Het cloud-spel van Konica Minolta is cruciaal voor de comeback op kantoor

Het cloud-spel van Konica Minolta is cruciaal voor de comeback op kantoorAfgezien van commerciële vastgoeddealers, behoorden de verkopers van kantoorapparatuur tot de zwaarst getroffenen door de massale ontruiming van kantoren na de pandemie.

Maar de dood van het kantoor was veel overdreven, zeggen sommige getroffen CIO’s, die wijzen op een toenemend aantal bedrijfsmandaten voor werknemers om minstens drie dagen per week naar kantoor terug te keren, als teken van betere zaken die voor hen in het verschiet liggen.

De in Tokio gevestigde printerfabrikant Konica Minolta ziet bijvoorbeeld een omzetstijging die zijn Amerikaanse dochteronderneming CIO nu niet kan kwantificeren, maar die er zeker van is dat deze in de toekomst zal blijken.

De 150 jaar oude OEM gebruikte de bedrijfsvertraging zelfs om zijn digitale transformatiestrategie te ontwikkelen om zichzelf intern opnieuw uit te vinden en de interne waarde van het bedrijf te laten groeien, evenals de externe waarde die het zijn klanten biedt, zegt Mike Lee, senior vice voorzitter en CIO van Konica Minolta Business Solutions VS.

De blauwdruk van die transformatie, die is gebaseerd op Google Cloud Platform en zijn kernmicroservices, is ongeveer twee jaar geleden ontworpen, maar de implementatie ervan – waarbij eerst gegevens naar de cloud worden gemigreerd en vervolgens analyses worden geïmplementeerd – is nog maar net begonnen.

Het migreren van gegevens naar GCP en het implementeren van Google BigQuery en Google Looker om bedrijfsgegevens te analyseren, zal een game changer zijn, voorspelt Lee.

De in de VS gevestigde dochteronderneming tekende 18 tot 24 maanden geleden een 5-jarige deal met Google. Na het planningsproces is de OEM onlangs begonnen met het migreren van gegevens van de 200 servers op het hoofdkantoor in Ramsey, NJ, naar de cloud, met plannen om het datacenter te sluiten zodra de verhuizing naar de cloud is voltooid. Het zal Lee’s 60-koppige IT-team enige tijd kosten om zijn rationalisatie-inspanningen te voltooien om verouderde apps die niet langer bruikbaar zijn, te beëindigen, zegt hij.

“We hadden echt geen geconsolideerde opslagplaats van al onze bedrijfsgegevens”, zegt Lee, terwijl hij opmerkt dat de printerbusiness nog steeds bedrijfsinformatie in databasesilo’s en in SAP Business Warehouse huisvest. Het plan is om alles in het datacenter buiten gebruik te stellen dat niet aansluit bij de langetermijnstrategie voor verbonden kantoordiensten in de cloud van de Amerikaanse dochteronderneming.

De zakelijke voordelen van analytics in de cloud

Ten eerste zal de overstap van het Amerikaanse Konica Minolta naar de cloud de algehele efficiëntie verbeteren en de IT-onderhoudskosten verlagen, merkt Lee op. Het stelt het bedrijf ook in staat om nieuwe diensten te ontwikkelen die meeliften op bestaande diensten die worden geleverd door multifunctionele kantoormachines, zegt de CIO.

“Een van de bedrijfsresultaten is voor onze buitendiensttechnici, om ze efficiënter en productiever te maken, en de andere waardepropositie is het gebruik van de gegenereerde analyses en inzichten om betere producten voor onze klanten te ontwerpen, of ze nu direct zijn of dealers,” Lee zegt, eraan toevoegend dat dit nieuwe bedrijfsinkomsten zal genereren.

Tegenwoordig gebruikt het bedrijf Tableau en PowerBI voor analyse. Het toevoegen van Google Cloud, Looker en BigQuery levert meer geavanceerde inzichten op voor verbeterde workflows en lucratievere bedrijfsresultaten, zoals betere vraaggeneratie voor marketingteams, verfijnde kwalificatie van inkomende leads en snellere meldingen van verkoopleads aan het verkoopteam. wat zal leiden tot incrementele nieuwe omzet, voorspelt Lee.

