Wat is een “perfecte” Business Intelligence-strategie?

De perfecte business intelligence-strategie begint bij uw doelen.

Kent u uw KPI’s en doelstellingen? Kennen uw medewerkers deze cijfers?

De juiste strategie vereist buy-in in uw hele organisatie.

De juiste gegevens op de juiste plaats en op het juiste moment aan de juiste persoon leveren, is de sleutel tot een succesvolle strategie. Bedrijven met een effectieve informatiearchitectuur behalen meer succes in termen van winst en vermogen om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

U wilt een alomvattend plan dat vanaf de basis begint en alles omvat, van uw historische gegevens tot de resultaten van uw huidige inkoopinspanningen en gegevensbeheer. Hierdoor kunt u zich met vertrouwen concentreren op uw toekomstige doelen, terwijl u flexibel genoeg blijft om snel op onvoorziene omstandigheden te reageren.

Laten we eens kijken naar de stappen die nodig zijn om de ideale business intelligence-strategie voor uw bedrijf te realiseren.

Wat is een perfecte Business Intelligence-strategie

Stel uw Business Intelligence-team samen

Een effectief bedrijfsinformatie team vormt de basis van uw strategie en moet zich fulltime aan de taak wijden. Elk lid moet georganiseerd zijn en in staat zijn tot duidelijke en dynamische communicatie. Weersta de verleiding om teamleden van andere afdelingen te halen, aangezien werknemers in al veeleisende rollen niet de tijd zullen hebben om zich effectief te concentreren op de BI-behoeften van uw bedrijf.

Het perfecte team bestaat uit de volgende spelers:

Business Intelligence-leider

De persoon aan het hoofd van het BI-team moet hooggeschoold zijn in zaken en technologie. Dit teamlid heeft inzicht in bedrijfsontwikkeling met de kennis om een ​​effectieve strategie te implementeren.

BI-ontwikkelaar

De ontwikkelaar ontwerpt en creëert kanalen die gegevens uit meerdere bronnen kunnen extraheren en deze vervolgens kunnen transformeren en distribueren naar het datawarehouse.

Bedrijfs- / gegevensanalist

Een professionele data-analist zal binnenkomende data verzamelen, verwerken en samenvatten. Deze gegevens worden vervolgens omgezet in rapporten, samenvattingen en visualisaties voor de toekomst van de organisatie.

Database Administrator

De beheerder is verantwoordelijk voor alle data en metadata voor het bedrijf. Hij of zij regelt alles wat met databases te maken heeft, inclusief het maken van nieuwe applicaties, ondersteuning en onderhoud.

Data scientist

De datawetenschapper haalt informatie uit big data via computerprogrammering, machine learning, analytische tools en statistieken en zet deze om in waardevolle informatie die richting kan geven aan toekomstige marketinginspanningen.

Hoger Management Executive

Er moet ten minste één vertegenwoordiger van het hogere management in het team zijn. Deze key executive is nodig voor de communicatie tussen degenen die verantwoordelijk zijn voor het runnen van het bedrijf en de business intelligence-divisie.

Ontwikkel een optimistische, maar realistische blauwdruk voor bedrijfsinformatie

BI heeft alles te maken met analyse en data. Als u eenmaal uw team heeft, werk dan met hen samen om de belangrijkste doelen te identificeren die u voor uw bedrijf wilt stellen. Deze blauwdruk moet gebaseerd zijn op realistische groei, maar mag niet zonder enig optimisme zijn.

De structuur van de blauwdruk moet vijf essentiële componenten omvatten.

 1. Historische gegevens: Om te visualiseren waar uw bedrijf naartoe kan, moet u kijken waar het is geweest. Toegang krijgen tot eerdere gegevens geeft een beeld van de prestaties van de organisatie in het verleden en welke strategieën succesvol zijn gebleken en welke hebben gefaald.
 2. Organisatorische Key Performance Indicators: Instellen en bewaken van interne statistieken die specifiek zijn voor uw organisatie.
 3. KPI’s voor de branche: Om de effectiviteit van interne acties en marketingtechnieken nauwkeurig te meten, moet het team vertrouwd zijn met branchespecifieke statistieken zoals winstmarges, inkomsten en ROI.
 4. Rapporteren en analytische vereisten: Zodra is vastgesteld welke analyses een integraal onderdeel zijn van het succes van de BI-strategie, kunnen informatiebronnen worden verzameld en verzameld met het oog op het verbeteren van het algehele plan.
 5. Klanten en prospects: Identificeer gerichte klanten die uw BI-oplossing zullen gebruiken en focus op hun basisbehoeften en interesses.

Gegevens sourcen

De meeste bedrijven hebben toegang tot enorme hoeveelheden gegevens die uit veel verschillende bronnen komen. Kerngegevens wordt gegenereerd vanuit de mobiele app, website en online winkelsite van uw bedrijf. Perifere gegevens komt van gekochte producten of diensten, zoals een CRM-systeem. Externe gegevens is dat wat wordt verkregen door sentimentanalyse (bijv. likes of dislikes op sociale media).

Al deze gegevens moeten worden verzameld, gecategoriseerd en uitgebreid geanalyseerd om aan de verwachtingen van de BI-blauwdruk te voldoen.

Gegevens opslaan en openen

Goed georganiseerde gegevens moeten worden opgeslagen, zodat u de geschiedenis van successen en mislukkingen van uw bedrijf kunt bekijken. Hierdoor kunt u begrijpen hoe goed uw inspanningen werken, zodat u strategische beslissingen kunt nemen.

Overwegingen bij opslag zijn onder meer:

 • Database grootte – beïnvloedt de prestaties, waarbij grotere databases meer tijd nodig hebben om informatie op te halen.
 • Schema-ontwerp – de structuur, gegevenstypen en beperkingen van de database; kan diagrammen en grafieken bevatten.
 • Op locatie of Cloud Storage – de bescherming van uw gegevens is een integraal onderdeel van het succes van uw business intelligence-strategie. Cloudoplossingen bieden meer veiligheid voor waardevolle gegevens.
 • Gelijktijdigheid – een robuust systeem stelt talrijke gebruikers in staat gelijktijdig toegang te krijgen tot gegevens met minimale interferentie of vertraging.
 • Schalen – middelen kunnen naar behoefte worden in- en uitgeschakeld om aan verschuivingen in de vraag te voldoen.

In een snel veranderend landschap blijft een perfecte business intelligence-strategie verschuivingen voor om data om te zetten in bruikbare informatie.

PBRS van ChristianSteven Software

De Power BI Reports Scheduler van ChristianSteven Software is ontworpen om u een perfect uitgebalanceerde automatiseringsoplossing te bieden. Het creëren van een business intelligence-strategie die perfect aansluit op de behoeften van uw bedrijf is nog nooit zo eenvoudig geweest. U hoeft ons echter niet op ons woord te geloven. Ontdek PBRS met uw gratis proefperiode in plaats daarvan. Op deze manier kunt u zien hoe PBRS uw Power BI-ervaring kan maximaliseren. Vragen hebben? We praten graag met je. Neem contact op bij ChristianSteven voor meer informatie.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Wat is een “perfecte” Business Intelligence-strategie?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is een "perfecte" Business Intelligence-strategie?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Wat is een "perfecte" Business Intelligence-strategie?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?