Zoho betreedt selfservice BI-markt met focus op bruikbaarheid, gegevensvoorbereiding

Productiviteit SaaS-provider Zoho heeft zijn intrede gedaan op de markt voor business intelligence (BI)-platforms en kondigt een door AI aangestuurd, zelfbedieningsplatform aan dat de nieuwe Zoho DataPrep-applicatie combineert met een verbeterde versie van Zoho Analytics.

De in Chennai, India gevestigde multinational gokt erop dat het zakelijke gebruikers kan overtuigen met een combinatie van functies gericht op gebruiksgemak, ondersteuning voor gegevensvoorbereiding en de mogelijkheid om interne gegevens te combineren met externe gegevensbronnen. Het nieuwe platform is uitbreidbaar tot meer dan 250 databronnen.

De selfservice BI-markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 15,5% in de komende vijf jaar, volgens een recente voorspelling van ResearchandMarkets.com. Belangrijkste concurrenten in de selfservice BI-markt omvatten onder meer Tableau en Domo, evenals Microsoft Power BI en IBM Cognos.

“Om ervoor te zorgen dat gegevens een echte katalysator zijn voor bedrijfsgroei, mogen er geen hiaten zijn in het verzamelings-, beheer- of analyseproces”, zei Sridhar Iyengar, managing director van Zoho Europe, dinsdag in een verklaring en merkte op dat het Zoho BI Platform’s combinatie van gegevensvoorbereiding en analyse is een belangrijk verkoopargument.

Lees ook:  Dus u wilt functionaris voor gegevensbescherming worden?

Zia, de AI-tool van Zoho, staat centraal in de focus van het platform op gebruiksgemak, en biedt de mogelijkheid om natuurlijke taalquery’s en -generatie te gebruiken, tekstvertelling van belangrijke inzichten uit rapporten en dashboards, en cognitieve en geavanceerde analyses.

Zoho zegt dat zijn BI-platform is gebouwd op vier “pijlers”: uitgebreide datavoorbereiding en -beheer, dataverhalen, augmented analytics en een app-marktplaats.

De eerste pijler is de nieuwe Zoho DataPrep-applicatie van het bedrijf, een selfservice-tool voor gegevensvoorbereiding en -beheer. Het maakt gebruik van machine learning om zakelijke gebruikers te helpen bij het integreren, modelleren, opschonen, transformeren, verrijken en catalogiseren van gegevens om gegevenspijplijnen te creëren en te beheren.

Om zakelijke gebruikers te helpen ideeën in context met gegevens te plaatsen, heeft Zoho een geïntegreerde enterprise portal builder (Zoho Sites) en presentatiesoftware (Zoho Show) aan het platform toegevoegd. Met deze twee functies kunnen gebruikers live rapporten en dashboards insluiten in websites en presentaties. Zoho wil wrijving verminderen door zakelijke gebruikers in staat te stellen beslissingen te nemen met gegevens zonder nieuwe tools te hoeven leren.

Lees ook:  Wat is Augmented Analytics? - DATAVERSITEIT

De augmented analytics-pijler voegt aan het bestaande Zoho Analytics-aanbod van het bedrijf toe met conversationele AI in de vorm van Ask Zia, evenals Zia Insights om tekstuele vertelling van inzichten uit rapporten en dashboards te bieden. Met Ask Zia kunnen zakelijke gebruikers vragen stellen over gegevens door middel van zoekopdrachten in natuurlijke taal. Zia Insights bevat een “wat-als”-mogelijkheid voor scenario-analyse.

Het toevoegen van dergelijke natuurlijke taalmogelijkheden is in lijn met de nieuwste trend naar gebruiksgemak door selfservice BI-leveranciers, zoals blijkt uit de release van Tableau van Gegevens vragen en Gegevens uitleggen voor zijn platform.

Zoho Marketplace is de vierde pijler van het bedrijf voor zijn BI-platform. Via deze app-marktplaats kunnen Zoho-partners analytische apps en integraties ontwikkelen en publiceren. Zoho zegt dat het ook een reeks diepgaande native analytische apps lanceert, met domeinspecifieke geavanceerde analyses, in marktplaatsen van derden, waaronder Shopify, ServiceNow en Atlassian.

Het nieuwe platform is per direct beschikbaar in cloud- en on-premises versies. De cloudversie kost £ 6,40 ($ 8,88) per gebruiker, per maand, of £ 61 ($ 84,66) per gebruiker, per jaar. De on-premises versie kost £ 24 ($ 33,21) per gebruiker, per maand, of £ 288 ($ 399,69) per gebruiker, per jaar.

Lees ook:  Gegevensstrategie versus gegevensarchitectuur

Zoho stelt Zoho DataPrep ook stand-alone beschikbaar. Het standaardplan begint bij £ 30 ($ 41,63) per maand voor 2 miljoen rijen, inclusief drie gebruikers. Er is ook een aanpasbaar ondernemingsplanaanbod met de prijsstelling op basis van de aanpassing.

Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.

Meer informatie over ?

Zoho betreedt selfservice BI-markt met focus op bruikbaarheid, gegevensvoorbereiding
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Zoho betreedt selfservice BI-markt met focus op bruikbaarheid, gegevensvoorbereiding

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?