Wat zijn de belangrijkste onderdelen van Power BI?

Power BI is een best beoordeelde tool die de meeste analisten gebruiken op het gebied van business intelligence. Het is rijk aan functies, vrij eenvoudig te gebruiken en geeft u de mogelijkheid om het beste van uw gegevens. Bovendien kunt u uw Power BI-toolset personaliseren om het meeste uit uw data-analyse te halen. Om echter het meeste uit uw Power BI-ervaring te halen, moet u uzelf updaten met alle bouwstenen van Power BI.

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van Power BI

Een typische Power BI-workflow omvat al zijn bouwstenen: visualisaties, dashboards, rapporten en gegevenssets. Een Power BI-gebruiker verzamelt gegevens uit datasets, brengt deze in Power BI-toolset voor analyse, maakt rapporten vol met visualisaties die inzicht geven, ontwerpt dashboards met behulp van alle visuals en deelt de rapporten en dashboards met de belangrijkste stakeholders.

Datasets

Een Power BI-gegevensset is een verzameling gegevens die bedrijfsanalisten importeren of verbinden om de gegevens te verwerken. Ze gebruiken het vervolgens om rapporten en dashboards op te bouwen. Als bedrijfsanalist heb je geen directe interactie met datasets, maar gebruik je de Power BI-service om deze te verwerken en visuals te creëren. Elke gegevensset vertegenwoordigt een gegevensbron, die een Excel-spreadsheet of een SQL-gegevensset kan zijn.

Visualisaties

Datavisualisaties bieden inzichten die Power BI in uw data heeft ontdekt. Bovendien maken visualisaties het gemakkelijker voor u om de inzichten te interpreteren, omdat uw hersenen een afbeelding sneller kunnen bevatten dan cijfers. U kunt Power BI gebruiken om visuals te maken, zoals waterval, lint, boomdiagram, cirkel, trechter en spreiding. Daarnaast kunt u ook aangepaste visuals in uw voordeel gebruiken als de standaard beschikbare Power BI-visuals niet aan uw behoeften voldoen.

Rapporten

Een Power BI-rapport is een verzameling van verschillende visualisaties en afbeeldingen die u via Power BI hebt verwerkt tijdens het verwerken van uw organisatiegegevens. Alle visualisaties in een rapport zijn afkomstig uit één gegevensset. Een bedrijfsanalist kan deze rapporten delen met consumenten, collega’s en zelfs met leidinggevenden voor op gegevens gebaseerde besluitvorming.

Dashboards

Een Power BI-dashboard vertegenwoordigt een aangepaste weergave van uw onderliggende gegevensset. U kunt een hoofddashboard of verschillende dashboards maken, afhankelijk van uw zakelijke behoeften. Trouwens, je kunt deze delen dashboards met kritische belanghebbenden, en ze zijn ook een handig hulpmiddel bij directievergaderingen.

Met een diepgaande kennis van Power BI kan een bedrijfsanalist het beste uit de toolset halen en zeer inzichtelijke rapporten en dashboards voor de organisatie maken. Met zoveel gegevens tot uw beschikking, is gegevensverwerking en -analyse de sleutel om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

JN1290 - PBRS-promovideo 1080p

Download Features PDFStart gratis proefperiode

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige