Wat is Power BI Desktop?

Microsoft Power BI Desktop is een gratis softwaretoepassing die u op uw computer installeert om verbinding te maken met uw organisatiegegevens en deze te transformeren en te visualiseren. De kracht van deze applicatie komt doordat u verbinding kunt maken met meerdere verschillende gegevensbronnen. Bovendien kunt u ze combineren tot een datamodel waarmee u visuals kunt maken. Dit betekent dat u verschillende visuals kunt verzamelen en deze kunt omzetten in krachtige rapporten die binnen of buiten uw onderneming kunnen worden gedeeld.

Een populaire applicatie

Wat is Power BI Desktop

De meeste gebruikers die in de business intelligence-wereld werken, gebruiken Power BI Desktop om rapporten te maken, die ze vervolgens delen met alle geïnteresseerde partijen en stakeholders. Of u nu een bedrijfsanalist bent of niet, u kunt Power BI Desktop gebruiken om gegevens uit verschillende bronnen te halen en boeiende rapporten te maken die u met anderen kunt delen.

Functies van Power BI Desktop

Er zijn drie weergaven die u kunt gebruiken in Power BI Desktop. Deze weergaven bieden verschillende mogelijkheden, namelijk Rapport, Gegevens en Model. In de rapportweergave maakt u rapporten en verschillende visuals. In de gegevensweergave ziet u de tabellen, meetwaarden en andere gegevens die worden gebruikt in het gegevensmodel dat aan uw rapport is gekoppeld. In de modelweergave begrijpt en beheert u de relaties tussen tabellen in uw gegevensmodel.

Visuals maken

Nadat u een datamodel heeft gemaakt, kunt u beginnen met het opwindende deel van het maken van visuals voor de gegevens van uw organisatie. Een visual is een grafische weergave van uw gegevens en kan het hele verhaal vertellen. Power BI Desktop is rijk aan verschillende visuals die u kunt maken om uw unieke gegevensverhaal te vertellen.

Rapporten maken

Aangezien de meeste bedrijven een grote hoeveelheid gegevens hebben, zult u vaker wel dan niet verschillende visuals moeten verzamelen en deze in een zinvol rapport moeten consolideren. Een verzameling visuals in een Power BI Desktop-bestand wordt een rapport genoemd. Een rapport kan een of meerdere pagina’s hebben. Wanneer u Power BI Desktop gebruikt, kunt u complexe en krachtige rapporten maken waarin uw gegevens uit meerdere bronnen worden weergegeven.

Power BI Desktop is de belangrijkste tool voor het maken en delen Power BI rapporten. Mogelijk hebt u in het verleden op andere tools vertrouwd om zakelijke rapporten te maken, maar deze zijn niet zo volledig uitgerust als de Power BI Desktop-toepassing. Als u alle functies van Power BI Desktop gebruikt, beschikt u bovendien over meer geïnformeerde besluitvorming in uw bedrijf.

JN1290 - PBRS-promovideo 1080p

Download Features PDFStart gratis proefperiode

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige