Wat is Power BI?

Power BI is de verzamelnaam voor een reeks cloud-gebaseerde apps en diensten die organisaties helpen om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te beheren en te analyseren via een gebruiksvriendelijke interface.

Waarom Power BI?
en waarom wij er mee werken?

Business intelligence tools zoals Power BI kunnen voor een veelheid van doeleinden worden gebruikt.

In de eerste plaats verzamelt en verwerkt Power BI gegevens en zet ze om in begrijpelijke inzichten, vaak met behulp van visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te verwerken grafieken en diagrammen. Zo kunnen gebruikers duidelijke en nuttige momentopnamen genereren en delen van wat er in hun bedrijf gebeurt.

Trusted by clients and Partners
wat is Power BI? : 100 vragen over PowerBI

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  wat is Power BI? : 100 vragen over PowerBI

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?

  Hoe werken wij?

  Omdat je wij als organisatie toegevoegde waarde willen leveren werken wij met een stappenplan om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien.

  Kennismaking

  We leren uw organisatie graag beter kennen. Daarom omvat de eerste stap altijd eerst een vrijblijvend en oriënterend kennismakingsgesprek. Dit kan zowel online als op locatie. Tijdens dit gesprek zullen we dieper in gaan op jullie wensen en behoeften, en bespreken we de beschikbare databronnen. Op basis van deze informatie kunnen we jullie de mogelijkheden vertellen van BI in jullie situatie.

  Koppelingen maken

  Wanneer u ervoor gekozen heeft om te starten met het implementeren van Microsoft Power BI, omvat stap 2 het maken van koppelingen. We realiseren een koppeling tussen uw databronnen en de Business Intelligence tool. Wanneer deze koppeling succesvol gemaakt is, gaan we aan de slag met het maken van berekeningen en schrijven van formules. Hiermee kunnen we later de rapportage naar wens visualiseren.

  Ontwikkeling rapportages

  Nadat stap 2 succesvol is uitgevoerd, kunnen we de rapportage gaan vormgeven. We zullen de data gaan visualiseren. Binnen 1-2 weken leveren we een eerste concept rapportage op, waarnaar we deze gezamenlijk doornemen. We bekijken onder andere of de data gevisualiseerd is zoals gewenst. Hiernaar kunnen we nog aanpassingen doorvoeren, waarnaar we de definitieve rapportage live zetten.

  Gebruik & training

  Na definitieve oplevering nemen we de rapportage nogmaals door. Dit keer nemen we deze ook met de eindgebruikers door. We vertellen alle mogelijkheden die de rapportage te bieden heeft, en laten dit in de praktijk zien. Zo wordt duidelijk op welke manier u en de eindgebruikers de rapportage het beste kunnen gebruiken en hier het meeste uit kunnen
  halen.

  Waarom kiezen voor Power BI

  Kenmerken van Power BI

  Desktop en mobile

  Power BI is een soort parapluterm en kan verwijzen naar een Windows-desktoptoepassing met de naam Power BI Desktop, een online SaaS-dienst (Software as a Service) met de naam Power BI Service, of mobiele Power BI-apps die beschikbaar zijn op Windows-telefoons en -tablets, en voor iOS- en Android-apparaten.

  Dataverzameling

  In de eerste plaats verzamelt en verwerkt Power BI gegevens en zet ze om in begrijpelijke inzichten, vaak met behulp van visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te verwerken grafieken en diagrammen. Zo kunnen gebruikers duidelijke en nuttige momentopnamen genereren en delen van wat er in hun bedrijf gebeurt.

  Cloud

  Power BI maakt verbinding met een reeks gegevensbronnen, van eenvoudige Excel-spreadsheets tot databases, en zowel cloudgebaseerde als on-premise apps.

  Gebaseerd op Excel

  Power BI is gebouwd op de basis van Microsoft Excel, en als zodanig is de leercurve van Excel naar Power BI niet zo steil; iedereen die Excel kan gebruiken, kan Power BI gebruiken, maar laatstgenoemde is veel krachtiger dan zijn spreadsheet-tegenhanger.

  Zeg wat je doet, doen was je zegt

  Cases build on Power BI

  Zorgaanbieder

  Vliegtickets.com

  Bekijk meer casussen

  Alle cassusen
  WHAT DOES IT DO

  Kenmerken van Power BI

  Data

  Bedrijven kunnen enorme hoeveelheden gegevens in Power BI invoeren die veel andere platforms met moeite zouden kunnen verwerken

  analyse

  Ingebouwde functies voor machinaal leren kunnen gegevens analyseren en gebruikers helpen waardevolle trends te ontdekken en gefundeerde voorspellingen te doen

  Visualisatie

  Informatie kan worden gevisualiseerd met krachtige sjablonen, zodat bedrijven hun gegevens beter kunnen interpreteren

  Cloudbased

  Power BI is cloudgebaseerd, dus gebruikers krijgen de beschikking over geavanceerde intelligentie en krachtige algoritmen die regelmatig worden bijgewerkt

  Personalisatie

  Krachtige personalisatiemogelijkheden stellen gebruikers in staat dashboards te maken, zodat ze snel toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben

  Alerts

  Alerts kunnen worden ingesteld op KPI’s om gebruikers op de hoogte te houden van belangrijke metrics en metingen.

  VRAGEN OVER POWERBI

  De 100 vragen over Power BI

  Business intelligence is een technologiegedreven methode. Het helpt u om gegevens te analyseren en om bruikbare informatie te verstrekken die bedrijfsleiders, bedrijfsmanagers en andere gebruikers helpt om doorslaggevende zakelijke beslissingen te nemen.

  Power BI is eind 2013 ontstaan nadat Microsoft had besloten om meerdere Excel add-ons te combineren tot een compleet nieuwe en onafhankelijke tool. Power BI heeft in het jaar 2016-17 in belangrijke mate bijgedragen aan de groei van Microsoft op het gebied van Business Intelligence en Data Visualization. Onderstaande afbeelding is de verandering in posities van organisaties in het Data Visualization domein volgens Gartner:

  wat is Power BI? : 100 vragen over PowerBI

  Power BI is een Business Intelligence en Data Visualization tool die u helpt om gegevens uit de verschillende gegevensbronnen om te zetten in interactieve dashboards en BI-rapporten. Het biedt meerdere software connectoren en services.

  Power BI is een cloudgebaseerde omgeving voor het delen van gegevens. Zodra u rapporten hebt ontwikkeld met Power Query, Power Pivot en Power View, kunt u uw inzichten delen met uw collega’s. Dit is waar Power BI zijn intrede doet. Met Power BI, dat technisch gezien een aspect is van SharePoint online, kunt u Excel-werkmappen in de cloud laden en delen met een gekozen groep collega’s. Niet alleen dat, maar uw collega’s kunnen interageren met uw rapporten om filters en slicers toe te passen om gegevens te markeren. Ze worden gecompleteerd door Power BI, een eenvoudige manier om uw analyses en inzichten te delen vanuit de Microsoft cloud.

  Met Power BI-functies kunt u:

  • Presentaties en query’s delen met uw collega’s.
  • Uw Excel-bestand bijwerken vanuit gegevensbronnen die zich ter plaatse of in de cloud kunnen bevinden.
  • De uitvoer op meerdere apparaten weergeven. Dit omvat pc’s, tablets en HTML 5-compatibele mobiele apparaten die gebruikmaken van de Power BI-app.
  • Vraag uw gegevens op met behulp van natuurlijke taalverwerking (of Q&A, zoals het wordt genoemd).

  Hier zijn vier primaire redenen om Power BI tool te gebruiken:

  Vooraf gebouwde dashboards en rapporten voor SaaS-oplossingen.
  Met Power BI kunt u dashboards in realtime bijwerken.
  Biedt een veilige en betrouwbare verbinding met uw gegevensbronnen in de cloud of on-premises
  Power BI biedt snelle implementatie, hybride configuratie en een veilige omgeving.
  Helpt u bij het verkennen van gegevens met behulp van natuurlijke taal query

  Belangrijke componenten van Power BI zijn: 1) Data Integratie, 2) Data Verwerking, en 3) Data Presentatie.

  Het is een formule-expressietaal genaamd (DAX) die kan worden gebruikt met verschillende visualisatietools zoals Power BI. Het is ook bekend als een functionele taal, waar de volledige code binnen een functie wordt gehouden.

  Datatypes van Dax zijn: 1) Numeriek, 2) Booleaans, 3) DateTime, 4) String, en 5) Decimaal.

  Power BI wordt voornamelijk gebruikt door:

  PMO – Project Management Office
  Bedrijfs- en gegevensanalist
  Ontwikkelaar & Databasebeheerder
  IT-team, IT-professional
  Consument voor eindgebruikersrapport
  Data Wetenschapper

  Dit zijn de belangrijkste nadelen van Power BI:

  Dashboards en rapporten alleen gedeeld met gebruikers die identieke e-mail domeinen hebben.
  Power Bl mengt geen geïmporteerde gegevens, die via realtime verbindingen toegankelijk zijn.
  Power BI kan geen bestandsgrootte groter dan 1 GB accepteren.
  Dashboard accepteert geen gebruikers-, account- of andere entiteitparameters en geeft deze ook niet door.

  Drie belangrijke Power BI tools zijn:

  Power BI Desktop-Het wordt gebruikt voor desktopcomputers
  Power BI-service-Het is een online software-as-a-service tool
  Mobiele Power BI-apps-Het wordt gebruikt voor iOS- en Android-apparaten.

  Power Query: Hiermee kunt u informatie uit verschillende bronnen ontdekken, openen en consolideren.
  Power Pivot: Een modelleringstool.
  Power View: Het is een presentatiehulpmiddel voor het maken van grafieken, tabellen, en meer.
  Power Map: Helpt u bij het maken van geospatiale weergaven van uw gegevens.
  Power Q&A: Stelt u in staat om natuurlijke taal te gebruiken om antwoorden op vragen te krijgen.

  1. Welke soorten gegevenstypen zijn beschikbaar in Power BI?

  Belangrijke gegevensbronnen die gebruikt worden in Power BI Desktop zijn:

  Alle
  Bestand
  Database
  Power BI
  Azure
  Online diensten
  Andere

  1. Wat is groeperen? Hoe kan je het gebruiken?

  Met Power BI Desktop kunt u de gegevens groeperen in kleine brokken. Om te groeperen, moet u Ctrl + klik gebruiken om meerdere elementen in de visual te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op een van die elementen die in het groepenvenster verschijnen.

  1. Leg de term responsive slicers uit.

  Op een rapportpagina kunt u de grootte van een responsive slicer gemakkelijk aanpassen aan verschillende groottes en vormen, en de gegevens die erin staan moeten volgens de grootte worden herschikt. Indien de visual te klein wordt om nuttig te zijn, kan een icoon dat de visuele mogelijkheid voorstelt, zijn plaats innemen, en zo ruimte besparen op de rapportpagina.

  1. Definieer de term “M taal.”

  Het is een programmeertaal die gebruikt wordt in Power Query. Het is een functionele, hoofdlettergevoelige taal die vergelijkbaar is met andere programmeertalen en gemakkelijk te gebruiken is.

  1. Welke informatie is nodig om een kaart in Power Map te maken?

  Power Map kan visualisaties weergeven die geografisch van aard zijn. Daarom is een soort van locatie gegevens nodig, bijvoorbeeld, stad, staat, land of breedtegraad en lengtegraad.

  1. Wat zijn de belangrijke kenmerken van Power BI dashboard?

  Het laat u toe om door de pagina, bladwijzers, en selectie deelvenster te boren.
  Hiermee kunt u verschillende tegels maken, zoals webinhoud, afbeeldingen, tekstvak en URL’s integreren.
  Hiermee kunt u de lay-out van het rapport instellen op mobiele weergave.
  17 Wat zijn de stappen om naar de Data Stories Gallery te gaan in Power Bi communities?

