Wat is de vereiste om verbinding te maken met een database in SQL Database?

Power BI Desktop is tot nu toe een van de belangrijkste instrumenten voor gegevensonderzoek. Power BI zelf kan echter niet veel voor u doen als u niet op zijn minst enkele gegevens hebt opgeslagen en klaar om aan het werk te worden gezet.

Power BI-gegevensbronnen

Wat is de vereiste om verbinding te maken met een database in SQL Database

Nadat u uw gegevens in Power BI heeft geïmporteerd, zijn de gegevens zelf belangrijker dan de opslagbron. U kunt over het algemeen dezelfde functies en zoekopdrachten uitvoeren nadat u uw gegevens heeft geüpload, ongeacht waar de gegevens vandaan komen.

U kunt uw gegevens echter uit verschillende bronnen importeren. Wanneer u op het Gegevens verkrijgen knop, ziet u een lijst met opties:

 • Allemaal
 • het dossier
 • Database
 • Krachtplatform
 • Azuur
 • Online diensten
 • Andere

De Azure SQL Database is slechts een van de vele bronnen die u kunt gebruiken voor gegevensopslag. In dit artikel bespreken we de basisprincipes van Azure SQL Database met Power BI. We onderzoeken ook de vereisten voor verbinding met een database in Azure SQL Database.

Azure SQL Database

De Azure SQL Database is een beheerde databaseservice die u kunt gebruiken om de gegevens op te slaan die u in Power BI gaat onderzoeken. U kunt het gebruiken om volledige tabellen in Power BI te importeren en query’s uit te voeren.

Het is echter belangrijk op te merken dat terwijl Power BI Bureaublad kan verbinding maken met de SQL Server, de Power BI Onderhoud kan niet.

De Azure SQL Database heeft verschillende functies en voordelen die Power BI-gebruikers nuttig vinden. De belangrijkste is echter dat gebruikers hun gegevens snel, eenvoudig en in grote batches kunnen importeren.

Vereisten voor verbinding met een database

Hoe kunt u verbinding maken met een SQL-database in Power BI Desktop? Allereerst moet u ervoor zorgen dat u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Power BI Desktop geïnstalleerd
 • SQL Server geïnstalleerd
 • Ten minste één set gegevens geüpload naar de SQL-database
 • Een on-premises gegevensgateway die is geïnstalleerd op dezelfde computer waarop u Power BI Desktop en de SQL Server hebt geïnstalleerd

Zodra u aan alle volgende criteria heeft voldaan, kunt u beginnen met het uploaden van gegevens uit de Azure SQL Database en met die gegevens werken in Power BI Desktop.

Verbinding maken met een database

U voldoet aan alle voorwaarden om verbinding te maken met een database, dus wat doet u nu? Als u klaar bent om met uw database aan de slag te gaan, kunt u als volgt aan de slag:

 • Vind de Huis lint op het hoofdscherm van Power BI Desktop.
 • Klik op de Gegevens verkrijgen
 • Plaats de muisaanwijzer op het Database
 • Dubbelklik op SQL Server-database.
 • Voer uw parameters in.

Van daaruit zal Power BI uw tabellen importeren en u de relaties tussen die tabellen laten zien. Klik op de Laden knop zodra u klaar bent om uw tabellen in Power BI Desktop te importeren.

Power BI Reports Scheduler gebruiken met Azure SQL Database

Nadat u binnen Power BI verbinding heeft gemaakt met uw Azure SQL Database, kunt u handmatig met die gegevens werken en uw rapporten indien nodig naar verschillende bestemmingen sturen.

Hoe nuttig Power BI en Azure SQL Database ook kunnen zijn, er is een eenvoudigere manier om met uw gegevens te werken en uw rapporten te verzenden.

Concreet kan PBRS van ChristianSteven Software de bovenstaande acties vereenvoudigen. PBRS verbetert, automatiseert en stroomlijnt verschillende Power BI-functies, inclusief functies die betrekking hebben op uw in SQL opgeslagen gegevens.

Met PBRS kunt u bijvoorbeeld uw rapportplanning automatiseren op basis van datum, gegevenswijzigingen en andere criteria. U kunt uw eigen criteria kiezen, dus PBRS levert uw rapporten precies waar en wanneer u ze nodig heeft.

Met PBRS kunt u ook aangepaste taken maken terwijl u met uw gegevens werkt. Enkele van die aangepaste taken zijn:

 • Voer SQL-script uit
 • Invoegen, bijwerken, verwijderen databaserecord
 • Maak, verwijder databasetabel
 • Maak, verwijder tabelkolom

Met automatisering en maatwerk kunt u precies krijgen wat u nodig heeft uit uw Power BI-ervaring. U kunt tijd besparen bij het maken van uw rapporten en profiteren van functies die u anders niet zou hebben gehad.

Leer meer over PBRS met ChristianSteven Software

Bij ChristianSteven Software willen we uw zakenleven gemakkelijker maken door u te helpen uw datagebruik te maximaliseren. Onze uitgebreide oplossingen zijn ontworpen om u tijd en moeite te besparen.

Wilt u meer weten over hoe PBRS van ChristianSteven u kan helpen? Plan dan je live demonstratie vandaag om te zien hoe het werkt. We zullen u door het PBRS-proces leiden op een tijdstip dat het beste voor u werkt.

Als je al genoeg hebt gehoord en aan de slag wilt gaan met je gratis proefperiode, bezoek dan onze PBRS-pagina om erachter te komen hoe. U kunt ook een gratis offerte krijgen.

Als u vragen heeft over PBRS of een van de andere oplossingen van ChristianSteven Software, Neem contact op nu. Het ChristianSteven-team hoort graag van u en we beantwoorden graag al uw vragen.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Wat is de vereiste om verbinding te maken met een database in SQL Database?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is de vereiste om verbinding te maken met een database in SQL Database?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Wat is de vereiste om verbinding te maken met een database in SQL Database?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?