Wat is selfservice BI precies?

De meeste datagestuurde bedrijven implementeren selfservice business intelligence-oplossingen om gebruikers in staat te stellen de gegevensanalyse gemakkelijk te gebruiken en ervan te profiteren. Met traditionele business intelligence-tools controleren datawetenschappers en IT-teams de toegang tot data. Aan de andere kant wordt een selfservice BI-oplossing gebruikt door mensen die zelf misschien niet technisch onderlegd zijn. De gebruikersinterface voor selfservicesoftware is bijna altijd vrij intuïtief, wat het voor de gemiddelde gebruiker gemakkelijker maakt om het potentieel van de software te benutten.

Voordelen van Self Service BI

Wat is selfservice BI precies?

Selfservice BI geeft gebruikers toegang tot gegevens en analyseert deze, wat kan leiden tot snellere gegevensinzichten dan mogelijk is met traditionele BI. Wanneer u een selfservice BI-oplossing kiest, stelt u de eindgebruikers in staat om beslissingen te nemen op basis van hun vragen. Dit model maakt uw middelen vrij om u te concentreren op uw kernactiviteiten en u hoeft geen groot IT-team in dienst te hebben om uw BI-taken uit te voeren. Bovendien stelt het gebruik van selfservice BI-tools uw gebruikers in staat sneller te reageren op data-inzichten. Het doel is om gebruikers tegelijkertijd meer vrijheid en verantwoordelijkheid te geven.

Rapporten en dashboards

Rapporten en dashboards zijn een integraal onderdeel van elke business intelligence-portfolio omdat ze u helpen al uw gegevens te visualiseren. Een belangrijk voordeel van het gebruik van selfservice BI-tools is dat zakelijke gebruikers BI-rapporten en dashboards kunnen wijzigen. Gebruikers kunnen rapporten filteren of produceren op basis van hun individuele behoeften en de gegevens op een zinvollere manier analyseren. Op deze manier biedt self-service BI gebruikers meer flexibiliteit bij het maken van analyses en rapporten.

Waarom is selfservice BI belangrijk?

In veel organisaties werkt gecentraliseerde datawarehousing mogelijk niet en kan dit vertragingen en onvolkomenheden veroorzaken. Staat u voor een dergelijke uitdaging, dan is het wellicht tijd om over te stappen op een selfservice BI-model, zodat uw gebruikers altijd en overal toegang hebben tot gegevens. Misschien wilt u uw concurrentie voor blijven en moet u mogelijk snel handelen. U kunt zelfs besluiten om een ​​hybride model te implementeren waarbij u traditionele BI in specifieke sectoren uitvoert, en andere, meer tijdgevoelige sectoren binnen uw bedrijf, kunnen het selfservice BI-model gebruiken.

Self-service business intelligence-tools zijn in opkomst in de snel veranderende economie van vandaag. Van kleinschalige tot middelgrote ondernemingen, bijna iedereen wendt zich tot dit zelfbedieningsmodel, omdat het hen in staat stelt hun gegevens te openen en te ontcijferen en snel geïnformeerde beslissingen te nemen.

START JE GRATIS PROEF

Meer informatie over ?

Wat is selfservice BI precies?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is selfservice BI precies?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Wat is selfservice BI precies?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?