Waarom AI als een service klaar staat om een ​​vlucht te nemen

Weet je nog dat software as a service (SaaS) de toekomst van computers was?

Hoewel SaaS al bestond sinds de jaren zestig – een periode waarin computers enorm waren en maar weinig bedrijven ze zich zelfs konden veroorloven – kreeg het pas in de late jaren negentig echt een brede marktdynamiek, toen internet een wijdverspreide en toegankelijke bron werd. Het internet betekende dat bedrijven softwaretoepassingen konden verplaatsen naar externe datacenters, waardoor mainframes, LAN’s en / of lokale harde schijven niet langer verstopt raakten met programma’s en gegevens.

Software-innovators zagen rond de tijd van de dot-com-boom de voordelen van het SaaS-model voor terugkerende inkomsten (een maandelijks of jaarlijks abonnement betalen voor toegang tot applicaties) en pioniers in de industrie zoals Salesforce en Evernote waren geboren. SaaS was ook een manier voor kleine en middelgrote bedrijven om boven hun gewicht uit te komen. Ze konden zich abonneren op toonaangevende softwareapplicaties die efficiëntie en innovatie mogelijk maakten zonder grote investeringen in hardware en infrastructuur.

Hoe SaaS bijna 20 jaar geleden werd gebruikt, is een uitstekende manier om te begrijpen waar de huidige markt is met AI, aangezien meer bedrijven het gebruiken om te innoveren en vooruit te komen zonder de tijd en kosten van het ontwikkelen van hun eigen AI-gebaseerde systemen.

Nu is de AI aan de beurt

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.