Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld

Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld

Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld

Klik voor meer informatie over auteur Jeff Kinard.

In 2020 versnelde de digitale transformatie snel, en deze trend vertoont geen tekenen van vertraging in 2021. De slimme fabriek en fabriek bevatten nu een reeks verbonden technologieën die allemaal een enorme hoeveelheid gegevens genereren. Als gevolg hiervan zullen de gegevens hun exponentiële groei voortzetten, met IDC anticiperend op het feit dat tegen 2025 de gegevens wereldwijd een duizelingwekkende impact zullen hebben 175 zettabytes.

Het gegevensprobleem

Dit heeft veel industriële organisaties voor het probleem gebracht om de enorme hoeveelheid gegevens te beheren die verbonden apparaten en services genereren. Velen verdrinken in informatie en hebben hulp nodig om bruikbare zakelijke inzichten te verkrijgen om processen en productiviteit te volgen, analyseren en verbeteren. Dit is effectief Gegevensbeheer stevig in de schijnwerpers staan, anders zullen ondernemingen hebben geïnvesteerd in automatisering en andere technologische innovaties, maar zullen ze de operationele voordelen niet kunnen realiseren.

Kwalitatieve stamgegevens zijn essentieel voor brandstof voorspellend onderhoud strategieën. Zonder dit blijven effectief en efficiënt onderhoud en operaties buiten bereik voor organisaties. Dit probleem wordt vergroot voor operators van zware activa, aangezien gegevens van slechte kwaliteit een aanzienlijke invloed kunnen hebben op het bedrijfsresultaat en veiligheidsimplicaties kunnen hebben. Het opschonen, beheren en beheren van gegevens is van cruciaal belang als organisaties onderhoudswerkzaamheden willen stroomlijnen en kostbare onderbrekingen willen elimineren. Een organisatie die beslissingen neemt op basis van gegevens van slechte kwaliteit, opent de deur naar financiële en, in het geval van veel voorspellende onderhoudssituaties, veiligheidsimplicaties.

Dus hoe kunnen organisaties de datakwaliteit verbeteren?

Naarmate organisaties ernaar streven gegevens effectief en efficiënt te beheren, zullen ze in toenemende mate intelligente technologieën moeten integreren, waaronder kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Ze zullen de kracht van deze technologieën gebruiken om de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens te helpen verzamelen en interpreteren. Met AI en onderhoudssoftware kunnen ondernemingen zinvolle inzichten en gegevenspunten verzamelen om onderhoudsinspanningen te optimaliseren. Intelligente technologieën zijn van cruciaal belang omdat organisaties ernaar streven de juiste inzichten te hebben om hun kritieke activa productief te houden met minimale uitvaltijd. ML kan bijvoorbeeld foutpatronen in gegevens detecteren, waardoor bedrijven hun apparatuur effectiever kunnen handhaven.

Bedrijven die op zoek zijn naar voorspellend onderhoud om hun activiteiten te optimaliseren, moeten zich concentreren op Data kwaliteit om ervoor te zorgen dat ze een nauwkeurige, eenduidige weergave van gegevens hebben om onderhoudsbeslissingen te nemen. Gewapend met kwaliteitsgegevens kunnen organisaties de nodige downtime plannen en distribueren om zo min mogelijk verstoringen te veroorzaken en ongeplande uitval te voorkomen. Kwaliteitsgegevens zorgen voor betere besluitvorming, verbeterde bedrijfsprocessen en een groter concurrentievermogen.

De uitrol van 5G zal alleen maar bijdragen aan de explosieve groei van data, waardoor organisaties nog meer onder druk komen te staan ​​om de manier waarop ze hun data opschonen en beheren te transformeren. Effectief gegevensbeheer is de sleutel tot het creëren van een meer concurrerende organisatie, maar traditionele benaderingen zullen falen in onze verbonden wereld. Door prioriteit te geven aan datakwaliteit en intelligente technologieën te integreren, zullen organisaties Data Governance en Master Data Management. Voor industriële ondernemingen die op zoek zijn naar een roadmap om de voordelen van digitale transformatie te realiseren, is het focussen op hoogwaardige masterdata de sleutel tot succes in 2021.

Meer informatie over ?

Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Waarom effectief gegevensbeheer de sleutel is in een verbonden wereld

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?