  Stappen om naar Data Stories Gallery te gaan:

  Open eerst PowerBI.com in een favoriete browser.
  Door te zweven op Leer
  Klik op Gemeenschap
  Scroll een beetje naar beneden, en je zult Data Stories Gallery vinden.
  Iedereen kan haar of zijn Data Story ook indienen.

  1. Waar is de incremental licensing refresh feature toegankelijk?

  Incrementele verversingsfunctie wordt voornamelijk gebruikt voor high-end schaalbaarheid van gegevens door alleen te publiceren op die werkruimte in Power BI Service waar Premium capaciteit nodig is.

  1. Wat is Power Pivot, en wat zijn de filter writes in Power BI?

  Power Pivot is een in-memory component die een sterk gecomprimeerde gegevensopslag biedt. Het helpt u bij het bouwen van een gegevensmodel, het maken van formules, relaties, berekende kolommen uit verschillende bronnen.

  Filters zijn toepasbaar in:

  Visualisatieniveau
  Pagina niveau
  Rapport niveau

  1. Hoe kunt u Dynamisch filteren in Power BI uitvoeren?

  Dynamisch filteren in Power BI gebeurt aan de hand van de volgende stappen:

  Zodra alle gegevens zijn ingesteld, publiceert u een detailrapport naar Power BI.
  Publiceer het naar de groepswerkruimte.
  Maak een filterkoppeling
  Maak een DAX berekende kolom.
  Openbaar overzichtsrapport

  1. Wat is Power Pivot Data Model?

  Het is een model dat gegevens schrijft, tabellen, secties, en tabelrelaties bevat. Deze gegevenstabellen helpen je bij het ontwikkelen voor het bewaren van gegevens voor een bedrijfssubstantie.

  1. Wat is Power Query?

  Power Query is een ETL-tool dat u helpt om gegevens op te schonen, vorm te geven en te wijzigen met behulp van instinctieve interfaces zonder dat u iets hoeft te doen.

  1. Welke programmeertaal wordt gebruikt in Power Query?

  M-code is een nieuwe programmeertaal die wordt gebruikt in Power Query. Het is vergelijkbaar met andere programmeertalen en gemakkelijk te gebruiken.

  1. Geef de voordelen van het gebruik van variabelen in DAX.

  Dit zijn de voordelen van het gebruik van DAX-functies:

  Door een variabele te declareren en te evalueren, kan de variabele meerdere malen worden hergebruikt in een DAX expressie, wat helpt om extra query’s van de brondatabase te vermijden.
  Variabelen kunnen DAX expressies bruikbaarder en logischer maken.
  Variabelen is alleen scoped, die moet worden maatregel of query die niet kan worden onder maatregelen.

  1. Wat zijn Tiles in Power BI?

  Tegels zijn een belangrijke functie van Power BI services en kunnen worden gezien als een afbeelding van de gegevens die kunnen worden vastgepind op het dashboard.

  1. Wat is on-premise gateway?

  On-premise gateway fungeert als een brug die u helpt om de gegevens, die on-premise zijn (niet in de cloud), veilig en beveiligd over te dragen.

  1. Noem twee soorten connectiviteitsmodi in Power BI?

  Twee soorten connectiviteitsmodi die in Power BI worden gebruikt, zijn:

  Importeren
  Directe query

  1. Leg de term data alerts uit.

  Waarschuwingen werken op gegevens die worden ververst, Power BI zoekt naar een waarschuwing, en het bereikt de waarschuwingsdrempel of de limiet dan zal de wijziging worden getriggerd.

  1. Wat is de berekende kolom?

  Het is een berekenende uitdrukking van DAX die berekeningen mogelijk maakt op gegevens die zijn opgeslagen in een nieuwe kolom.

  1. Wat is query collapsing?

  Het proces van het omzetten van de stappen in power query editor naar SQL en het uitvoeren ervan door de brondatabase wordt query collapsing genoemd.

  1. Leg gegevensbronfilter uit.

  Het is een parameter om de gegevens te filteren in machines.

  1. Wat zijn content packs?

  Dit zijn vooraf gebouwde oplossingen die zijn gebouwd voor populaire services als een belangrijk onderdeel van de Power BI-ervaring.

  1. Wat zijn de soorten filters die beschikbaar zijn in Power BI-rapporten?

  Belangrijke filters van Power BI-rapporten zijn:

  Filters op visueel niveau
  Filters op paginaniveau
  Filters op rapportniveau

  1. Wat is Bladwijzer?

  Bladwijzer in Power BI helpt u om de geconfigureerde weergave van een rapportpagina vast te leggen op een bepaald tijdstip. Dit omvat filter en staat van visuele die een short cut kunnen gebruiken om terug te komen naar het rapport dat u kunt toevoegen als bladwijzer.

  1. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een variabele in Power BI?

  Variabelen helpen u om meer logische Query’s te maken en die moeten worden gebruikt voor meerdere DAX-functies.

  1. Waarom selectievenster gebruiken in Power BI?

  Selectievenster helpt u om controle te nemen over visuals die moeten worden weergegeven en die niet moeten worden weergegeven. Het laat u toe om meerdere visuele pagina’s in een groep te combineren en wordt ook gebruikt bij bookmarking.

  1. Hoe omgaan met veel-op-veel relaties in Power BI?

  U kunt de Crossfiltering optie in Power BI gebruiken om de Veel tot Veel relaties aan te pakken.

  1. Verklaar de x-snelheid in het geheugen.

  Het is de belangrijkste motor die wordt gebruikt in Power Pivot. Het maakt het mogelijk om de grote set van gegevens in Power BI data te laden.

  1. Leg de term Custom Visuals uit.

  Grafieken of visualisaties die niet zijn opgenomen in Power BI desktop worden geïmporteerd voor een betere visualisatie.

  1. Is het mogelijk om meerdere actieve relaties aan te maken in Power BI?

  Nee, we kunnen niet meerdere actieve relaties instellen in Power BI.

  1. Noem het belangrijkste verschil tussen District() en Values() in DAX?

  Het enige verschil tussen de twee functies is dat je met District de nulwaarden kunt berekenen.

  1. Noem de belangrijkste verschillen tussen de functies MAX en MAXA

  Indien u numerieke waarden wenst te berekenen, gebruik dan MAX. Is het echter voor niet numerieke waarden, dan moet u MAXA gebruiken.

  1. Is on-premise toegang mogelijk in Power BI?

  Nee, het is niet mogelijk om toegang te krijgen tot Power BI services op een private of interne service cloud. Met behulp van Power BI-desktop kunt u echter wel verbinding maken met de gegevensbronnen op locatie.

  1. Wat is het belangrijkste verschil tussen de oude versie en een nieuwe versie van Power BI-tool?

  De nieuwste versie heeft robuustere functies en is bekend onder de naam Power BI Desktop. Dit is een alles-in-één oplossing voor Power View, Power Pivot, en Power Query in de back-end. Power BI biedt veel add-ins voor Excel, wat handig is voor betere visualisaties.

  1. Leg de term incremental refresh uit?

  Incrementele verversing is een nieuw toegevoegde gegevens, zodat het niet nodig is om de volledige gegevens te trunceren of te laden.

  1. Is de Power BI tool gratis beschikbaar?

  U kunt gratis toegang krijgen tot Power BI. Als u echter alle functies van Power BI wilt gebruiken, kunt u een pro-abonnementsaccount gebruiken. De abonnementsaccount biedt een verbeterde versie van verschillende functies die beschikbaar zijn met de gratis Power BI-account.

  1. Wat voor soort gegevens kunt u opslaan in Power BI?

  In Power BI kunt u hoofdzakelijk twee soorten gegevens opslaan.

