Toonaangevende fabrikant krijgt hoogwaardige inzichten in minder tijd

De klant is een toonaangevende fabrikant en leverancier van componenten en gerelateerde producten voor meerdere industrieën, waaronder HVACR, elektrische apparaten, consumentenhardware, elektriciteitsbedrijven, autodetailhandel en het zwembad- en spakanaal. Ze hebben gegevens die van over de hele wereld binnenkomen, met vestigingen in het VK, Canada, Zuid-Amerika en meer.

HANDMATIGE PROCESSEN VERSTOREN PROGNOSES EN RAPPORTAGE

De verkoopprognose- en rapportageprocessen van het bedrijf waren beide handmatig, waarbij verschillende stappen en dagen nodig waren. De verkoopcyclus correleerde met veranderingen in seizoenen, maar ze begrepen de correlatie niet helemaal en hoe ze deze in hun voordeel konden gebruiken. De relevante gegevens waren beschikbaar, maar de processen, technologie en expertise die nodig waren om te begrijpen welke acties het beste konden worden ondernomen, waren niet beschikbaar.

Toonaangevende fabrikant krijgt hoogwaardige inzichten in minder tijd

Datamarts

De datamart van het team presteerde ook niet goed dankzij een gebrek aan volledige systeemintegratie. Er was ook geen standaardproces voor informatie of analyse van de lancering van nieuwe producten, waardoor het moeilijk was om de prestaties te meten en kansen te vinden om de verkoop te verbeteren.

Zoals vaak gebeurt met handmatige rapportage- en prognoseprocessen, namen de fouten toe en waren de gevonden inzichten niet betrouwbaar, waardoor het moeilijk werd om zelfverzekerde en weloverwogen beslissingen te nemen. Zonder de mogelijkheid om veranderingen in de seizoensgebonden vraag te plannen of historische gegevens in verkoopprognoses te raadplegen, konden ze de verkoopcyclus niet optimaliseren of succes garanderen.  

Voorraadoverproductie en verkeerd toegewezen verkoopmiddelen vormden ook een uitdaging voor het team. Dit bracht hen er vaak toe onnodig geld uit te geven aan gerelateerde kosten. Ze hadden niet direct inzicht in hoe het bedrijf of de nieuwe producten presteerden en konden rapporten niet efficiënt verspreiden, vooral niet onder de reizende verkoopteams die ze het meest nodig hadden.  

Terwijl de klant een aanzienlijke hoeveelheid gegevens verzamelde, maakten handmatige processen het onmogelijk om de gegevens goed te beheren of te vertrouwen op de daaruit verkregen inzichten. 

Als gevolg hiervan waren hun teams niet in staat om de onmiddellijke inzichten te krijgen die ze nodig hadden om cruciale zakelijke beslissingen te nemen.

BUSINESS INTELLIGENCE-MAKE-OVER MAAKT VOLWASSEN GEBRUIK VAN GEGEVENS MOGELIJK

In samenwerking met BI.nl was het team van plan om efficiëntere platforms en processen te implementeren, zodat teams weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van onmiddellijke inzichten uit betrouwbare gegevens.

Met alle zakelijke gebruikers die werken vanuit één enkele bron van waarheid, zouden teams in staat zijn nauw met elkaar samen te werken terwijl ze werken aan belangrijke zakelijke doelen.

Na tijd te hebben besteed aan het verzamelen van informatie om de rapportagevereisten, -behoeften en huidige pijnpunten te begrijpen, bouwde Bi.nl een raamwerk en leverde een gecentraliseerd, flexibel business intelligence-rapportagesysteem. Dit was een complete make-over van hun business intelligence-strategie om een ​​volwassener gebruik van data mogelijk te maken. Nu hebben de teams een gecentraliseerd en geconsolideerd dashboard voor meerdere rapporten, met interactieve visuele dashboards die rechtstreeks zijn verbonden met een volledig geïntegreerde datamart.

Bi.nl bouwde ook een model in Tableau om hun prijsstrategie te verbeteren en liet de klant zien hoe weergegevens met voorspellende analyses kunnen worden gebruikt om de seizoensgebondenheid van de vraag te voorspellen.

‍GEAUTOMATISEERDE, BETROUWBARE PROGNOSES EN ON-DEMAND VISUALISATIES

Met het nieuwe Tableau-model kunnen ze nu historische gegevens bekijken om te zien hoeveel ze verkopen bij bepaalde temperaturen en wat voor soort correlatie er bestaat.  

Hun budgetprognoses worden nu gedaan op basis van modellering in R die het proces volledig heeft geautomatiseerd tot een maandelijkse cadans. Elk verkoopteam heeft nu een iPad met Tableau-visualisaties, waarbij alle teams toegang hebben tot één centraal dashboard in plaats van dat elke persoon zijn eigen spreadsheet onderhoudt. Wanneer de vraag in een bepaalde regio op een bepaald moment laag is, kunnen ze die vraag nu voorspellen en die verkoopmiddelen toewijzen als dat nodig is.

Nu hoeven hun teams geen tijd meer te verspillen aan het handmatig maken van financiële rapporten. 

Gegevensvisualisaties bieden zakelijke gebruikers betrouwbare en waardevolle inzichten in verschillende afdelingen, waardoor afdelingssilo’s worden geëlimineerd en het team wordt verenigd rond één enkele bron van waarheid om impactvolle zakelijke beslissingen te nemen.  

De prognose van de verkoopvraag is ook verbeterd, waardoor de voorraadniveaus en koopkracht zijn gemaximaliseerd. Budgetprognoses zijn volledig geautomatiseerd en nemen veel minder tijd in beslag. Verkoopresources kunnen nu ook worden toegewezen waar ze nodig zijn – allemaal omdat het bedrijf hun gegevens nu als een troef gebruikt dankzij een meer volwassen business intelligence en datastrategie.

unrecognizable-factory-worker.jpg