 451 Onderzoekverwachten bedrijven dat de werkbelasting die voornamelijk wordt uitgevoerd in externe cloudomgevingen, zal toenemen van 36 procent in 2020 tot 63 procent in 2022. Naarmate organisaties en managed service providers cloudinitiatieven versnellen om op afstand werken en leren te ondersteunen tijdens de COVID-19-pandemie, zullen ze een beter begrip van de voor- en nadelen van elke openbare cloudprovider. Na het begrijpen van de verschillende soorten applicaties die beter draaien in welke cloud, zal de noodzaak om meer dan één cloudprovider te adopteren duidelijker worden. In een recent onderzoek ontdekte Gartner dat 81 procent van de organisaties werkt al met twee of meer cloudproviders. De trend naar multi-cloud-acceptatie zal alleen maar versnellen in 2021, en de ongelijkheid in tools die door bedrijven worden gebruikt, creëert vraag naar een consistente beheeroplossing om zichtbaarheid en controle te behouden en om kosten te verlagen.

Lees ook:  ITSM-voorspellingen voor 2021: eindpuntbeveiliging, algoritmische besluitvorming en privacy van gebruikersgegevens

Het beveiligen en beheren van multi-cloudomgevingen wordt de grootste IT-uitdaging voor ondernemingen

Net zo digitale transformatie versnelt, maakt het complexe en zelfbedieningskarakter van de cloudinfrastructuur het gemakkelijk om fouten te maken (bijv. toegang verleend aan gebruikers of machines die nooit hadden mogen worden verleend), en door gebrek aan zichtbaarheid in de cloud zijn deze fouten moeilijk op te sporen en correct. In feite, Gartner voorspelt tot 2025 is 99 procent van de storingen in de cloudbeveiliging de schuld van de klant, en 90 procent van de organisaties die geen controle hebben over het gebruik van de openbare cloud, zal op ongepaste wijze gevoelige gegevens delen. Daarom zal identiteits- en toegangsbeheer (IAM) voor individuele gebruikers en machinegebruikers een topuitdaging zijn in 2021. Om IAM verteerbaar en beheersbaar te maken voor mensen en daarom blootstelling aan gegevens te vermijden, zullen organisaties in toenemende mate richtlijnen voor cloudeigendom en governance-beleid implementeren om te visualiseren wie – of wat – heeft toegang tot specifieke bronnen in de cloud.

Lees ook:  De rol van Enterprise Architecture bij het helpen bereiken van doelstellingen voor digitale transformatie

Een golf in fusies en overnames vereist zichtbaarheid in de overgenomen infrastructuur

De meeste fusies en overnames werden opgeschort te midden van de economische en politieke onzekerheid van 2020. Ondanks de verschuiving van de budgetten van veel organisaties, wordt verwacht dat de fusies en overnames in de Verenigde Staten binnen de komende 12 maanden, blijkt uit onderzoek van Deloitte. Eerder hebben we gezien dat bedrijven enorme datalekken leden als gevolg van slechte infrastructuurdocumentatie en zichtbaarheid na een M & A-deal, wat leidde tot recordbrekende boetes en grote financiële verliezen. Deze incidenten hebben de kwestie van IT-beveiliging en goede hygiëne op de voorgrond geplaatst bij dergelijke deals. Als een of beide partijen dat niet hebben goede beveiligingsmaatregelen en documentatie van hun infrastructuur, zal dit het acquisitieproces zeker vertragen. Zichtbaarheid en risicobeoordeling van overgeërfde infrastructuur zullen een belangrijk onderdeel zijn van het due diligence-proces in 2021 en daarna.

Met verminderde IT-budgetten zullen bedrijven steeds vaker hulp zoeken bij MSP’s

Gartner heeft onlangs zijn Beveiligingsuitgaven voor 2020 voorspeld te midden van COVID-19, waardoor het oorspronkelijk voorspelde groeipercentage van 8,7 procent werd teruggebracht tot slechts 2,4 procent. Helaas kunnen bedrijven, naarmate de uitgaven dalen, hun teams niet uitbreiden of nieuwe technologie toepassen, maar de hoge verwachting van beveiliging en functionaliteit blijft hetzelfde. Om het hoofd te bieden aan de toenemende budgettaire druk en tegelijkertijd een veilig en productief personeel op afstand te blijven ondersteunen, zullen organisaties sterk afhankelijk zijn van MSP’s voor advies over het beheren, besturen en beveiligen van hun IT-activiteiten op een kosteneffectieve manier.

Lees ook:  Metadata beheren: een onderzoek naar succesvolle benaderingen

Bedrijven zullen mondialer zijn dan ooit tevoren en gedemocratiseerde beveiliging eisen

Er bestaat al jaren een talentkloof in cybersecurity, waardoor het voor organisaties moeilijk is om de beveiligingsprofessionals te werven en te behouden die ze nodig hebben. Omdat bedrijven het afgelopen jaar echter te maken kregen met thuisblijvende bestellingen en een gedwongen verschuiving naar werken op afstand, wordt het steeds duidelijker dat mensen hun werk bijna overal kunnen uitvoeren. Dit betekent dat bedrijven kunnen kijken naar een uitgebreide geografische pool van kandidaten voor nieuwe aanwervingen op alle bedrijfsafdelingen, niet alleen op beveiliging. En met deze toegenomen globalisering / versnippering moet beveiliging evolueren naar een meer gedemocratiseerde aanpak waarbij het wordt geleverd aan de rand en op de verschillende eindpunten die door het wereldwijde personeel worden gebruikt. In 2021 zal de gecentraliseerde veiligheidsstrategie ten onder gaan.

Aangezien de toekomst onzeker blijft, heeft een onderneming in 2021 een aantal factoren niet meer in de hand. Bedrijven kunnen echter hun cloudomgevingen beheren om ervoor te zorgen dat gegevens veilig blijven en dat gemiddelde inbreuken worden vermeden. $ 3,86 miljoen elk. Naarmate de acceptatie van multi-cloud versnelt en IT-budgetten afnemen, is het van cruciaal belang dat ondernemingen inzicht hebben in cloudomgevingen, ervoor zorgen dat er cloud governance-beleid is en MSP’s gebruiken om cloudbeheer te ondersteunen.

Meer informatie over ?

Voorspellingen voor 2021: naarmate de adoptie van de cloud versnelt, worden governance en beveiliging van cruciaal belang
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Voorspellingen voor 2021: naarmate de adoptie van de cloud versnelt, worden governance en beveiliging van cruciaal belang

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?