Welke gateways zijn beschikbaar in Power BI en waarom gebruiken ze?

Terwijl je werkt Power BI, zult u merken dat u een manier nodig hebt om uw cloudgebaseerde gegevens te laten communiceren met uw on-premises gegevens. U wilt dat uw gegevens die op de server staan ​​veilig en beveiligd blijven op de server, maar u en anderen hebben er toegang toe om rapporten te genereren. De oplossing is een gateway. Laten we de details doornemen.

Welke gateways beschikbaar zijn in Power BI en waarom ze gebruiken

Wat is een gateway in Power BI?

EEN Power BI-gateway fungeert als een pad tussen uw on-premises gegevens en uw cloudgebaseerde apps. Een gateway is veilig en gecodeerd, zodat u weet dat uw gegevens veilig zijn tijdens het reizen. Het vereist correcte authenticatie om toegang te krijgen tot de gegevens, dus het wordt alleen geopend voor geregistreerde gebruikers.

Een gateway verstuurt eigenlijk geen gegevens, wat betekent dat deze op uw server blijft, zelfs als clients er toegang toe hebben. Het biedt gewoon een verbindingspunt met de cloud. Een gateway geeft gebruikers toegang tot de gegevens om rapporten of dashboards te maken.

Met de gateway kunt u uw rapporten ook regelmatig verversen met actuele gegevens. Het is gratis te installeren en relatief eenvoudig te configureren.

Gateway op locatie: persoonlijke modus

Er zijn twee gateways-opties beschikbaar voor Power BI. De persoonlijke modus spreekt voor zich: het is voor één gebruiker. In de persoonlijke modus verbindt uw gateway Power BI-cloud en on-premise data voor een individuele data-analist. Als u slechts één persoon nodig heeft om toegang te krijgen tot de gegevens, kan de persoonlijke modus voor u werken.

U kunt het als een app uitvoeren, zelfs als u geen beheerder bent, wat niet geldt voor de standaardmodus (die we hierna zullen bespreken). Met de persoonlijke modus kunt u gegevens importeren en een vernieuwing plannen, maar er wordt geen verbinding gemaakt met andere apps die u mogelijk gebruikt. Om deze reden raden Microsoft en veel gebruikers u aan om in plaats daarvan de Standaardmodus te gebruiken.

On-premises gateway: standaard / aanbevolen modus

Standaard / aanbevolen modus is de standaardkeuze wanneer u Gateway downloadt. Het geeft meerdere gebruikers toegang tot gegevens en biedt meer functionaliteit. In de standaardmodus kunt u niet alleen verbinding maken met Power BI, maar ook met Power Apps, Azure Logic Apps, Power Automate, Azure Analysis Services en Dataflo.

Je hebt dezelfde import- en vernieuwingsmogelijkheden als in de persoonlijke modus, maar je kunt ook DirectQuery gebruiken. Binnen deze modus hebben beheerders toezichtsmogelijkheden en hebben ze toegang tot alle gegevens van alle gebruikers.

Hoe u een gateway installeert in Power BI

U wilt er zeker van zijn dat u fysiek verbonden bent met internet, omdat veel analisten hebben gemerkt dat ze achterblijven bij hun gateway wanneer ze een draadloze verbinding gebruiken.

Het kan lastig zijn om op een apparaat van de persoonlijke modus naar de standaardmodus om te schakelen, dus denk goed na over welke u op de lange termijn nodig zult hebben. De standaardmodus wordt sterk aanbevolen en kan over het algemeen het beste aan uw behoeften voldoen.

Installeren:

 • Klik vanuit uw Power BI-werkruimte op de downloadpijl in de rechterbovenhoek en kies ‘Gateway downloaden’
 • Er wordt een downloadpagina geopend: klik nogmaals op “Download Gateway”
 • Klik op “volgende” om het installatieprogramma te openen
 • Kies de modus die u verkiest
 • Bevestig de algemene voorwaarden
 • Meld u aan bij uw Power BI-account
 • Registreer de gateway op uw computer
 • Kies een naam en een herstelsleutel voor uw gateway

Zodra uw gateway is geïnstalleerd en geregistreerd, bent u klaar om deze in gebruik te nemen. U moet de gewenste gegevensbronnen met de gateway verbinden.

Als u een gegevensbron aan uw gateway wilt toevoegen, moet u eerst het bestandspad voor een lokaal bestand ophalen.

 • Open een .pbix in Power BI Desktop
 • Klik zoekopdrachten bewerken
 • Klik gegevensbroninstellingen
 • Kies de gegevensbron die u voor de lijst wilt plaatsen en klik op van bron veranderen
 • Kopieer het bestandspad uit het vak dat wordt geopend

Zodra u het bestandspad hebt gekopieerd, opent u Power Bi Service online en gaat u naar Instellingen.

 • Klik gateways beheren en kies de gateway waarmee u verbinding wilt maken
 • Klik gegevensbron toevoegen
 • Kopieer uw bestandspad naar het vak en voer de andere informatie in
 • Klik toevoegen: u zou een bevestiging moeten krijgen dat de verbinding succesvol was

Gegevensrapportage met ChristianSteven-software

Bent u klaar om uw datarapportage naar een hoger niveau te tillen? ChristianSteven Software is er om te helpen. Neem contact met ons op om een demo vandaag om door onze opties te lopen en te bespreken hoe we uw rapportagesysteem kunnen automatiseren. Of start een gratis proefperiode en ervaar zelf het gemak.

Download Features PDFStart gratis proefperiode

Meer informatie over ?

Welke gateways zijn beschikbaar in Power BI en waarom gebruiken ze?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige kans lijkt. Misschien hebben we

Welke gateways zijn beschikbaar in Power BI en waarom gebruiken ze?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Welke gateways zijn beschikbaar in Power BI en waarom gebruiken ze?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?