Qlik Sense – Een dataset downloaden en snel YOY-grafieken en vergelijkingen makenIn deze video laat ik u zien hoe u eenvoudig gegevens van internet kunt downloaden, die gegevensset in Qlik Sense kunt importeren en vervolgens laat ik u zien hoe u eenvoudige jaar-op-jaar grafieken kunt maken om zeer waardevolle vergelijkingen te maken van gegevenstrends voor het jaar. -over-jaar. Ten behoeve van deze video laat ik je dit zien in een lijngrafiek maar dit kan ook in een staafdiagram of andere grafieken. Krijg een gratis aandeel zoals Apple, Exxon Mobil, GM, Ford, Tesla of Facebook ter waarde van maximaal $ 500 door je aan te melden en lid te worden van Robinhood via mijn link: Voor deze video gebruik ik gegevens van de Universiteit van San Francisco. In het bijzonder de I-dataset die twee jaar fietsverhuurgegevens bevat. Ik neem deze gegevens die zich in 2 csv-bestanden bevinden en importeer deze in Qlik Sense. Ik leid je ook door de andere manieren om gegevens te importeren en dan maken we een eenvoudig actief dashboard met het YOY-lijndiagram voor de jaren 2011 en 2012. Als deze dataset meer jaren bevatte, zou je natuurlijk meer jaren zien. Na het bekijken van deze video kunt u eenvoudig elk plat bestand (csv-bestand zoals in dit geval) uploaden naar Qlik Sense en vervolgens eenvoudig een actief lijndiagram van jaar tot jaar maken zonder lastige formules te gebruiken zoals u die in het verleden. U zult zien dat ik gewoon twee afmetingen en één maat kies. Qlik Sense geeft u standaard één dimensie en één meetwaarde. De eerste dimensie is maand en de tweede dimensie is jaar. De enige maatstaf die ik in dit geval gebruik, is de gemiddelde dagelijkse totale huur. Ik hoop dat je deze video interessant en nuttig vindt. Bedankt voor het kijken. Abonneer je alsjeblieft en zorg ervoor dat je deze video leuk vindt en laat wat reacties achter, want ik hoor graag van mijn kijkers en abonnees. Nogmaals bedankt. God zegene. .

Meer informatie over ?

Qlik Sense – Een dataset downloaden en snel YOY-grafieken en vergelijkingen maken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is gegevensreplicatie?

Lees meer over gegevensreplicatie en bijbehorende uitdagingen. Bezoek voor meer informatie. Lees ook:  Qlik Sense Basic Tutorial voor beginners [Complete Tutorial] – Aan de slag

Qlik Sense - Een dataset downloaden en snel YOY-grafieken en vergelijkingen maken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Qlik Sense - Een dataset downloaden en snel YOY-grafieken en vergelijkingen maken

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?

  Gratis Download

  Het Business Intelligence Playbook

  Met praktische stappen en tips geven we je de handvatten om BI van de grond te krijgen én bij te laten dragen in jouw bedrijfsdoelstellingen.

  De juiste BI experts

  Wacht!! Ga nog niet weg zonder gratis dashboard.

  Jij bent hier toch ook voor meer inzicht in jullie data?