  Feitentabellen:

  De centrale tabel in een sterschema van een datawarehouse is een feitentabel waarin kwantitatieve informatie voor analyse wordt opgeslagen, die in de meeste gevallen niet genormaliseerd is.

  Dimension Tables:

  Het is een tabel in het sterrenschema die u helpt om attributen en dimensies op te slaan die objecten beschrijven die in een feitentabel zijn opgeslagen.

  1. Noem het belangrijkste verschil tussen Filter en Slicer.

  Als je de normale filter gebruikt, kan de gebruiker niet interageren met het dashboard. Met slicer daarentegen kunnen gebruikers zowel met rapporten als met dashboards werken.

  1. Wat is de Embed Code?

  Power BI online bevat een optie voor publicatie op het web die een link adres zal genereren voor het Power BI rapport. U kunt deze links delen met anderen, wat embed code wordt genoemd.

  1. Wat zijn de methodes om een specifiek rapport in Power BI te verbergen en te deactiveren?

  Om een specifiek rapport te verbergen en te verbergen, moet u naar het selectievenster in de menubalk gaan en op de knop voor verbergen/verwijderen van de bladwijzer drukken.

  1. Hoe kunt u Doel en Werkelijke waarde van een Power BI rapport vergelijken?

  U moet Gauge chart gebruiken om twee verschillende metingen te vergelijken.

  1. Kunt u meerdere dynamische verbindingen tussen twee tabellen maken?

  Nee, we kunnen niet meer dan één dynamische verbinding maken.

  1. Wat is het nut van Power BI designer?

  Met Power BI Designer kunnen gebruikers eenvoudig en snel intuïtieve rapporten en dashboards maken. Het helpt gebruikers ook om visuele weergaven van hun gegevens binnen handbereik te wijzigen voor betere analyses en geïnformeerde besluitvorming.

  1. Kun je Power BI-rapporten vernieuwen nadat ze naar de cloud zijn gepubliceerd?

  Ja, dat is mogelijk. Hiervoor kunnen gateways worden gebruikt.

  Voor SharePoint: Data Management Gateway
  Voor Powerbi.com: Power BI Persoonlijke Gateway

  1. Wat is Custom Visuals?

  Aangepaste visualisaties zijn visualisaties die niet beschikbaar zijn in BI-desktop en die geïmporteerd worden uit de markt met het oog op een betere visualisatie.

  1. Wat zijn de gateways die beschikbaar zijn in Power BI?

  De twee gateways die beschikbaar zijn in Power BI zijn:

  On-premises informatie deur
  On-premise informatiepoort (persoonlijke modus)

  1. Wat is de natuurlijke taal zoek keuze?

  De natuurlijke taal zoekkeuze is taalgebaseerd leren voor het communiceren met informatie als onderdeel van Power BI suite voor Office 365 reclame.

  1. Kun je twee unieke informatiebronnen samenvoegen in hetzelfde Power BI-dashboard?

  Ja, we kunnen twee unieke informatiebronnen samenvoegen in hetzelfde Power Bi dashboard. We kunnen ook vergelijkbare rapporten in uw Power Bi account samenvoegen in het gebruik van één dashboard.

  1. Waarom is ToP N niet toegankelijk voor het Pagina- en Rapportniveaufilter?

  ToP N is niet toegankelijk voor de Page en Report Level Filters omdat hun kanalen geassocieerd zijn met verschillende visuals.

  1. Leg de functie Verzamelen uit.

  De functie Verzamelen sluit nulwaarden uit. Zij aggregeert ruimtelijke waarden. Je kunt gegevens niet transformeren naar een ander formaat.

  1. Hoe kan men COVAR en COVARP van elkaar onderscheiden?

  Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat: COVAR geeft direct dezelfde co-variantie, terwijl COVARP de populatie covariantie is.

  1. Hoe kunt u SSRS met Power BI koppelen?

  Hier zijn de stappen om SSRS met Power BI te integreren:

  SSRS Report Items zoals grafieken kunnen worden vastgepind aan Power BI dashboards.
  Er wordt een abonnement aangemaakt om de momentopname van gegevens in het dashboard ververst te houden.
  Power BI-rapporten kunnen binnenkort worden gepubliceerd naar het SSRS-portaal.

