Wekelijkse geplande rapporten naar PDF

PBRS is een Power BI-rapportage oplossing waarmee u met slechts ÉÉN Power BI-licentie een onbeperkt aantal rapporten kunt verzenden en plannen naar een onbeperkt aantal gebruikers. Wilt u meer weten over PBRS? Ontvang een gratis proefperiode.

1-1

Deze demo laat zien hoe u een enkele exporteert Power BI-rapport naar een lokale map op uw laptop in pdf-indeling. Selecteer om te beginnen ‘single’ voor Power BI. Kies het Power BI-account dat u wilt gebruiken en het rapport dat u gaat uitvoeren. In dit geval wordt het een verkooprapport. Daarna moet u naar het planningstabblad gaan en uw opties selecteren. Voor dit voorbeeld zullen we het rapport wekelijks op maandag uitvoeren, dus we zullen de andere opties uitschakelen. Als je wilt dat het om 7:00 uur ’s ochtends wordt uitgevoerd, zoals we hier doen, hoef je alleen maar te tikken wat er is en dat te veranderen in AM. En dat zijn alle wijzigingen die u voor dit specifieke voorbeeld moet aanbrengen, maar voor meer informatie over andere beschikbare opties kunt u de planningsdemo bekijken.

2

Als u klaar bent met het wijzigen van de instellingen, moet u op ‘volgende’ klikken om de informatie op te slaan. Bekijk vervolgens het tabblad rapportinstellingen. Als u wijzigingen in het rapport of de pdf-uitvoer wilt aanbrengen, dan kunt u dat hier doen. U markeert eenvoudigweg en brengt de wijziging aan. Voor dit voorbeeld accepteren we alle standaardinstellingen, dus klikken we gewoon op Volgende. Dit brengt u op het tabblad rapportfilters en voor dit voorbeeld heeft het rapport een filter van een verkoopmedewerker, dus dat zullen we hier invoeren. Klik op ‘toevoegen’ om een ​​rapportfilter toe te voegen, waarna u de tabelnaam en de kolom kunt invoeren. Houd er bij het toevoegen van deze gegevens rekening mee dat deze informatie hoofdlettergevoelig is. Het veldgegevenstype voor dit voorbeeld is ‘tekenreeks’, dus we laten dat zoals het is en voeren vervolgens de naam van de verkoopmedewerker in waarvoor we het rapport willen uitvoeren en klikken op toevoegen. En dan zie je dat het rapportfilter is opgeslagen.

3

Klik volgende. Dit brengt u naar het tabblad Gegevenssets vernieuwen en als u de gegevensset wilt vernieuwen voordat u het rapport uitvoert, stelt u dat hier in. Voor dit voorbeeld doen we dat niet, dus we klikken voorlopig gewoon op Volgende. De volgende is de bestemmingons tabblad. Hier zullen we een bestemming toevoegen waar we het naartoe sturen, in dit geval is het een PBRS-rapportmap. De format die we willen gebruiken is PDF en we zullen PDF-opties inschakelen. We zullen een eigenaarswachtwoord invoeren en vervolgens een gebruikerswachtwoord en klikken op ‘oké’ om die informatie op te slaan. Klik volgende. Dit is de afhandeling van uitzonderingen. Bekijk de demo voor het afhandelen van uitzonderingen voor meer informatie over het afhandelen van uitzonderingen. Klik nogmaals op Volgende. Dit is onze sectie met aangepaste taken. Bekijk de demo van aangepaste taken voor meer informatie over aangepaste taken. Nu klikken we op voltooien om het schema op te slaan.

4

Het schema is nu opgeslagen, maar we zullen dit handmatig uitvoeren zodat u de resulterende PDF kunt zien. Dus klik met de rechtermuisknop en selecteer uitvoeren. Dit duurt even. Het rapport is nu met succes uitgevoerd, dus laten we de map gaan bekijken en u zult het rapport zien. Dubbelklik erop om het te openen en u wordt gevraagd om het wachtwoord dat u eerder hebt ingesteld. Zo simpel is het echt!

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.