Wat is het verschil tussen een datalek en identiteitsdiefstal?

Klik voor meer informatie over auteur Ben Hartwig.

De meest revolutionaire bijdragen aan de moderne wereld zijn geleverd door technologie. Tegenwoordig kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder digitalisering en automatisering. Waar technologie het leven voor ons echter sneller en gemakkelijker heeft gemaakt, heeft het ook een ongelukkig bijproduct voortgebracht: fraude.

Nu mensen steeds meer vertrouwelijke details online delen, is het voor hackers en fraudeurs gemakkelijker dan ooit geworden om hun sinistere bedoelingen uit te voeren.Daarom is het essentieel geworden om voorzichtig te zijn met wat je online plaatst.

In dit artikel zullen we onderscheid maken tussen twee van de meest ongebreidelde vormen van hedendaagse fraude: datalekken en identiteitsdiefstal. Bovendien zullen we ook enkele manieren bespreken waarop u kunt voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een van deze misdrijven.

Wat is een datalek?

Een datalek is een beveiligingsgebeurtenis waarbij gegevens zonder toestemming worden verkregen. Inbreuken op gegevens kunnen op verschillende manieren negatieve gevolgen hebben voor individuen en hele organisaties. Ze kunnen levens en reputaties verwoesten, soms onherstelbaar. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institutekan een bedrijf gemiddeld $ 3,86 miljoen kosten als gevolg van een datalek. Volgens de studie, als je dit aantal deelt door het aantal incidenten met datalekken dat zich gedurende een gemiddeld jaar voordoet, komt het neer op een verlies van $ 148 voor elk gestolen stukje data.

Wat is identiteitsdiefstal?

Identiteitsdiefstal is wanneer iemand toegang krijgt tot informatie die relevant is voor uw persoonlijke identificatie zonder uw toegang. Deze informatie kan uw nationale identiteitskaartnummer bevatten, Burgerservicenummer, naast andere cruciale details. Volgens het Bureau of Justice leden meer dan 16,7 miljoen Amerikanen aan een soort van identiteitsdiefstal – en meer dan een miljoen daarvan waren kinderen. De verliezen die gedurende het jaar zijn geleden als gevolg van fraude bedroegen in totaal $ 16,8 miljoen.

Datalek versus identiteitsdiefstal:

De beste manier om onderscheid te maken tussen de twee is in termen van schade. De gevolgen van een datalek zijn veel ernstiger. Dit betekent echter niet dat de vernietiging door identiteitsdiefstal triviaal is. Sommige gevallen van dergelijke diefstal kunnen zelfs een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Maar de enige goedmaker is dat als u eenmaal kunt vaststellen dat iemand uw identiteit heeft gestolen, u uw daadwerkelijke geldverlies kunt beperken tot specifieke vergoedingen voor juridische en invorderingsprocedures. Het echte verlies van een neplening zou bijvoorbeeld worden gedragen door de bank die die lening heeft verstrekt.

De wonden veroorzaakt door datalekken gaan echter veel dieper. Vanaf dit verslag uitgegeven door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, wordt ongeveer 60 procent van de kleine bedrijven gedwongen hun deuren te sluiten na een datalek. Zelfs als uw bedrijf financieel sterk genoeg is om door te komen, zullen uw reputatie en geloofwaardigheid nog steeds aanzienlijk worden aangetast, met zware verliezen tot gevolg.

Hoe u uw gegevens kunt beschermen

Helaas is het niet helemaal mogelijk om uw gegevens te beschermen. Als uw gegevens eenmaal beschikbaar zijn in de digitale wereld, zijn ze altijd kwetsbaar, hoe voorzichtig en voorzichtig u ook bent. Dat betekent echter niet dat u niets kunt doen verkleinen de kansen van een datalek of identiteitsdiefstal. Hier zijn enkele van de stappen die u kunt nemen om uw waardevolle informatie beter te beveiligen:

1. Vernietig alle papieren die mogelijk gevoelig zijn, inclusief verlopen kaarten of documenten.
2. Bereid wachtwoorden voor die complex en moeilijk te kraken zijn.
3. Geef geen gevoelige persoonlijke gegevens aan duistere telefoonbellers.
4. Gebruik altijd antimalware- en antivirussoftware op alle computers die u gebruikt.
5. Activeer beveiligingsopties op uw mobiele telefoons.
6. Wees voorzichtig met het bekijken van links of het openen van bijlagen die u via e-mail ontvangt.
7. Als u gevoelige informatie moet indienen, kunt u het beste geen onbeschermde of openbare wifi gebruiken.
8. Wees slim en voorzichtig met de hoeveelheid informatie die u op uw sociale media onthult.

Hoe meer we blijven neigen naar mechanisatie, hoe meer onze informatie vatbaar wordt voor diefstal en misbruik. Dit betekent echter niet dat we het gebruik van technologie moeten schuwen. Het enige dat nodig is, is een zorgvuldige aanpak om ervoor te zorgen dat ongelukkige gebeurtenissen zoals datalekken en identiteitsdiefstal tot een minimum kunnen worden beperkt.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige