Hardworking woman analysing important documents

Blog

Elk bedrijf wordt een databedrijf. In Datagestuurde bedrijven, duiken we in de manieren waarop allerlei soorten bedrijven digitaal transformeren om slimmere datagestuurde beslissingen te nemen, geld te verdienen met hun data en bedrijven te creëren die zullen gedijen in ons huidige tijdperk van Big Data.

Een van de weinige zekerheden in elke organisatie is verandering. Producten en diensten veranderen naarmate de technologie ze verbetert. De prioriteiten, werkmethoden en levensstijlen van klanten evolueren. Hun eisen veranderen gelijktijdig, en hieraan moet met veranderingen worden voldaan. Ook de manier van werken binnen bedrijven en tussen organisaties verandert snel. Dus, om organisaties te laten slagen, moeten ze verandering omarmen, of deze nu geleidelijk is of dat ze een scherpe spil moeten maken, zoals in 2020. Als ze dat niet doen, riskeren ze een mislukking en kunnen ze hun voortbestaan ​​in gevaar brengen.

“Verandering is de wet van het leven en degenen die alleen naar het verleden of het heden kijken, zullen de toekomst zeker missen.”

John F. Kennedy

Een belangrijke uitdaging die verandering met zich meebrengt, is hoe u de juiste beslissingen kunt nemen wanneer deze plaatsvindt, zodat u er volledig van kunt profiteren. Dat is waar data en analyses essentieel zijn: ze kunnen u helpen de juiste beslissingen te nemen om de toekomst van uw organisatie vorm te geven, zowel op korte als op lange termijn. De juiste gegevens en analyses kunnen u helpen trends en patronen te ontdekken die laten zien wat werkt en wat niet, en nu met geavanceerde technieken zoals voorspellende analyses, machine learning en sentimentanalyse kunnen ze zelfs anticiperen op welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst te slagen.

De COVID-19-pandemie Wanneer draaipunten de evolutie moeten overtreffen

Verandering is meestal geleidelijk. Verstandige organisaties voeren een continu proces van incrementele innovatie uit om bij te blijven. We hoeven alleen maar te denken aan de vele iteraties van Microsoft Windows of Mac OS, die gebruikmaken van en reageren op nieuwe technologische mogelijkheden, gebruikersvereisten en werkwijzen die jaar na jaar zijn geëvolueerd. Af en toe is de verandering echter zo plotseling en seismisch dat evolutie plaats moet maken voor revolutie. Een scherpe spil is noodzakelijk.

De COVID-19-pandemie is een van die tijden: het kwam snel aan, raakte hard en het wierp hele industrieën omver. De extreme aard van de effecten op organisaties heeft ertoe geleid dat ze moeten draaien of sterven. Geen enkel bedrijf of merk is immuun.

In sommige gevallen heeft COVID-19 organisaties over de rand gestuurd. Grote namen zoals Hertz en JC Penney hebben sinds het begin van de pandemie het faillissement aangevraagd. Anderen staan ​​aan de vooravond van wat de New York Times noemt een ‘vloedgolf van faillissementen’. Veel van deze bedrijven waren niet wendbaar genoeg om verandering te omarmen vóór de pandemie, dus waren ze niet in de positie om ingrijpende veranderingen te maken toen de crisis aanbrak. Andere organisaties hebben meer geluk, omdat ze de wijsheid hebben om data centraal te stellen in hun besluitvorming en bereid zijn om scherp te draaien op basis van deze data. We zullen zien hoe.

Bedrijven zeggen dat data en analyses hen kunnen helpen gedijen

Wanneer u met een crisis wordt geconfronteerd, is het essentieel om de juiste manier van handelen te kiezen, uit te zoeken wanneer en hoe u dit moet doen en vervolgens snel te handelen. Dat is de reden waarom data en analyses nog belangrijker worden voor organisaties die overleven en floreren onder omstandigheden die zo moeilijk en zo buitengewoon zijn. In onze State of BI & Analytics-rapport, we ontdekten hoe belangrijk analyses zijn voor bedrijven in tijden van onrust op de markt, omdat ze een zekere mate van zekerheid bieden.

Als gevolg hiervan zei 49% van de ondervraagde bedrijven dat analytics meer of veel belangrijker was dan vóór COVID-19, en respondenten meldden een toename in het gebruik van analytics en nieuwe kansen op alle afdelingen. 50% van de respondenten op de enquête vertelde ons dat ze gegevens vaker of veel vaker gebruiken dan vóór COVID-19, en ondanks de toenemende financiële druk sinds het begin van de pandemie, verhoogt 65% het budget of blijft hij uitgeven aan data-analyse.

In feite, ondanks de uitdagingen van COVID-19 – en in sommige gevallen omdat van hen – bijna de helft van de respondenten ziet kansen als gevolg van COVID-19: 46% meldde nieuwe zakelijke kansen als resultaat, 28% vermeldt dat het potentieel van de wereldwijde situatie na COVID-19 nieuwe groeimogelijkheden zal creëren, en 34 % is van plan om meer te investeren in gegevensbronnen en gegevensanalysetools, omdat dergelijke tools de beste manier zijn om deze nieuwe kansen te benutten.

Sectoren die het hardst door de crisis zijn getroffen, zoals reizen en fabricage, en sectoren die aan het eind van de inspanningen om de pandemie te bestrijden, zoals de gezondheidszorg en de overheid, hebben het nodig gevonden om snel te draaien en hun bedrijfsmodellen of hun resourceplanning, met behulp van gegevens en analyses. Daarom is analytics in deze tijd van crisis steeds belangrijker geworden voor bedrijven.

De beste manier om dit aan te tonen, is door te kijken met welke uitdagingen bepaalde bedrijven zijn geconfronteerd, hoe ze gegevens en analyses hebben gebruikt om de COVID-19-storm te doorstaan ​​en zelfs gezonder naar voren komen.

Staat van BI & Analytics 2020

Analytics helpt Soft Stuff COVID-19 te overleven

Soft Stuff Distributors is een groothandel in voeding voor de horeca en catering. De klanten zijn voornamelijk restaurants, hotels, congrescentra en scholen. COVID-19 raakte de handel hard en tegen maart 2020 kende Soft Stuff een drastische daling van de omzet, tot 20% van waar het op hetzelfde moment in 2019 was.

Omdat Soft Stuff niet wist of en wanneer de horeca zou herstellen, moest het zijn bedrijfsmodel draaien om te overleven. Sisense-analyse werd een cruciaal hulpmiddel om een ​​dergelijke spil mogelijk te maken. Met behulp van Sisense ontdekte het leiderschap van Soft Stuff al snel dat er iets aan het veranderen was en dat het iets drastisch moest doen om als bedrijf te overleven. Uit analyses bleek dat Soft Stuff geen voedseldistributeur voor de handel kon blijven, maar het kon draaien en beginnen met verkopen aan consumenten – in wezen een online kruidenierswinkel worden.

Het Sisense-platform hielp Soft Stuff bij het plannen en ontwikkelen Shop Soft Stuff – zijn nieuwe business-to-consumer-onderneming – en is nu een cruciaal instrument terwijl het bedrijf probeert zijn nieuwe bedrijf te laten groeien. Omdat de aard van het bedrijf drastisch is veranderd sinds COVID-19, gebruikt het bedrijf nu gegevens en analyses om de selectie van producten die het consumenten aanbiedt en het menu met items dat het handelsklanten blijft aanbieden, aan te scherpen.

Dankzij de tijdige omslag van het bedrijf begonnen de inkomsten weer te stijgen en de CEO hoopt dat ze binnen vier maanden zullen terugkeren naar 80% van de cijfers van vorig jaar. De basis van dit herstel is datagestuurde besluitvorming.

Gebruik van gegevens en analyses om COVID-19: Luma Health te vertragen en te behandelen

Luma Gezondheid is een softwareplatform dat zorgaanbieders de mogelijkheid biedt om met patiënten te communiceren, terwijl zorgaanbieders hun planning kunnen optimaliseren. Toen de COVID-19-crisis toesloeg, gebruikten de data science-teams van Luma de analyses van Sisense voor Cloud Data Teams om de crisis te doorstaan.

Dankzij analyses konden ze de communicatie tussen patiënt en leverancier verbeteren en snel flexibele en innovatieve berichten- en screeningoplossingen bieden tijdens COVID-19. Het berichtensysteem werd gratis ter beschikking gesteld van iedereen die het platform nodig had, of ze nu klant waren of niet, en werd snel uitgebreid naar alle zorginstellingen. Als dit klaar is, kan Luma patiëntstatistieken delen met zorgverleners om gedragspatronen te identificeren en waar nodig automatische schemawijzigingen teweeg te brengen die de efficiëntie van zorgsystemen vergroten.

Door Sisense voor Cloud Data Teams te gebruiken om de kracht van data en analyse te benutten, heeft Luna Health een oplossing ontwikkeld voor alle use cases in slechts drie weken tijd. Nu gebruikt het gegevens om te anticiperen op de toekomstige impact van COVID-19 op de gezondheidszorg en om een ​​end-to-end-oplossing te helpen creëren voor het aanpakken van de pandemie.

De digitale transformatie van een branche versnellen

Komet Verkoop is een techplatform voor de bloemenindustrie. Het biedt een webgebaseerde SaaS-oplossing die is ontworpen om bedrijven in de branche te helpen bij het automatiseren van alle processen, inclusief verkoop, inkoop, voorraadbeheer en boekhouding, terwijl ze verbinding maken met hun belangrijkste zakenpartners.

Dit is van oudsher een zeer low-tech of niet-technische industrie, maar de oplossing van Komet, die ingebouwde Sisense-analyses omvat, brengt een nieuw niveau van efficiëntie en winstgevendheid voor veel van zijn 5000+ klanten op meer dan 400 locaties in de VS.

De COVID-19-pandemie heeft het leven van bloemisten bijzonder moeilijk gemaakt, maar Komet heeft Sisense gebruikt om veel verschillende dashboards te bouwen en te delen met zijn klanten, om hen de kracht van analyse in deze tijd van crisis te laten zien. De gegevens en inzichten die Komet heeft gedeeld, hebben ertoe bijgedragen dat haar klanten hun bedrijf in zo’n moeilijke periode hebben gehandhaafd.

En door dit te doen, heeft Komet het voortouw genomen bij het versnellen van de digitale transformatie van de bloemistenindustrie, door deze in overeenstemming te brengen met moderne zakelijke praktijken en deze voor te bereiden op bloei in de toekomst.

Waarom u gegevens en analyses nodig heeft om uw perfecte spil te vinden

We hebben geleerd dat verandering onvermijdelijk is en dat aanhoudend succes het vermogen vereist om verandering te omarmen. Het spreekt voor zich dat hoe sneller en wendbaarder u kunt veranderen, hoe succesvoller u kunt zijn.

Wanneer verandering plotseling en dramatisch wordt, zoals de veranderingen die worden versneld door COVID-19, is geleidelijke verandering onvoldoende. Een snelle spil wordt noodzakelijk. En elke spil is het meest effectief wanneer deze is gebaseerd op nauwkeurige gegevens en analyses, in realtime. We hebben gezien hoe data en analyses beslissingen kunnen informeren en vormgeven die het lot van bedrijven die ze gebruiken om te draaien radicaal te veranderen. Data en analyses kunnen inderdaad het verschil blijken te zijn tussen stagnatie en groei, of zelfs nog drastischer, tussen mislukking en overleving.

Sisense voor BI- en Analytics-teams

Adam Murray begon zijn carrière in bedrijfscommunicatie en PR in Londen en New York voordat hij naar Tel Aviv verhuisde. Hij heeft de afgelopen tien jaar gewerkt met technologiebedrijven zoals Amdocs, Gilat Satellite Systems en Allot Communications. Hij heeft een Ph.D. in Engelse literatuur. Als hij geen tijd doorbrengt met zijn vrouw en zoon, houdt hij zich bezig met zijn geliefde voetbalteam, Tottenham Hotspur.