  1. Leg z-volgorde in Power BI uit?

  Z-volgorde is een ontwerpstrategie die wordt gebruikt voor het rangschikken van visuele vormen. Het kan worden gedefinieerd als een implementatiemethode die kan worden toegepast wanneer rapporten meerdere elementen bevatten.

  1. Wat is de enige vereiste voor het verbinden met een database in Azure SQL Database?

  De enige vereiste voor het verbinden met een database is dat de gebruiker firewall instellingen moet configureren om verbindingen op afstand toe te staan.

  1. Noem enkele belangrijke DAX functies die gebruikt worden in Power BI.

  Som, Max, AVG, Distinct, Count, Calculate, Datediff zijn enkele belangrijke DAX functies die veel gebruikt worden.

  1. Wat is X-speed in-memory onderzoek motor gebruikt voor Power Pivot?

  Het primaire motto achter Power Pivot is de x-snelheid in-memory analytics engine. Het maakt het mogelijk om te gaan met de verschillende maatregelen van informatie als het slaat gegevens in de kolomvormige database.

  1. Noem algemeen erkende informatievormende systemen.

  De meest herkende informatievormende systemen zijn:

  Verwijderen van kolommen en rijen
  Indexen toevoegen
  Het aanvragen van een sorteervolgorde

  1. Wat gebeurt er door te klikken op een enkel informatiepunt in een van de verschillende visuele in een rapport?

  Wanneer u op een enkel informatiepunt klikt worden de gegevens geselecteerd en gekopieerd naar het klembord. Bovendien kunnen de gekopieerde gegevens op elke gewenste plaats worden geplakt.

  1. Wat is de CORR-functie? Wanneer gebruiken we die?

  CORR is een correlatiefunctie. Ze geeft een correlatie tussen twee variabelen. Meestal varieert ze van -1 tot 1.

  1. Noem het verschil tussen de functies Count en CounD.

  De Count-functie geeft een telling terug, met uitsluiting van NULL-waarden, terwijl Countd afzonderlijke waarden teruggeeft, met uitsluiting van NULL-waarden.

  1. Leg de functie DATEDD in Power BI uit.

  Met de functie DATEDD kunt u een invoer converteren naar een datumnotatie. Deze invoer kan een getal, een tekenreeks of een gegevenstype zijn.

  1. Wat doet de functie DATENAME?

  De functie DATENAME toont de naam van het specifieke deel van de datum dat wordt opgegeven.

  1. Wat is de functie DATEPART?

  Deze retourneert de datumfunctie als een geheel getal. De functie DATENAME doet echter hetzelfde, behalve dat het de naam van het deel van de datum teruggeeft.

  1. Wat doet de functie DATEDIFF?

  Deze functie geeft een verschil tussen 2 datums op basis van het opgegeven Datumdeel.

  1. Wat is het nut van de ENDSWITH-functie?

  De ENDSWITH functie helpt u om het logische resultaat aan de gegeven string terug te geven. In het geval dat de sub-string beschikbaar is aan het einde van de sub-string, dan geeft het TRUE terug.

  1. Wat is de IFNULL functie?

  Als de waarde niet NULL is, is het resultaat van de iFNULL functie de eerste uitdrukking, als dat niet het geval is, dan geeft het de tweede uitdrukking terug.

  1. Wat is het nut van de INDEX-functie in Power BI?

  INDEX functie helpt u om de index van de respectieve rij op te halen.

  1. Wat is het belangrijkste verschil tussen LTRIM en RTRIM?

  LTRIM functie helpt u om de witte ruimte te verwijderen uit de LINKS van de string. RTRIM helpt u om de spatie rechts van de laatste index te verwijderen.

  1. Wat is het nut van de MID-functie?

  De MID-functie geeft het tekenreeks vanaf de opgegeven indexpositie terug.

