Wendbaarheid: een schaalbare manier voor bedrijven om een ​​crisis te overleven

Gratis data advies nodig? maak een afspraak.

Wendbaarheid: een schaalbare manier voor bedrijven om een ​​crisis te overleven

Klik voor meer informatie over auteur Matt VanderZwaag.

De pandemie COVID-19 heeft het zakelijke landschap veranderd. We hebben gezien dat restaurants een pick-up aanbieden aan de rand van de straat, retailers nieuwe inventieve manieren lanceren om de online verkoop te stimuleren, en technologiebedrijven brengen nieuwe apps en functies uit om zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit. De plotselinge en onverwachte veranderingen zorgen ervoor dat bedrijven nieuwe IT-projecten en -initiatieven plannen of bestaande IT-projecten wijzigen.

Bij het implementeren of bijsturen van deze IT-initiatieven gaat het echter niet altijd volgens plan. Wanneer dit gebeurt, kan dit rampzalig zijn, of op zijn minst onverwachte kosten, downtime en ontevreden eindgebruikers veroorzaken. De oplossing om dit te voorkomen is behendigheid. Snel en efficiënt kunnen reageren op of aanpassen aan veranderingen aan zowel de kant van de serviceprovider als de klant is van cruciaal belang.

Helaas kan een koerswijziging voor veel bedrijven een hele klus zijn, omdat de angst voor extra kosten, vertragingen en het moeten worstelen om de nodige aanpassingen te maken, hen zeer resistent maakt tegen verandering. De huidige crisis heeft dit duidelijk gemaakt.

De recente opkomst van agile softwareontwikkeling is een groot voordeel geweest voor het huidige klimaat waarin bedrijven zich bevinden. Agility vereist dat bedrijven niet alleen openstaan ​​voor verandering, maar ook bereid zijn om te handelen, en we beginnen te zien dat steeds meer bedrijven beginnen te integreren. de basisprincipes van flexibel zijn in verschillende aspecten van hun bedrijfsactiviteiten. Er zijn echter nog steeds veel bedrijven die weigeren te ver af te wijken van hun normale zakelijke praktijken.

De bedrijven die ervoor kiezen om deze principes te vermijden, zijn zwaar getroffen door crises en / of door de mens veroorzaakte rampen en natuurrampen, zoals COVID-19. Door niet de basisprincipes van wendbaarheid over te nemen, voorkomen bedrijven dat ze profiteren van een noodherstel (DR) of bedrijfscontinuïteitsplan.

De meeste organisaties die opereren in de mindset van “business as usual” plannen geen plotselinge catastrofe of verandering en steken niet de tijd en middelen in het ontwikkelen van een DR-plan. Dan zijn er de bedrijven die een noodherstel- of bedrijfscontinuïteitsplan hebben, maar vanwege hun tegenslag op het gebied van wendbaarheid, hebben ze deze plannen nooit getest. Ze presteerden dus niet zoals verwacht wanneer dat nodig was. Over het algemeen komen beide scenario’s neer op een mislukking als gevolg van weerstand tegen veranderende prioriteiten.

We hebben integendeel veel geweldige voorbeelden gezien van bedrijven die tijdens deze pandemie de principes van behendigheid hebben overgenomen, waardoor ze in deze tijd konden gedijen. New York geautomatiseerd platform voor crediteuren- en kosteninformatie, xtraCHEF, is daar een goed voorbeeld van. Het bedrijf werkt samen met de restaurantindustrie en paste zijn bedrijfsactiviteiten aan om niet alleen de facturering voor maart en april uit te stellen, maar ook om een ​​vroege release van zijn xtraCASH-functie op te zetten, die klanten toegang gaf tot 1 procent cashback op aankopen via kortingen van fabrikanten. – en zo zijn klantenbestand helpen de economische neergang te overleven, zodat ze hun partnerschappen kunnen voortzetten.

Een ander goed voorbeeld hiervan is de techgigant Google. Google heeft zijn zoekmachine geüpdatet om een ​​functie te bieden die live-to-date COVID-19-nieuws liet zien en nieuwe functies en updates voor zijn Google Meets-applicatie uitbracht vanwege een hausse aan virtuele vergaderingen.

Het omarmen van flexibiliteit kan een nuttige stap zijn op weg naar zakelijk succes, en hoewel er geen vaste richtlijn is voor hoe u dit moet doen, is luisteren naar klanten en inspelen op veranderende marktbehoeften en trends cruciaal. Maar daar houdt het niet op. Agility is meer dan alleen reageren op veranderingen in de markt en de industrie; het gaat ook over het kunnen omgaan met het onverwachte, zoals COVID-19. Succesvol omgaan met veranderingen is wat problemen oplost, klantloyaliteit verdient en deuren opent naar nieuwe kansen.

In een wereld waarin verandering meer de norm is dan niet, en waar we ingrijpende gebeurtenissen meemaken, zoals cyberaanvallen, orkanen, aardbevingen en zelfs pandemieën, is behendigheid cruciaal voor zakelijk succes.