Fintech oplossingen met Finckers

Ontzettend trots zijn wij op de samenwerking met Finckers. Fintech companies zijn hot op het moment. Dan moet je extra je best doen om te laten zien dat jij dé partij bent die snapt waar ze om verlegen zitten.

Finckers ondersteund bezoekers van de websites advies.nl, lening.com en autolease.nl bij het maken van de juiste keuzes rondom verschillende financiële producten.
Zoals bij vele ondernemingen die gebaseerd zijn op online traffic is er sprake van twee werelden. De online wereld van de klant en de fysieke wereld waarin de medewerkers zich begeven. Binnen zo’n grote organisatie is er sprake van vele afdelingen die aan het einde van de dag allemaal hetzelfde doel nastreven: de hoogst mogelijke klanttevredenheid. Met als gevolg betrouwbaarheid van het portfolio, verhoging van de mond-tot-mond reclame, verhoging van het aantal ambassadeurs én last bust certainly not least, verkoop van verschillende producten via de verscheidene kanalen.

De 3 portfoliowebsites draaien allen op hun eigen klantteams, hebben hun eigen financiële ondersteuning en management. Hoe zorg je er dan toch voor dat successen uit het heden en verleden gedeeld worden en waar mogelijk óf waardevol ook geïntegreerd worden in één of meer andere pagina’s.

Finance Mobile App

De uitdaging

Finckers begeeft zich in een continu veranderde markt. Om snel en effectief besluiten te kunnen is er dus behoefte aan een wendbare organisatie. Nu kunnen handelen en anticiperen op situaties die zich voorgaan doen is van groot belang. Door de harde groei is er behoefte om gecentraliseerd én efficient te gaan werken.

De oplossing

Na verschillende gesprekken over behoeften, investeringen en visie op de lange termijn van de organisatie is vanuit BI.nl voorgesteld om aan de slag te gaan met de PowerBI oplossingen van Microsoft.
Microsoft PowerApps zijn no code en low code oplossingen die de gelegenheid bieden om in hoog tempo apps te ontwikkelen die aansluiten bij de behoefte van in dit geval Finckers.
Het doel is tenslotte om op zeer korte termijn Finckers gereed te maken voor die wendbare toekomst. De implementatie van Microsoft PowerApps ten opzichten van Tableau lag hier voor de hand. 

Waarom Microsoft PowerApps?

Het toepassen van PowerApps leidt in dit geval voor Finckers tot de gevraagde snelle transformatie naar digitale en efficiënte processen. Het voldoet daarnaast aan de vraag om in de toekomst wendbaar en toekomstbestendig te kunnen blijven. Ook is na inventarisatie gebleken dat de implementatie van PowerApps echt significant heeft bijgedragen aan het besparen van kosten. Dit was niet de opdracht die we vooraf hebben gekregen, maar is een veel voorkomende positieve bijvangst. Een andere belangrijke reden om aan de slag te gaan met PowerApps, de inzet ervan leidt tot plug en play mogelijkheden om de digitale transitie te versnellen. Microsoft PowerApps geeft Finckers daarnaast de mogelijkheid om te standaardiseren.

Met de nieuwe Power App krijgen de afdelingen straks real-time advies over welke producten meer of specifieke marketingaandacht behoeven om de hele dag door het juiste aanbod te kunnen blijven bieden, Klanten grijpen zo nooit meer mis, omdat er een prijsstijging op handen is.

Finance Mobile App