  1. Hoe kunt u de percentielfunctie in Power BI gebruiken?

  Met de PERCENTILE-functie kunt u de gegevenswaarde van het specifieke percentielgetal teruggeven.

  1. Wat is de SIGN-functie?

  De functie Teken geeft de richting van de waarden terug. Indien positief geeft het 1 terug, indien positief dan 1, indien 0 dan 0.

  1. Wat is het nut van de statewith functie?

  Deze functie retourneert de logische antwoorden WAAR als de substring de beginstring is voor de superstring. Als dat niet zo is, retourneert hij false.

  1. Wat is het gebruik van de functie splitsen?

  De functie SPLIT wordt gebruikt om de string-database te splitsen op het gegeven scheidingsteken.

  1. Wat is de noodzaak van het aanmelden met zakelijke e-mail?

  Power BI biedt geen ondersteuning voor het e-mailadres dat wordt opgegeven door telecommunicatie- of consumenten-e-mailserviceproviders. Het is dus nodig om je aan te melden voor zakelijke e-mail.

  1. Noem de marktplaats waar u de mobiele apps van Power BI kunt downloaden.

  App store
  Google Play
  Vensterwinkel

  1. In welk jaar heeft Microsoft Power BI Embedded uitgevonden?

  In, het jaar 2016 ontlaadde Microsoft nieuwe administratie die wordt genoemd als Power BI Embedded.

  1. Naar welk gebied gaat u om gegevens in Power BI te wijzigen en opnieuw vorm te geven?

  Gegevens bewerken helpt u om gegevens in Power BI te wijzigen en opnieuw vorm te geven.

  1. Gegevenscategorie-instellingen moeten worden gebruikt voor het in kaart brengen van informatie naar geografische gebieden in Power BI?

  Reikwijdte en lengtegraad (bijv. 47.6080, – 122.3351)

  1. Welk beeld zou je moeten gebruiken om eenzame achting te tonen?

  Verspreid Plat is een visuele die je zou moeten gebruiken om eenzame achting te tonen.

  1. Welk van de volgende Power BI-lidmaatschappen geeft u de juiste vergunning om Power BI-inhoud te bekijken met de verschillende Power BI-toepassingen?

  Power BI Premium P1 is een toepassing die dit soort oplossingen voor u geeft.

  1. Welke veldsamenstellingen kunnen worden toegevoegd aan de veldput van een Slicer visual?

  Rekensegmenten moeten worden gemaakt met een DAX articulatie.

  1. Wat is de M dialect capaciteit om een segment te sorteren in inquiry supervisor?

  Het commando voor dit doel is Sort-> Table

  1. Welke Power in BI visual is ideaal voor het schatten van de uitvoering ten opzichte van een doelstelling?

  Projectile Power Bi visual is het meest geschikt voor dit doel.

  1. Welke contextstijl is toegestaan door Power BI DAX?

  Power BI DAX inhoudsstijl is zowel Rij als Filter.

  1. In, Power Bi, waar ontdekt u de Q&A highlight?

  U komt op het hoogste punt van een rapport in het Power BI-voordeel.

  1. Hoe kunt u de waardemaat dynamisch wijzigen om meerdere maten weer te geven?

  U kunt dit doen door gebruik te maken van harvesting measure en switch functie.

  1. Wat is self-service business intelligence?

  Self-service Business Intelligence SSBI is een methode om met gegevensonderzoek om te gaan die zakelijke klanten in staat stelt hun gegevens te kanaliseren, fragmenteren en uitsplitsen, zonder top tot de bodem specifieke informatie.

  1. Wat is Power BI DAX-stijl?

  Het is zowel Rij als Filter Context

  1. Hoe kan ik Power BI-suite kopen?

  Dit kunt u regelen met onze POWER BI specialisten.

  wat is Power BI? : 100 vragen over PowerBI

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?

   wat is Power BI? : 100 vragen over PowerBI

   Gratis scan aanvragen
   voor jouw organisatie?