Wat is Power BI Designer?

Power BI van Microsoft kan ervoor zorgen dat aan uw unieke behoeften op het gebied van gegevensmodellering wordt voldaan. Maar als u net begint, kan het overweldigend zijn om te weten welke opties het beste bij u passen. U heeft gehoord van Power BI Designer, maar wat is het precies? Waarin verschilt het van Power BI Services en welke is geschikt voor u?

Wat is Power BI Designer

Power BI-ontwerper is een gratis desktopprogramma dat een compilatie biedt van de meest gebruikte tools – Power Query, Power Pivot, Power View en Power Map – allemaal op één plek. Het wordt gebruikt om uw gegevens te aggregeren en te modelleren, en om rapporten en dashboards te maken die kunnen worden gedeeld. Het wordt aangevuld met Power BI Services, het cloudgebaseerde abonnement waarmee rapporten op grote schaal kunnen worden gedeeld. Hoewel u gegevens ook in Power BI Services kunt modelleren, is de functionaliteit robuuster in Designer.

Laten we eens kijken hoe Power Bi Designer werkt, en wat de voor- en nadelen zijn.

Een offline data-oplossing

Power BI Designer is een desktoptoepassing die in een Windows-omgeving wordt uitgevoerd. Gegevens worden op uw computer opgeslagen, wat goed is voor degenen die er de voorkeur aan geven of eisen dat gegevens niet in de cloud worden opgeslagen.

Binnen Designer kunt u gegevens uit verschillende bronnen samenstellen, de juiste modellen maken en rapporten ontwerpen die de essentiële informatie delen met de belangrijkste belanghebbenden. Makers van rapporten vinden dat Power BI Designer doorgaans alle functies bevat die ze mogelijk op hun gegevens moeten uitvoeren. Toen dit programma werd gemaakt, was het doel om het proces te stroomlijnen en alle verschillende Power BI-functies in één programma onder te brengen. Het is bedoeld om samen te werken met een abonnement op Power BI Services van Microsoft, hoewel dit niet vereist is.

Omdat dit programma offline is, worden rapporten opgeslagen als .pbix-extensies om later te delen met Power BI Services. U hebt geen internetverbinding nodig om in Power BI Designer te werken totdat u klaar bent om te delen met de cloud, wat gunstig kan zijn voor sommige modelbouwers.

Als u bekend bent met Microsoft 365, is Power BI Designer waarschijnlijk een gemakkelijke aanvulling op uw toolkit. Het is geformatteerd en werkt zoals andere Microsoft-programma’s.

Alle benodigdheden op één plek

Door Power BI Designer te gebruiken, heeft u toegang tot de functies van de meest cruciale Power BI-hulpprogramma’s: Power Query, Power Pivot, Power View en Power Map. Rapportmodelbouwers zijn dol op het feit dat Designer een functie voor slepen en neerzetten heeft, waardoor het berekenen en modelleren van gegevens eenvoudiger wordt.

Voordelen van Power BI Designer

 • Power BI Designer is gratis en u hoeft zich niet eens te registreren. Dit kan geweldig zijn om het programma te verkennen als u nieuw bent bij Power BI en om het nut ervan voor uw gegevensrapportagebehoeften te onderzoeken.
 • Het vereist geen Excel en kan volledig zelfstandig werken, wat goed kan zijn als u geen Excel hebt of als u alles liever geconsolideerd in één programma wilt houden.
 • Power BI Designer heeft geen internet nodig om te werken, dus u heeft meer flexibiliteit.
 • U heeft de mogelijkheid om eenvoudig lokaal rapporten en dashboards te delen. Voor sommigen is dit alles wat nodig is.

Nadelen van Power BI Designer

Veel makers van rapporten vinden dat Power BI Designer een goed begin is, maar op zichzelf niet aan al hun behoeften voldoet. Enkele veel voorkomende antipathieën zijn:

 • De noodzaak om zich te abonneren op Power BI Services om rapporten met een breder publiek te delen.
 • Het dashboard is niet echt een dashboard – u kunt visuals slepen en neerzetten, maar de beste dashboardfunctionaliteit wordt geleverd met de cloudgebaseerde Power BI-services.

Klaar om de volgende stap te zetten?

U heeft Power BI Designer onderzocht en u weet dat het u zal helpen uw doelen te bereiken. Maar u hebt ook een solide strategie nodig om uw rapporten tijdig te verspreiden en ervoor te zorgen dat iedereen de rapporten ontvangt die ze nodig hebben.

Geautomatiseerde rapportage van ChristianSteven kan uw gegevensuitwisselingsproces stroomlijnen en het giswerk uit de timing en het verzenden van rapporten halen. Start jou gratis proefperiode vandaag.

Nog meer vragen? Bekijk onze Helpcentrum voor meer informatie of Neem contact op.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Wat is Power BI Designer?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is Power BI Designer?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Wat is Power BI Designer?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?