Wat is Advanced Editor in Power BI?

Naarmate u zich steeds meer op uw gemak voelt Power BI, wil je enkele van de meer geavanceerde functies verkennen. Een van die functies is de Advanced Editor, die u laat zien wat er achter de schermen gebeurt terwijl u Power Query Editor gebruikt.

In het verleden stond Power BI alleen weergave toe in Advanced Editor. Het liet geen wijzigingen toe. Nu kunt u dankzij een vrij recente update echter wijzigingen aanbrengen in uw vragen.

Als u vertrouwd bent met coderen of klaar bent om vertrouwd te raken met coderen, kan Advanced Editor u helpen een diepere Power BI-ervaring op te doen. Hier is meer van wat u moet weten.

Overzicht van Power Query-editor

Wat is Advanced Editor in Power BI

Advanced Editor is een functie van Power Query Editor, dus om Advanced Editor te begrijpen, moet u eerst Power Query Editor leren kennen.

Wat is Power Query Editor?

Power Query Editor is in wezen een container voor uw gegevens. Het is een onderdeel van Power BI Desktop waarmee u uw gegevens kunt bewerken en rangschikken in de indeling die het beste past bij uw rapportagebehoeften.

Power Query Editor gebruiken

Voordat u Advanced Editor kunt gaan gebruiken, moet u het in Power Query Editor kunnen vinden, en om dat te doen, moet u natuurlijk in de eerste plaats Power Query Editor kunnen gebruiken en openen. Hier is wat u moet doen:

 • Open het tabblad “Home” van Power BI.
 • Klik op ‘Zoekopdracht bewerken’.
 • Verbind Power BI met de databron waarmee je wilt werken. Power Query Editor laadt vervolgens informatie over die gegevens. U ziet die gegevens als een reeks rijen en kolommen.

Van daaruit kunt u de beschikbare tabbladen gebruiken om met uw gegevens te werken.

 • Op het tabblad “Transformeren” kunt u kolommen toevoegen en verwijderen en vergelijkbare taken voor gegevensomzetting uitvoeren.
 • Op het tabblad “Kolom toevoegen” kunt u kolommen toevoegen en meer specifieke taken uitvoeren met betrekking tot uw nieuwe kolommen.
 • Op het tabblad “Weergave” kunt u verschillende weergaven weergeven.

Op het tabblad “Weergave” ziet u ook de optie Geavanceerde editor.

Hier komt de geavanceerde editor binnen

Nu je Advanced Editor hebt gevonden, kun je het een beetje beter leren kennen. Advanced Editor geeft u een kijkje in de interne werking van uw gegevens. Ervaren Power BI-gebruikers kunnen Advanced Editor gebruiken om hun gegevens van naderbij te bekijken en hun datatransformaties een stap verder te brengen dan ze anders zouden kunnen.

Wat is de geavanceerde editor?

Met Advanced Editor kunt u bij elke stap van het bewerkingsproces de code zien die u maakt met Power Query Editor. U kunt op elk gewenst moment tijdens het bewerken op Geavanceerde editor klikken en de code-update bekijken. Advanced Editor maakt gebruik van Power Query-formuletaal, ook wel Power Query M-taal of gewoon ‘M.’ genoemd.

Redenen om Advanced Editor te gebruiken

Niet iedereen zal Advanced Editor nodig hebben, maar degenen die het wel willen gebruiken, kunnen een aantal voordelen halen uit de ervaring.

Met Advanced Editor kunt u indien nodig uw eigen vormgevingscode maken, wat betekent dat u extra controle krijgt over uw datapresentaties. Bovendien, zelfs als u geen wijzigingen aanbrengt in Advanced Editor, kunt u deze nog steeds gebruiken om de syntaxis van een zoekopdracht te controleren en ervoor te zorgen dat uw zoekopdrachten geen fouten bevatten.

Inzicht in Power Query-formules

Als u wijzigingen gaat aanbrengen, moet u natuurlijk de code voor Power Query-formules begrijpen.

Power Query M-taal is vergelijkbaar met F #. Als je al bekend bent met F #, zou je M vrij snel moeten kunnen oppikken. Als u echter niet bekend bent met F #, kan het wat extra tijd en oefening kosten voordat u M.

Microsoft biedt enkele tips en tutorials voor degenen die aan de slag willen met M. Als je M leert, kun je er ook wat mee gebruiken met andere Microsoft-producten.

Geavanceerde editor gebruiken om gegevensbronquery’s te wijzigen

Wanneer u op “Get Data” klikt, begint Power BI direct op de achtergrond een query te genereren en zal dit zonder storing blijven doen. Voor de meeste doeleinden is het automatisch genereren van zoekopdrachten voldoende voor makers van rapporten. Over het algemeen hoeft u niets te wijzigen, hoewel, nogmaals, Advanced Editor nuttig is om de code in actie te zien.

Dat gezegd hebbende, als u vragen moet wijzigen, is Advanced Editor waar u het kunt doen. Hier leest u hoe u deze wijzigingen kunt aanbrengen:

 • Maak verbinding met Power BI Advanced Editor met behulp van de hierboven beschreven stappen.
 • Klik op de query-entiteit die u wilt wijzigen in het venster Geavanceerde editor.
 • Breng uw querywijzigingen aan met behulp van de queryformule.
 • Klik op ‘Gereed’.
 • Klik op ‘Sluiten en toepassen’.

Advanced Editor gebruiken met Power BI Reports Scheduler-software

Degenen die functies zoals Advanced Editor gebruiken, zijn het soort mensen dat het meeste uit Power BI wil halen. Ze laten geen enkele functie onontgonnen achter als ze hun opties leren kennen en hun rapporten naar een hoger niveau tillen.

Mensen gebruiken Power BI Reports Scheduler Software om dezelfde redenen. PBRS van ChristianSteven Software laat gebruikers hun Power BI-gebruik maximaliseren. Met PBRS kunnen gebruikers het meeste halen uit alles wat Power BI te bieden heeft.

PBRS maakt onbeperkte rapporten mogelijk met slechts één Power BI-licentie. Sterker nog, het maakt die rapporten eenvoudig en geautomatiseerd, zodat u als maker tijd en moeite kunt besparen. U kunt zelfs uw opmaak aanpassen, zodat elk teamlid de exacte indeling en informatie krijgt die ze nodig hebben.

Neem contact op met ChristianSteven om te beginnen

Klaar om meer uit uw Power BI-gebruik te halen? ChristianSteven Software kan dat mogelijk maken. Maar u hoeft ons niet zomaar op ons woord te geloven. Probeer PBRS vandaag gratis om te zien hoe het voor uzelf werkt. U kunt ook uw gratis live demo zodat een van onze teamleden u door de software kan leiden.

Vragen hebben? Contact het ChristianSteven Software-team vandaag. We horen graag van u en helpen u graag om het meeste uit uw Power BI-rapportage te halen.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Wat is Advanced Editor in Power BI?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is Advanced Editor in Power BI?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Wat is Advanced Editor in Power BI?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?