Wat is Augmented Data Preparation en waarom is het belangrijk?

Wat is Augmented Data Preparation en waarom is het belangrijk?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel.

De gemiddelde zakelijke gebruiker heeft geen volledig begrip van gevorderden gegevensontdekking of methoden voor gegevensvoorbereiding, en de meeste organisaties willen niet dat zakelijke gebruikers kostbare tijd verspillen aan het door de complexiteit van een handleiding navigeren data voorbereiding werkwijze. Als een bedrijf een solide basis biedt voor self-service business intelligence met verbeterde gegevensvoorbereidingsfuncties, kunnen zakelijke gebruikers snel en eenvoudig gegevens voorbereiden voor analyse en de resultaten krijgen die ze nodig hebben om verder te gaan en beslissingen te nemen.

Wat is augmented data voorbereiding?

Augmented voorbereiding maakt geavanceerde gegevensontdekking toegankelijk voor teamleden en zakelijke gebruikers, ongeacht hun vaardigheden of technische kennis, met stapsgewijze handleidingen en aanbevelingen voor eenvoudige integratie en voorbereiding van gegevens. Met verbeterde gegevensvoorbereidinghoeven zakelijke gebruikers niet te wachten tot het IT-team toegang heeft tot gegevens, deze gegevens extraheert en voorbereidt. In plaats daarvan kan de gemiddelde zakelijke gebruiker zelf gegevens verzamelen en voorbereiden met duidelijk inzicht in de bronnen en methoden, zodat de uitkomst aan de eisen voldoet.

Het voorheen complexe proces van data-extractie, transformatie en laden (ETL) en beperkte toegang tot datawarehouses en datamarts resulteerde in een vertraging van de datalevering aan het bedrijfsleven en vereiste gecompliceerde massering en manipulatie van data uit verschillende databronnen. type activiteit was beperkt tot de IT-gemeenschap.

Maar bedrijven hebben niet de tijd of het budget om onbeperkte IT-middelen ter beschikking te stellen, en het snelle tempo van de zakelijke en marktveranderingen heeft het moeilijk gemaakt om aan de dagelijkse gegevensvereisten van zakelijke gebruikers te voldoen.

Zelfbediening met uitgebreide datavoorbereiding biedt een reeks geavanceerde tools die speciaal zijn ontworpen voor zakelijke gebruikers met gebruiksvriendelijke en intuïtieve tools waarmee zakelijke gebruikers toegang hebben tot het verkennen, manipuleren en samenvoegen van databronnen, zonder de vaardigheid of training van een IT-professional en zonder de hulp van IT.

Augmented data voorbereiding biedt toegang tot gegevens die zijn geïntegreerd vanuit meerdere bronnen. Gebruikers kunnen gegevens voorbereiden met behulp van slepen en neerzetten en een eenvoudige, intuïtieve interface of dashboard. Gebruikers kunnen datavoorbereiding uitvoeren, theorieën en hypothesen testen en prototypen maken om prijspunten te testen, veranderingen in het koopgedrag van consumenten analyseren, anticiperen op veranderingen in het concurrentielandschap en aan allerlei analytische vereisten voldoen, zonder de hulp van IT of analisten.

Zelfbedieningsoplossingen voor datavoorbereiding bieden tools die flexibel zijn, zodat de gebruiker niet beperkt is tot dashboards of interfaces die door iemand anders zijn ontworpen. De gebruiker kan de kracht van gebruiken self-service gegevensvoorbereiding om gegevens samen te stellen en voor te bereiden, hypothesen te testen, gegevens te visualiseren en te delen, en gegevens in en uit te zoomen met behulp van geselecteerde gegevenselementen om analyses voor te bereiden en uit te voeren.

Waarom is Augmented Data Preparation belangrijk?

Zakelijke gebruikers hebben tools nodig die flexibel genoeg zijn en kunnen worden aangepast aan hun behoeften om aan te pakken wat er vandaag gebeurt. Er is geen manier om te anticiperen op elke zakelijke behoefte in een markt en tijd waarin dingen elke dag veranderen. Wat het bedrijf nodig heeft, is een tool waarmee gebruikers gegevens kunnen voorbereiden en analyseren en aan de behoeften van vandaag kunnen voldoen.

Gartner publiceerde een rapport met de titel “Embrace Self-Service Data Preparation Tools for Agility, but Govern to Avoid Data Chaos.” Het biedt de voorspelling dat “De meeste zakelijke gebruikers en analisten in organisaties toegang zullen hebben tot selfservicetools om gegevens voor analyse voor te bereiden.”

De toekomst van zelfbediening, uitgebreide datavoorbereiding is er een waarin gebruikers veranderingen stimuleren en verwachtingen scheppen. Terwijl zakelijke gebruikers hun rollen herdefiniëren en nieuwe manieren creëren om gegevens te bekijken en te delen, zullen leveranciers reageren met nieuwe, schaalbare, flexibele tools die de behoefte aan snelle, nauwkeurige gegevensvoorbereiding en -analyse ondersteunen.

Bedrijven zullen uitgebreide datavoorbereiding gebruiken om inzicht te krijgen in koopgedrag, opslag en distributie te analyseren, nieuwe locaties te plannen en een strategie te bepalen voor concurrentievoordeel.

Augmented datavoorbereidingstools bieden cruciale tools voor zakelijke gebruikers om kansen te ontdekken en gemakkelijk en snel door complexe data en databronnen te navigeren.