Wat is het doel van het pictogram ‘Gegevens ophalen’ in Power BI?

Het doel van een data-analist moet zijn om de inzichten van de data zo te ordenen dat alle gebruikers er daadkrachtig naar kunnen handelen. Power BI is een bedrijfsanalyseservice van Microsoft waarmee u gegevens efficiënt kunt visualiseren en analyseren. Het is een krachtig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om verbinding te maken met uw gegevensbron en al uw gegevens te analyseren.

Makkelijk te gebruiken interface

Wat is het doel van het pictogram 'Gegevens ophalen' in Power BI?

De populariteit van Power BI kan voornamelijk worden toegeschreven aan de interface voor slepen en neerzetten die het aan zijn gebruikers biedt. U kunt taken uitvoeren zoals het sorteren, vergelijken en analyseren van uw gegevens met Power BI. Bovendien is Power BI compatibel met meerdere gegevensbronnen, zoals Excel, SQL Server en cloudgebaseerde gegevensrepository’s, waardoor het gebruiksvriendelijk is.

Voordelen van het gebruik van Power BI

Power BI wordt geleverd met verschillende componenten en u kunt beslissen welke voor u werkt op basis van uw project- of organisatiebehoeften. Power BI Desktop is een component die voornamelijk wordt gebruikt voor het genereren van zakelijke rapporten. Power BI biedt enkele voordelen die het beter maken dan zijn tegenhangers. Het biedt bijvoorbeeld zowel een cloudgebaseerde als een desktopinterface. Het biedt ook mogelijkheden zoals datawarehousing, gegevensdetectie en dashboards. Voor gevorderde gebruikers stelt het u ook in staat om aangepaste visualisaties te maken naast de standaardvisualisaties, en Power BI schaalt goed mee met de groei van uw organisatie.

Verbinding maken met een gegevensbron

Power BI is te koppelen aan verschillende databronnen. U kunt alle mogelijke beschikbare opties zien met het pictogram ‘Gegevens ophalen’. Met deze opties kunt u gegevens importeren in Power BI. Excel is een gegevensbron waar Power BI het werkblad kan laden en de inhoud ervan kan lezen. Eenmaal geladen, kunt u de gegevens bekijken in het deelvenster ‘Velden’. Een andere gegevensbron kan het web zijn. U kunt ‘Web’ als optie selecteren met behulp van het pictogram ‘Gegevens ophalen’ en de naam van de URL invoeren. U kunt ook experimenteren met andere beschikbare gegevensbronnen.

Rapporteren

Rapporten zijn een essentieel onderdeel van elk business intelligence-project en met Power BI kunt u ongelooflijk informatieve rapporten maken. Dit is een verzameling visualisaties die op een of meer pagina’s kunnen worden gemaakt. Deze visualisaties kunnen door zakelijke gebruikers worden gebruikt om een ​​aantal cruciale, op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen.

Het gebruik van Power BI kan heel voordelig zijn voor uw organisatie, en het kan ook uw zakelijke operaties. Als u nog niet in een Power BI-toolset heeft geïnvesteerd, kunt u dit overwegen.

JN1290 - PBRS-promovideo 1080p

Download Features PDFStart gratis proefperiode

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige