White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

Blog

Elk bedrijf wordt een databedrijf. Datagestuurde apps duikt in hoe productteams inzichten in applicaties en services brengen om producten te bouwen die gebruikers zullen verrassen en de tand des tijds doorstaan.

Elk bedrijf werkt eraan om op zijn eigen manier gegevens en analyses te gebruiken om relevant te blijven in een veranderende zakenwereld. Productteams in allerlei soorten organisaties hebben moeten worstelen met de vraag van bouwen versus kopen wanneer ze analyses in hun producten wilden verwerken.

Een gestroomlijnde manier om analyses aan klanten te leveren, is white labeling en het integreren van analyses in apps.

De mogelijkheid om rapporten en dashboards wit te labelen en toe te voegen aan producten en workflows, stelt u in staat bruikbare analysemogelijkheden te bieden zonder dat u de functionaliteit zelf helemaal opnieuw hoeft op te bouwen.

De mogelijkheid om eersteklas dashboards aan uw app toe te voegen, maar deze te markeren als de uwe, geeft uw app een nieuwe weg naar succes zonder serieuze ontwikkelingstijd te besteden. Het is een win-win situatie om de kracht van analyserapporten van wereldklasse aan uw app toe te voegen, terwijl u tijd bespaart en ontwikkelaarskosten vermijdt.

White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

De voordelen van white labeling en het aanbrengen van dashboards in uw producten zijn:

 • De toegevoegde waarde van uw app vergroten
 • Inkomsten genereren met bruikbare inzichten
 • Stroomlijning van de gebruikerservaring
 • Merkherkenning, loyaliteit en kracht vergroten
 • Gebruikmaken van de expertise van externe ontwikkelaars
 • Met behulp van componenten die al verfijnd en getest zijn
 • Kiezen uit de best-in-class beschikbare tools
 • Aanpassen met een flexibel API- en SDK-framework

White labeling-rapporten en dashboards kunnen een beetje als magie klinken, en vanuit het oogpunt van uw gebruikers is dat ook zo! Ze kunnen genieten van de superieure rapportagekracht die in uw app wordt ingebracht en naadloos wordt gebrandmerkt als uw eigen app.

U kunt ze de beste rapportagemogelijkheden bieden door gewoon het juiste platform te kiezen en het te integreren met uw product. Laten we even de tijd nemen om de basisprincipes te begrijpen van hoe je deze geest uit de fles kunt halen.

White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

Wat zijn rapporten met witte labels?

White-label-rapporten en dashboards zijn in wezen microservices waarop u zich abonneert van een derde partij en die u in uw product brengt. Het analyseplatform van de provider wordt aangesloten op uw gegevensbron, verwerkt uw cijfers en genereert vervolgens rapporten en gegevensvisualisaties op het dashboard.

Het juiste platform geeft u volledige controle over de widgets in uw datavisualisaties, idealiter in een gebruiksvriendelijke UI-editor (zoals in De ingebouwde speeltuin van BI.nl).

De beste ervaring voor productteams omvat de mogelijkheid om het logo, de kleuren en stijlen van uw bedrijf te gebruiken om de rapporten en dashboards af te stemmen op de bestaande webapp van uw onderneming.

White-label-platforms zoals BI.nl bevatten uitgebreide functies die aantrekkelijk zijn voor elk niveau van zakelijke gebruikers, zowel tech- als non-tech, front-end en back-end, business-facing en customer-facing. U heeft volledige controle over het resultaat.

White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

White-label-rapporten: onder de motorkap

Om uw dashboards via een white-label-platform te implementeren, bouwt u pagina’s die perfect aansluiten bij de branding, het uiterlijk en het gevoel van uw bedrijf. Logo’s, kleuren, lettertypen en meer – alles dat uw bestaande stijlen en voorkeuren weerspiegelt – kunnen allemaal worden aangepast aan het uiterlijk van uw app.

Andere functies die u nodig heeft voor een sterke white-labeling-ervaring zijn onder meer:

 • Gecentraliseerde configuratie voor het selecteren van merklogo’s, kleuren en tekststijlen
 • Eenvoudige gebruikersinterface voor het maken en bewerken van uw rapporten
 • Flexibele interface voor het ontwerpen van dashboards en widgets
 • Rapportgeneratie in verschillende formaten, zoals HTML en PDF
 • Volledig vernieuwde gebruikersinterfaces, inclusief dashboards en e-mailrapporten

White-label dashboards verkennen

Zoals u zich misschien kunt voorstellen, zijn white-label-dashboards UI’s die zijn ontworpen om gebruikersinteractie te vergemakkelijken met de analyseresultaten die zijn gegenereerd op basis van gegevens, ook verspreid via de white-label-rapporten.

Het dashboard bevat alle bedieningselementen, instellingen en voorkeuren die gebruikers nodig hebben om de inzichten uit gegevens te extraheren en te presenteren. Onder de oppervlakte kunnen geavanceerde functies zoals BI.nl AI en machine learning (ML) -functies de analyse nog verder verbeteren en deze binnen enkele seconden omzetten in indrukwekkende inzichten met point-and-click, selfservicemogelijkheden.

