Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware

Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware

Meer weten over :

Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware

Uw dashboardsoftware is ontworpen om complexe datasets te vereenvoudigen, patronen te onthullen en u een gemakkelijke manier te bieden om uw bedrijfsprestaties te volgen. Deze software helpt u bij het maken van handige dashboards om uw gegevensanalyse op verschillende visuele media weer te geven. Of u nu een kleinschalige branche bent of een groot bedrijf, uw business intelligence-portfolio kan dashboardsoftware gebruiken om uw leven te vereenvoudigen. Bovendien garandeert een intuïtief dashboard een gemakkelijkere acceptatie door uw gebruikers.

Het voordeel van datavisualisatie

Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware

Business intelligence-software zet uw onbewerkte gegevens om in waardevolle informatie die uw gebruikers kunnen gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten. Bovendien kunt u met dashboards gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen in één database. Misschien ben je het beu geworden om naar lange en ingewikkelde Excel-sheets te kijken en heb je misschien goede dashboardsoftware nodig om je te ordenen. Bovendien kunt u visuele rapporten maken en deze naar uw gebruikers sturen op basis van hun individuele behoeften en voorkeuren. Datavisualisatie is de sleutel tot het nemen van snelle en effectieve zakelijke beslissingen.

Waar u op moet letten in Dashboard-software

Wanneer u uw dashboardsoftware wilt kopen of bijwerken, moet u een paar dingen in gedachten houden. Handige zakelijke dashboards moeten relevant, intuïtief en toegankelijk zijn, aangezien ze geacht worden te helpen bij de besluitvorming. Afhankelijk van de individuele behoeften van uw organisatie, moet u zoeken naar geschikte functies in dashboardsoftware. Het alleen weergeven van uw gegevens is bijvoorbeeld niet voldoende; uw gegevens moeten een verhaal vertellen. Bovendien moet uw dashboardsoftware het verzamelen van gegevens uit al uw gegevensbronnen ondersteunen.

Gebruik van dashboardsoftware

Een BI-dashboard geeft een overzicht van essentiële KPI’s en statistieken die relevant zijn voor de prestaties van uw bedrijf. Uw dashboard geeft een duidelijk beeld van de huidige prestaties van uw afdeling. Elke gebruiker op uw afdeling moet relevante statistieken kunnen zien en zijn activiteiten kunnen afstemmen op de prioriteiten van het bedrijf. U kunt ook een dashboard ontwikkelen dat uitsluitend gericht is op het gedrag en de tevredenheid van uw klanten en voorspellingen doen op basis van deze statistieken. Gegevensanalyse kan u helpen met voorspellende en prescriptieve modellen, zodat u ook verbeteringen kunt aanbrengen in uw producten en diensten.

Selfservicetools worden populair

Voor kleine tot middelgrote bedrijven zijn selfservicetools zeer economisch, en deze tools worden steeds populairder. Verkopers ontwerpen zelfbedieningstools die minimale training vereisen en behoorlijk intuïtief zijn. U hoeft niet te investeren in een IT-afdeling om al uw data-analyse af te handelen. In plaats daarvan kunt u het decentraliseren en gebruikers hun rapporten laten maken voor hun individuele behoeften.

Aangepaste gegevensvisualisatie

Wanneer u uw dashboards ontwerpt, kunt u de kant-en-klare sjablonen gebruiken of aangepaste visuals maken. Uw dashboardsoftware moet u in staat stellen om te ontwerpen voor uw specifieke behoeften. Cirkeldiagrammen, staafdiagrammen en lijndiagrammen zijn bijvoorbeeld vrij gebruikelijke manieren om gegevens weer te geven. U kunt indien nodig ook tabellen gebruiken om uw gegevens te ordenen.

Geavanceerde functies

Uw dashboard kan eenvoudig zijn of een aantal geavanceerde functies hebben als uw organisatie dit vereist. U kunt uw dashboards bijvoorbeeld indien nodig buiten uw organisatie delen. U kunt ook waarschuwingen en meldingen voor specifieke gebruikers maken voor bepaalde statistieken als ze een bepaalde actie binnen de organisatie vereisen. Aanpassing op gebruikersniveau kan ook een coole functie zijn om te ontwikkelen als een gemeenschappelijk dashboard op verschillende afdelingen wordt gebruikt.

Of u nu een complex of eenvoudig dashboard ontwerpt, zorg ervoor dat u voldoende tijd investeert in het strategiseren van uw data-analyse en kies de juiste tools om u te helpen gestroomlijnd te worden.

Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware

Werk georganiseerd met effectieve dashboardsoftware