page title icon Zodat uw klantgegevens kapot zijn: wat nu?

Klik voor meer informatie over auteur Olivia Hinkle.

In de afgelopen maanden hebben bedrijven dieper in hun CRM-gegevens gegraven en e-mail als primair kanaal gebruikt voor het communiceren van kritieke berichten. Ze hebben klanten ook gretig aan hun aanwezigheid herinnerd, zelfs als de klant al jaren niet meer naar zijn bedrijf of website is geweest.

Bij het analyseren van miljoenen e-mails voor het webinar ‘State of Email Live’, ontdekten we dat medio maart een op de 15 e-mails hadden een COVID-19-bericht. Hoewel deze berichten resulteerden in hogere inboxplaatsingen en open tarieven, was dat niet noodzakelijk hetzelfde als klikken en conversies. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in maart en april 2020 ook een gestage toename was van het aantal afmeldingen en klachten bij ISP’s.

Je zou kunnen stellen dat deze minder dan geweldige resultaten te wijten zijn aan collectieve e-mailmoeheid. Je zou ook kunnen denken dat deze extra e-mailpushes niet veel kwaad zullen doen. Geen van beide punten is precies waar.

Het risico van overcommunicatie

De gevolgen op de lange termijn van klachten, lage open tarieven en uitschrijvingen zijn van invloed op uw afzender score, zet je op blokkeerlijsten en vermindert je leverbaarheid. In wezen geldt: hoe meer u verzendt zonder de resultaten te analyseren, hoe groter het risico dat u de interesse van de klant verliest. En dat risico heeft invloed op het bedrijfsresultaat.

In een recent onderzoek van de Data & Marketing AssociationDenkt 91 procent van de marketeers dat een slechte bezorgbaarheid van e-mail een negatieve financiële impact heeft, en 8 procent zegt dat de impact ernstig is.

Maar de aanval van marketingberichten en COVID-19 zijn niet helemaal de oorzaak van een terugval in klantbetrokkenheid en -behoud. Voor veel bedrijven duidt de recente daling van het engagement op grotere problemen die er altijd waren; de pandemie heeft ze net aan het licht gebracht.

Het oplossen van klantproblemen begint met hoogwaardige CRM-gegevens

Hoewel bronnen verschillen over hoeveel klantgegevens op een bepaald moment precies onnauwkeurig zijn, volgens Experian’s 2020 Global Data Management Research Benchmarkrapport, Gemiddeld wordt vermoed dat bijna een derde van de huidige klant- en prospectgegevens op de een of andere manier onjuist is. Concreet beschouwt slechts de helft van de ondervraagde organisaties de huidige staat van hun CRM- of ERP-gegevens als schoon en daarom volledig benut. Uit hetzelfde rapport blijkt dat 98 procent van de organisaties zegt dat het hebben van gegevens van hoge kwaliteit ofwel extreem belangrijk ofwel belangrijk is voor het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen.

Maar toch eenvoudige wijzigingen aan uw CRM-gegevens kan grote resultaten opleveren. Sportsman’s Guide heeft onlangs nader bekeken hoe het zijn datawarehouse heeft gebouwd en gaten in zijn datastructuur gevonden. Elke keer dat een klant bijvoorbeeld een item aan zijn verlanglijst toevoegt, maakt de database een enkele rij aan. In wezen moesten ze een manier bedenken om die rijen met elkaar te verbinden en ze aan de klant toe te wijzen.

Om het probleem op te lossen, gebruikten ze SQL Queries en voorspellende kunstmatige intelligentie (AI) om de meest recente items op te halen die aan een verlanglijst waren toegevoegd, deze aan het account van een klant te koppelen en de afbeelding dynamisch via e-mail te presenteren, terwijl ze ook vier extra items bevatten. .

“Door onze gegevens op te schonen en de inbox-tarieven van onze campagnes nauwlettend in de gaten te houden, hebben we meer dan $ 150.000 aan inkomsten gegenereerd via twee e-mailverzendingen”, aldus Mitch Berg, e-mailmarketinganalist, Sportsmen’s Guide. “Beide verzendingen hadden een openingspercentage van meer dan 20 procent, met een gemiddelde klik om te openen van 27 procent.”

Uw gegevens vereisen deze drie acties voordat u uw volgende campagne start:

1. Adresseer uw dubbele contacten: Het verwijderen van duplicaten kan een lange en soms vervelende bezigheid zijn. Om de pijn te vermijden en een onmiddellijke, positieve impact te hebben, moet u eerst de voor de hand liggende dupes verwijderen. Werk vervolgens aan het identificeren en samenvoegen van de meer genuanceerde dupes die wat meer tijd nodig hebben om correct af te handelen. Maar wacht niet met het automatiseren van uw ontdubbelingsinspanningen tot elk dubbel scenario is gladgestreken. Automatiseer gaandeweg en doe jezelf een plezier door een duplicaatblokkeringstool te implementeren voor een tweede laag van bescherming en preventie. Wanneer 15 procent van de leads duplicaten bevat, is dit een solide strategie om uw verkoopmotor draaiende te houden. Ontdubbeling vóór gegevensvalidatie bespaart ook op verificatiekosten.

2. Controleer uw gegevens: U weet hoe belangrijk het is om de kwaliteit van uw contactenlijsten te waarborgen en contacten te verwijderen die een harde bounce hebben geretourneerd of zich hebben afgemeld. Maar u moet ook proberen uw contactgegevens (of op zijn minst e-mailadressen) te verifiëren voordat u deze verzendt, om zo veel mogelijk harde bounces te voorkomen. Dit geeft u ook een nauwkeurig beeld van hoeveel e-mails kunnen worden omgezet in leads en conversies. Dat gezegd hebbende, wat je misschien niet beseft, is dat het gemiddelde aantal e-mailaccounts per gebruiker 1,75 is en naar verwachting 1,86 zal bereiken in 2022, volgens De Radicati Group.

Deze eenvoudige factoren onderstrepen hoe belangrijk het is om e-mailverificatie uit te voeren op het moment van vastlegging en routinematig het hele jaar door. De nominale kosten van e-mailverificatie en wat het u beschermt tegen verlies aan merkreputatie en inkomsten, maakt het een onmiddellijke return on investment (ROI) winst.

3. Ontdek uw afzenderscore: Als je dat nog niet hebt gedaan, krijg dan een beter beeld van de reputatie van je e-mailafzender (wat een sleutelfactor is voor je succes) met behulp van een gratis online tool genaamd – je raadt het al – Sender Score. Het wijst een nummer tussen 0 en 100 toe op basis van uw afzenderreputatie, zoals beoordeeld door verschillende mailboxproviders, en biedt tips om te verbeteren als het erger is dan u had verwacht.

3 dagen jaloezieën is een bedrijf dat de Sender Score van naderbij heeft bekeken. De resultaten toonden aan dat het bedrijf een lage afleverbaarheid had en vrijwel geen inzicht had in de plaatsing van de inbox. Met een bouncepercentage van ongeveer 50 procent en een gemiddelde openingspercentage van twee procent, was het tijd om de problemen op te lossen. Door klantgegevens op te schonen, te focussen op de meest betrokken abonnees en de lijsten te segmenteren, steeg het leveringspercentage van 3 Day Blinds naar 99 procent en steeg het aantal open tarieven meer dan 10 keer. Met dit nieuwe inzicht blijft het bedrijf zijn afzenderscore volgen en zijn hoge resultaten behouden.

Door deze drie acties te volgen, kunt u ruim uw gegevens op nu, zodat uw campagnes in topvorm zijn en klaar voor de kritieke tweede helft van 2020.

Plaats een reactie