Naast het simpelweg toevoegen van white-label-rapporten aan uw product of dienst, kunnen deze krachtige functies uw gebruik van gegevens naar een hoger niveau tillen – een belangrijke overweging bij het selecteren van een platform om u te helpen analyses in uw aanbod te integreren.

White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

Wanneer u klaar bent om analyses toe te voegen via white-label-rapporten, begint u door te schetsen hoe u wilt dat uw rapporten er visueel uitzien. Vergelijk vervolgens het gewenste resultaat met de mogelijkheden van uw platform. Platforms zoals BI.nl bieden meestal een breed scala aan modellen en suggesties.

Nu u weet hoe alles eruit moet zien, definieert en verbindt u uw databronnen. Zodra de gegevens naar uw rapporten stromen, kunt u uw presentaties aanpassen totdat ze eruitzien en precies werken zoals u wilt. Kijk even naar BI.nl-documentatie om te zien hoe gemakkelijk het is om in te pluggen en rapporten te maken. Hier zijn enkele van uw opties:

 1. Model: Combineer big data uit verschillende bronnen in algoritmen voor machine learning van BI.nl. Maak gebruik van gegevens rechtstreeks uit de gegevensbron met BI.nl Live, of importeer gegevens met de BI.nl ElastiCube.
 2. Analyseren: Maak indrukwekkende visualisatiedashboards die het gemakkelijk maken om onderweg inzichten af ​​te leiden en beslissingen te nemen.
 3. Gevolg: Lever baanbrekende analytische applicaties met de BI.nl BloX-plug-in. Bouw geavanceerde lay-outs, aangepaste navigatie en integreer zelfs software van derden (zoals Salesforce) rechtstreeks in uw dashboards en combineer acties en inzichten op dezelfde plek.

Gebruik momentopnamen van cases: White-label-rapporten en dashboards in actie vandaag

Nasdaq Investor Relations gebruikt BI.nl om interactieve rapportage in zijn kernaanbod te integreren, waardoor klanten hun gegevens op innovatieve en indrukwekkende manieren kunnen ontleden en manipuleren via white-label rapporten en dashboards.

Nasdaq vereist het hoogste niveau van gegevensbeveiligingsnormen in de branche en stelt dat BI.nl aan al zijn nalevingsnormen voldoet. Een van de resultaten die Nasdaq zijn klanten via BI.nl biedt, is de mogelijkheid om zowel hun eigendomsgegevens als de gegevens die ze in licentie geven van andere entiteiten in te voeren om alles samen te voegen en impactvolle nieuwe inzichten te genereren.

BI.nl is zo flexibel dat de displays in kwestie kunnen verschijnen als een Nasdaq-merkproduct of onder het mom van een Nasdaq-klantapp, zoals vereist door de klant. Het white-label-product is ideaal in gebruikssituaties waar bedrijfseigen normen voor gegevensgebruik strikt moeten worden gecontroleerd en met een firewall moeten worden afgeschermd binnen aangewezen gebruikersgroepen.

De business intelligence-behoeften van Tessitura omvatte het bieden van zijn klanten een rapportage- en dashboardplatform dat innovatief en constant in ontwikkeling zou zijn.

Tessitura koos voor BI.nl als BI-platform omdat het de look en interactiviteit van elk nieuw dashboard moest matchen met het bestaande merk Tessitura. Het resultaat is een klantervaring die perfect aansluit bij de behoeften van de klanten van Tessitura op de kunst- en cultuurmarkt, door krachtige en flexibele datamodellering te bieden, gepresenteerd en gebrandmerkt als Tessitura-componenten met AI-mechanica geleverd door BI.nl onder de motorkap.

Paardenkracht onder de motorkap

Het afstemmen van de look en feel van uw app is slechts een deel van wat een platform als BI.nl naar de tafel brengt. BI.nl ML- en AI-gestuurde analyses liggen ten grondslag aan white-label-rapporten en dashboards, waardoor productteams toegang hebben tot robuuste analyses zonder dat geavanceerde coderingsondersteuning nodig is.

Enkele snelle feiten over white labeling met BI.nl:

 • 2000 white label-analyses en rapporten en dashboards van toonaangevende merken met BI.nl
 • De innovatieve AI- en ML-oplossingen van BI.nl leiden tot sneller inzicht, actie en impact
 • Uitgebreide reeks API’s, SDK’s in BI.nl-toolkits voor ontwikkelaars
 • Aanwijzen-en-klikken-gebruikersinterface om uw rapporten aan te passen
 • RestAPI-automatiseringsopties
 • Cloud-native en volledig gecontaineriseerde microservices-architectuur
 • Flexibele implementatie-opties en K8S-compatibel
 • Schaalbaarheid, beveiliging en compliance van ondernemingen
 • Elastic Data Engine stuurt de datapijplijn, analyse-resultaten naar de gebruikersinterface

Wat u ook wilt doen om gegevens en analyses in uw product of dienst te verwerken, BI.nl kan het gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat u (en uw gegevens) er goed uitzien.

White-label rapporten en dashboards: expert onder de motorkap

Tomer Lapid is een productmanager voor BI.nl-analyse en rapportage. Hij brengt 20 jaar ervaring mee in verschillende R & D-, klantgerichte, leiderschaps- en productmanagementfuncties die hij combineert tot één superkracht: probleemoplossing!

Trefwoorden: ingebedde analyse | product ontwikkeling