Wat is beveiliging op rijniveau?

Laten we zeggen dat u Power BI nu al een tijdje, en je begint het maken en rapporteren van je visualisaties onder de knie te krijgen. Nu wilt u waarschijnlijk enkele van de meer geavanceerde functies verkennen die Power BI te bieden heeft. Een van die functies is beveiliging op rijniveau, waarmee u een nog actievere rol kunt spelen bij de presentatie van uw gegevens aan uw teamleden.

Soms moet u datamodellen delen met een breed scala aan afdelingen en teamleden, maar u moet ook de zichtbaarheid van specifieke datapunten beperken. Terwijl sommige gebruikers toegang moeten hebben tot alle gegevens, hebben anderen slechts een gedeeltelijke weergave nodig. Nu heb je een dilemma. Deelt u een geheel nieuwe tabel met de teamleden die beperkte toegang nodig hebben, waardoor u meer werk voor uzelf creëert en mogelijk uw gegevens scheeftrekt? Of beperk je de toegang tot de datamodellen helemaal?

Beide opties zijn recepten voor verwarring, en geen van beide is ideaal. Gelukkig is dit waar beveiliging op rijniveau van pas komt. Beveiliging op rijniveau kan u helpen verwarring te voorkomen, alleen de meest relevante gegevens te delen en het meeste uit uw Power BI-ervaring te halen.

Wat is beveiliging op rijniveau

Wat is beveiliging op rijniveau?

Beveiliging op rijniveau is een functie waarmee u het delen van gegevens kunt beperken op basis van verschillende rollen. In plaats van volledige tabellen en afbeeldingen te verbergen, kunt u die tabellen zichtbaar houden, maar specifieke rijen met gegevens verbergen voor bepaalde gebruikers. In wezen plaatst u enkele van uw datapunten op een need-to-know-basis. U kunt uw rapporten volledig sturen naar degenen die alle gegevens wel nodig hebben, terwijl u meer beperkte versies van diezelfde rapporten naar degenen stuurt die niet zoveel van deze gegevens nodig hebben.

Lees ook:  Hoe PBRS uw bedrijfsinformatie kan vereenvoudigen

Voordelen van beveiliging op rijniveau

Hoewel het enige tijd kan duren om te wennen aan het gebruik van beveiliging op rijniveau, vinden de meeste gebruikers dat de voordelen de moeite waard zijn om te leren hoe het werkt. Beveiliging op rijniveau heeft veel voordelen.

Ten eerste, en het belangrijkste: met beveiliging op rijniveau kunt u gevoelige gegevens beschermen. Business intelligence is nodig om bedrijven draaiende te houden, maar zonder de juiste beschermingsmaatregelen brengt business intelligence ook het risico van datalekken met zich mee. Beveiliging op rijniveau is een sterke beschermende stap die uw gegevens kan beschermen en kan voorkomen dat ze het bedrijf verlaten.

Ten tweede kan beveiliging op rijniveau uw teamleden helpen afleiding te filteren. Hoewel u wellicht meerdere teams heeft die met vergelijkbare gegevenssets werken, is de kans klein dat al uw teamleden deze zullen gebruiken allemaal van dezelfde gegevens. Uw marketingteam heeft bijvoorbeeld niet altijd uw voorraadgegevens nodig en uw voorraadteam heeft waarschijnlijk geen salarisinformatie nodig. Deze gegevenssets kunnen elkaar echter overlappen, wat betekent dat sommige van uw teamleden door irrelevante gegevens moeten waden om de cijfers te krijgen die ze wel nodig hebben. Als gevolg hiervan kunnen uw teamleden vertraging oplopen in hun werk, waardoor veel van uw bedrijfsprocessen uit de planning raken. Door vooraf wat werk te doen met beveiliging op rijniveau, kunt u uiteindelijk tijd besparen voor uw bedrijf als geheel.

Lees ook:  Domo vs. Tableau: vergeleken met tools voor selfservice-analyse

Over tijdsbesparing gesproken, met beveiliging op rijniveau kunt u tijd besparen omdat u niet meerdere visualisaties hoeft te maken voor dezelfde gegevenssets. In plaats van meerdere modellen te maken, definieer je verschillende rollen, een proces dat veel minder tijd en moeite kost als je eenmaal het werk vooraf hebt gedaan.

Vervolgens geeft beveiliging op rijniveau niemand aan dat er gegevens ontbreken. In Power BI zijn filters en rollen verborgen, zodat alleen de maker kan zien wat hij aan het zicht heeft verborgen. Als een van uw eindgebruikers een zoekopdracht uitvoert naar informatie die ze niet hebben, ontvangen ze geen bericht dat ze zijn geblokkeerd voor deze gegevens. Ze krijgen gewoon geen antwoorden uit de verborgen gegevens.

Ten slotte geeft beveiliging op rijniveau u controle. Terwijl u al uw eigen gegevens beheert, kunt u met beveiliging op rijniveau de touwtjes in handen nemen en uw eigen parameters definiëren. Op deze manier kunt u uw rapporten in alle vertrouwen verzenden en ervoor zorgen dat uw gegevens precies doen wat u nodig heeft.

Beveiliging op rijniveau gebruiken

U kunt beginnen met experimenteren met beveiliging op rijniveau vanuit Power BI Desktop. Definieer eerst uw rollen, zodat u kunt bepalen wie welke informatie krijgt. Nadat u uw gegevens heeft geïmporteerd, begint u met de volgende acties:

  • Klik op het tabblad “Modelleren”.
  • Selecteer ‘Rollen beheren’.
  • Klik op de knop “Aanmaken”.

Van daaruit kunt u uw rollen maken, beheren en benoemen, waarbij u teamleden gegroepeerd houdt op basis van de informatie die ze wel of niet nodig hebben. Wanneer u later rapporten verzendt, kunt u ze verzenden volgens de groepen die u binnen elke rol heeft gemaakt. U kunt leden toevoegen aan en verwijderen uit uw groepen. Neem de tijd om met deze functie te werken en maak er vertrouwd mee. Als u dat eenmaal doet, zult u het waarschijnlijk nog nuttiger vinden dan u zich had voorgesteld.

Lees ook:  Kan ERP de enige gegevensbron zijn voor Business Intelligence?

Geautomatiseerde rapportage gebruiken met beveiliging op rijniveau

Als u nu een geautomatiseerde rapportageservice met Power BI gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw rapportageservice goed werkt met uw beveiligingsfuncties op rijniveau. Hoewel beveiliging op rijniveau u veel macht in handen geeft, wilt u ook het gemak van automatisering niet verliezen. Als u rapportageservices verkent voor gebruik met Power BI, kijk dan hoe uw serviceopties werken met beveiliging op rijniveau. Bieden ze een snelle en betrouwbare automatisering zonder uw controle te beperken? Als dit het geval is, zijn dit de opties die u wilt nastreven.

PBRS van ChristianSteven Software

De Power BI Reports Scheduler van ChristianSteven Software is ontworpen om u een perfect uitgebalanceerde automatiseringsoplossing te bieden. PBRS verbetert het gemak en de snelheid die u krijgt bij het gebruik van Power BI, en het verwijdert niets van de controle die u krijgt van geavanceerde Power BI-functies zoals beveiliging op rijniveau. U hoeft ons echter niet op ons woord te geloven. Ontdek PBRS met uw gratis proefperiode in plaats daarvan. Op deze manier kunt u zien hoe PBRS uw Power BI-ervaring kan maximaliseren. Vragen hebben? We praten graag met je. Neem contact op bij ChristianSteven voor meer informatie.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Wat is beveiliging op rijniveau?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is beveiliging op rijniveau?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?