Wat zijn inhoudspakketten?

Als u al gebruikmaakt van Power BI, dan weet je dat een van de beste dingen van Power BI het organisatiesysteem is. Power BI stroomlijnt uw gegevensorganisatie door breed verspreide en schijnbaar niet-gerelateerde gegevens naar een gecentraliseerde locatie te leiden. Hierdoor kunt u al uw relevante gegevens gebruiken en voorkomt u dat u belangrijke stukjes van de business intelligence-puzzel misloopt.

Zodra u uw gegevens heeft verzameld, kunt u die gegevens natuurlijk gebruiken om visuele rapporten te maken, samen te werken met uw teamleden en alle benodigde gegevensanalysetools te bieden op basis van de rol van elk teamlid. Als Power BI nieuw voor je is, ben je misschien nog aan het ontdekken wat de Power BI-organisatie te bieden heeft. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over inhoudspakketten? Met inhoudspakketten kunt u uw Power BI-samenwerkingservaring nog effectiever maken voor uw business intelligence-projecten.

Wat zijn inhoudspakketten?

Wat zijn inhoudspakketten

Een inhoudspakket is een functie waartoe u toegang hebt als u de pro- of premiumversie van Power BI hebt. Met Power BI in het algemeen beschikt u over deelbare rapportagemogelijkheden, zoals dashboards. Met een inhoudspakket kunt u uw samenwerking en organisatie binnen uw rapportage-inspanningen een boost geven. Met een inhoudspakket kunt u de informatie die u nodig heeft in één ruimte verzamelen en opslaan, en vervolgens kunt u die inhoud delen met uw teamleden. Je zou content packs kunnen zien als virtuele boxen. U kunt meerdere boxen hebben, die elk de gegevens bevatten die u nodig heeft voor een specifiek project. In die vakken kunt u items plaatsen zoals:

 • Dashboards
 • Datasets
 • Rapporten
 • Excel-werkmappen
Lees ook:  Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out

In plaats van uw informatie stuk voor stuk te verzenden, kunt u het volledige inhoudspakket delen met uw collega’s. Als u de premium- of pro-versie van Power BI heeft, kunt u een inhoudspakket maken met de volgende acties:

 • Klik in uw Power BI-navigatievenster op “Werkruimten”.
 • Klik op ‘Mijn werkruimten’.
 • Je ziet een nieuw navigatiepaneel. Klik op het tandwielpictogram.
 • Klik op “nieuw inhoudspakket maken”.

Nu hoef je alleen nog maar je inhoudspakket een naam te geven en de gegevens toe te voegen die je nodig hebt voor je project. Als maker van het inhoudspakket bent u de enige persoon die het kan bewerken, toevoegen of verwijderen. De teamleden met wie u uw inhoudspakket deelt, zien een “alleen-lezen” -versie. Teamleden kunnen echter het inhoudspakket kopiëren en, indien nodig, hun eigen versie aanpassen op basis van hun rol.


Een opmerking over de nieuwe werkruimte-ervaring

Microsoft heeft onlangs de Power BI-werkruimte-ervaring geüpgraded om meer flexibiliteit en betere projectcommunicatie te creëren. De nieuwe werkruimte-ervaring werkt voor veel gebruikers goed. Het is echter belangrijk op te merken dat u met nieuwe werkruimten geen inhoudspakketten kunt maken. Om inhoudspakketten te blijven gebruiken en maken, kunt u uw inhoudspakketten upgraden naar apps, of u kunt terugkeren naar de klassieke werkruimte-ervaring.


Wat kunt u doen met uw Power BI-inhoudspakketten?

Als u de klassieke werkruimte gebruikt, wat kunt u dan doen met uw inhoudspakketten? Net als bij Power BI als geheel, kunt u gegevens delen, samenwerken, rapporten bijwerken en meer. Het inhoudspakketformaat biedt eenvoudig een zeer georganiseerde en gecompartimenteerde manier om die acties uit te voeren.

Lees ook:  De zakelijke impact van gegevensbeheer vergroten met behulp van krachtveldanalyse

Bovendien kunt u Power BI-inhoudspakketten naar specifieke divisies verzenden en elke divisie hun eigen aangepaste versie van die inhoudspakketten laten maken. Op deze manier heeft elk team dezelfde set gegevens via de originele versie, maar die teams kunnen ook binnen hun eigen afdelingen werken aan de inhoud die het belangrijkst is voor hun rollen. Mocht u toevallig het originele inhoudspakket verwijderen of mensen uit het project verwijderen, dan hebben degenen die aangepaste kopieën hebben gemaakt nog steeds toegang tot deze.


Wat maakt inhoudspakketten zo effectief?

Power BI bevat verschillende manieren waarop teamleiders rapporten kunnen maken en delen, dus waarom is content packs een voorkeurskeuze voor zoveel makers? Voor veel van deze makers is het feit dat inhoudspakketten in de AppSource worden opgeslagen, ze een ideale keuze. Vanwege de AppSource-locatie hoeft u geen projectinformatie via e-mail te verzenden. De informatie blijft op een gecentraliseerde locatie en al uw teamleden hebben er gemakkelijk toegang toe. Iedereen blijft op dezelfde pagina omdat ze vanuit dezelfde bron werken.

Inhoudspakketten zijn ook aantrekkelijk voor eigenaren van grote en complexe bedrijven omdat ze een verhoogde compartimentering bieden. Als u meerdere projecten heeft met business intelligence, kunnen inhoudspakketten u helpen al die projecten effectief te onderhouden.

Lees ook:  Wat is DAX? Wat zijn de voordelen van het gebruik van variabelen in DAX?

Bovendien, omdat u met inhoudspakketten een centrale, gestandaardiseerde versie van de inhoud kunt behouden terwijl anderen hun eigen versies kunnen aanpassen, kunt u de efficiëntie maximaliseren en verwarring minimaliseren.

ChristianSteven biedt verschillende oplossingen om u te helpen de mogelijkheden van uw Power BI-service uit te breiden. Nemen PBRS, bijvoorbeeld. Met deze software kunt u rapporten exporteren in elk gewenst formaat, zodat u zich niet hoeft te beperken tot Excel. U kunt ook automatische rapportage plannen en u kunt uw rapporten naar elke bestemming verzenden. Op deze manier kunt u uw gegevens met zoveel offline gebruikers delen als nodig is, en u kunt dit doen onder één Power BI-licentie.

PBRS is echter slechts één voorbeeld van ChristianSteven-oplossingen. Onze oplossingen zijn ontworpen om u te helpen het meeste uit uw business intelligence-tools te halen. Welke service het beste bij u past, wij helpen u ervoor te zorgen dat geen van uw benodigde gegevens verloren gaan.

U kunt PBRS of een van onze andere oplossingen zelf uitproberen. Met een gratis proefversie en / of een demo kunt u een idee krijgen van hoe deze oplossingen uw datamogelijkheden kunnen uitbreiden en uw besluitvormingsproces kunnen vergemakkelijken. Neem vandaag nog contact met ons op als u vragen heeft, of kijk eens bij PBRS en andere productopties. Of u nu inhoudspakketten of andere Power BI-tools gebruikt, het gebruik van ChristianSteven-oplossingen kan op spannende en dynamische manieren uw rapportagemogelijkheden vergroten.

Meer informatie over ?

Wat zijn inhoudspakketten?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat zijn inhoudspakketten?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  test

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?