DATA LAKE OPLOSSINGEN & ADVIESDIENSTEN

DATA LAKE OPLOSSINGEN & ADVIESDIENSTEN

Data Lake en het moderne Data Warehouse

Het concept van de Data Lake is om structureel en ruimtelijk heterogene gegevensbronnen met complexe opslagmodi betrouwbaar op te slaan. Deze databronnen zijn dan te allen tijde toegankelijk om uw optimale bedrijfsbeslissingen te ondersteunen.

Een Data Lake is praktisch synoniem met een modern datawarehouse. De eindgebruikers worden geconfronteerd met grotere en complexere uitdagingen door nieuwe innovaties en de vooruitgang van de technologie, die op hun beurt nieuwe eisen stellen aan de gegevensopslagsystemen, waardoor de evolutie van de gegevensverwerking en -opslag een onvermijdelijke volgende stap is om gelijke tred te houden met dergelijke ontwikkelingen.

Deze verschuiving in ‘Big Data‘ heeft geresulteerd in een nieuwe en conceptueel verschillende benadering van dataopslag – het opslaan van alle soorten data op een enkele locatie, ongeacht de grootte en complexiteit, met behulp van een verhoogde rekenkracht met massale parallellisatie en gedistribueerde verwerking. Deze aanpak biedt klanten de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te verwerken in een verwaarloosbare hoeveelheid tijd en met minimale belasting van de huidige systemen.

Terwijl het standaard datawarehouse-model traditioneel gegevens opslaat in een hiërarchische structuur, kent de Data Lake-architectuur aan elk data-element een unieke identificatie toe die uitgebreide metadatatatagelabels bevat die aan het overeenkomstige element zijn gekoppeld. Wanneer dit nodig is voor de bedrijfsvoering, kan de analyse op elk moment worden uitgevoerd op relevante gegevensgroepen die zijn opgeslagen in een datacentrum van de Data Lake. De mogelijkheid om de data zo gemakkelijk te analyseren, transformeert data in krachtige en toepasbare gebruikersinformatie.

De Data Lake architectuur maakt het mogelijk om gegevens op te halen, te verwerken en direct te transformeren naar waardevolle informatie uit één enkele bron, op verzoek. Ons team staat klaar om uw Data Lake oplossing met succes te implementeren en een modern datawarehouse te creëren dat de best practices uit de sector volgt en onze decennialange implementatie-ervaring te delen.