Voorspellingen voor 2021: Powering Web 3.0, Lean AI, Post-COVID Business en meer

Voorspellingen voor 2021: Powering Web 3.0, Lean AI, Post-COVID Business en meer

Klik voor meer informatie over auteur
Manjusha Madabushi.

Het zal moeilijk zijn voor de gebeurtenissen van een nieuw jaar om de astronomische veranderingen van de afgelopen 12 maanden te evenaren. Desalniettemin zullen in 2021 zeker een aantal ontwikkelingen plaatsvinden die, hoewel minder gedenkwaardig, zeer significant zullen blijken voor de kerngebieden van datamanagement en technologie die vandaag van invloed zijn op bedrijven.

Wat organisaties echter zal verrassen, zijn welke technologieën (zoals blockchain) zal de acceptatie vergroten en welke benaderingen (zoals microservices) zullen afnemen om te voldoen aan de automatiseringsvereisten van hedendaagse bedrijven. Degenen die vóór hun concurrenten op deze ontwikkelingen reageren, zullen genieten van een hernieuwd vermogen om strategisch missiekritieke doelstellingen te verwezenlijken met een ongeëvenaarde efficiëntie.

Blockchain zal Web 3.0 van stroom voorzien

Het web zal een grote transformatie ondergaan die tot ver na 2021 duurt, dankzij blockchain. Met zijn op consensus gebaseerde benadering zal deze gedistribueerde grootboektechnologie een fundamentele rol spelen bij het decentraliseren van het web. Blockchain wordt de drijvende kracht achter Web 3.0 en het semantische web, wat resulteert in een aantal belangrijke voordelen. Het zal een sterk verbonden web versterken met verbeterde beveiliging en tegelijkertijd gedecentraliseerde voordelen bieden door de ongelijke machtsconsolidatie van een entiteit te verminderen.

Lees ook:  Zelfs als u (nog) geen multi-cloud bent, moet u cloud-agnostische tools gebruiken

Startups zullen een ‘Lean AI’-aanpak volgen

Lean AI wordt dit jaar een steunpilaar voor startups. Dit AI-concept begint met het gebruik van traditionele statistische en regelgebaseerde benaderingen voor het oplossen van problemen. Het doel is om machine learning-methoden en diepe neurale netwerken toe te passen naarmate startups opschalen en er meer gegevens worden verzameld, waardoor de besluitvorming wordt verbeterd.

Inzichten extraheren zonder aanvechting van privacyregels zal mainstream worden

Organisaties zullen manieren bedenken om AI-inzichten te verkrijgen en tegelijkertijd te voldoen aan privacyregels. Multi-party computation (MPC) -technieken en ML-algoritmen over versleutelde gegevens zullen in 2021 overgaan van academisch onderzoek naar reguliere zakelijke toepassingen. Met de toenemende privacyregelgeving zullen deze technieken meer mensen vinden vanwege hun vermogen om nuttige inzichten te leveren met behoud van acceptabele gegevensprivacy.

Low-Code / No-Code-platforms zullen 30 procent van IT-budgetten verbruiken

Meer organisaties zullen kiezen voor low-code en no-code platforms in plaats van te investeren in ontwikkelteams voor kleine en middelgrote complexe IT-implementaties. Met deze tools kunnen eindgebruikers zonder codeervaardigheden workflows samenvoegen, processen automatiseren en nieuwe dingen proberen. Bedrijven en ondernemers zullen tussen de 30 en 40 procent van de IT-budgetten voor deze platforms besteden, wat kosteneffectiever is dan het inhuren van IT-specialisten om alles te coderen. Hoewel deze tools misschien niet de beste gebruikerservaring bieden, bieden ze eindgebruikers selfservice-automatisering.

Lees ook:  Collibra-demo: vertrouw op uw gegevens en maak het gratis met een bedrijfsgegevenscatalogus

De acceptatie van microservices zal afnemen

Microservices adoptie zal in 2021 afnemen – vooral voor gebruikssituaties waarin tijd, kosten en kwaliteit prioriteit krijgen. De architectuur van microservices is al lang overhyped, wat resulteert in onnodige complexiteit die de time-to-value vertraagt, de kosten doet stijgen en de applicatiekwaliteit vermindert. Voorzichtige organisaties zullen het alleen gebruiken met grote technologieteams voor gebruikssituaties waarin zakelijke behendigheid deze triade van zorgen overtroeft.

Post-COVID Business: face-to-face werk zal terugkeren met een focus op samenwerking

Werken op afstand tijdens het COVID-19-tijdperk laat zien hoeveel waardevoller face-to-face teaminteracties zijn voor samenwerking, efficiëntie en innovatie. Zodra de crisis voorbij is, zullen de meeste bedrijven deze gezamenlijke inspanningen persoonlijk hervatten om teams productiever te maken door naar doelen te werken in plaats van naar individuele taken. Dit kleine verschil vereist persoonlijke interacties.

Van de basisprincipes van hoe het internet werkt tot moderne kwesties van kunstmatige intelligentie en gegevensprivacy die onze tijd bepalen, technologie zal blijven evolueren om consumenten te beschermen, zakelijke gebruikers te versterken en de efficiëntie te verbeteren met verschillende vormen van automatisering. De huidige best practices voor databeheer geven hetzelfde aan.

Lees ook:  Dus je wilt een data-ingenieur worden?

Meer informatie over ?

Voorspellingen voor 2021: Powering Web 3.0, Lean AI, Post-COVID Business en meer
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Voorspellingen voor 2021: Powering Web 3.0, Lean AI, Post-COVID Business en meer

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?