Lee verwacht ook dat er nieuwe deals zullen voortkomen uit het geavanceerde analyseplatform. “Maandelijkse KPI’s worden tegenwoordig handmatig geproduceerd”, zegt hij. “Via GCP, BigQuery en Looker kunnen we die automatiseren en volgen. Het concept wordt volledig geautomatiseerd.”

Het implementeren van meer IoT-sensoren in zijn multifunctionele machines zal ook nieuwe zakelijke diensten stimuleren als onderdeel van de verbonden productstrategie van het bedrijf, zegt hij.

Het verbonden kantoor van de toekomst

Lee, voorheen 21 jaar IT-manager bij GE, zegt dat Konica Minolta in 2023 zijn 150e jaar viert. En geen enkel bedrijf dat zo lang bestaat, doet dat zonder zichzelf opnieuw uit te vinden om relevant te blijven, zegt hij.

De digitale transformatie van de dochteronderneming luidt een nieuw tijdperk in voor het hele bedrijf. Het uitvoeren van gegevens en analyses in de cloud versnelt het doel van het bedrijf om diensten van de volgende generatie te ontwikkelen die een nieuwe definitie zullen geven aan wat ooit simpelweg een kopieermachine werd genoemd, zegt hij.

Op dit moment bevatten multifunctionele printers honderden sensoren die ondernemingen waarschuwen over vele aspecten van onderhoudsvereisten, zoals een opraken van de inktniveaus en afwijkingen die technici waarschuwen voor storingen.

Maar om de meer ambitieuze digitale transformatie te stimuleren, ontwikkelde Lee een applicatiebeheerd servicemodel en besteedde dit uit aan een adviesbureau, zodat hij zijn team opnieuw kan richten op technologische modernisering.

“Ik wil niet dat iemand in mijn team applicatie-ondersteuning of break-fix of zelfs maar kleine verbeteringen doet”, zegt Lee. “We hebben veel tijd van mijn team vrijgemaakt om zich te concentreren op deze digitale transformatie-initiatieven. “

In de toekomst verwacht Lee dat de multifunctionele printer opnieuw zal worden uitgevonden tot een verbonden kantoorhub met servicepacks die gegevens kunnen opleveren over de kantooromgeving, zoals energieverbruik, stroomverbruik, kantoortemperatuur, mogelijk uitval van externe apparatuur, leveringsproblemen of zelfs virale ladingen. in de lucht, zegt Lee.

De lucht is de limiet bij het gebruik van geavanceerde analyses, een nieuwe generatie IoT-sensoren en geautomatiseerde fabrieken die in Japan zijn gevestigd. Uiteindelijk zal AI deel uitmaken van de evolutie van Konica Minolta’s apparatuur.

“Er is een waardepropositie van onze producten die veel analyses en inzichten terugleveren aan onze klanten, of het nu een direct account is of een dealer”, zegt de CIO, eraan toevoegend dat het bedrijf grote zakelijke accounts zoals GE, BMW en Accenture bedient, evenals dealers over de hele wereld.

Het is nog te vroeg voor Lee om AI-plannen te voorspellen. Tot op heden werkt het bedrijf momenteel samen met een SaaS-leverancier die een chatbot levert voor klantenservice die veel overhead bespaart en “we evalueren waar we ChatGPT mogelijk kunnen gebruiken voor het maken van inhoud voor onze marketingteams”, zegt Lee, maar hij erkent een goede AI-strategie zal data en analyses gebruiken om daar te komen.

Konica Minolta creëerde ook een apart e-commerceplatform met partner Elastic Path om nieuwe contactpunten voor de klantervaring te creëren, zegt Lee. verstrekken aan ondernemingen.

Zoals de meeste OEM’s wordt Lee beperkt door een discretionair budget en voortdurende problemen met de toeleveringsketen. Toch is zijn optimisme vandaag veel groter dan tijdens de pandemie, toen kantoorgebouwen over de hele wereld grotendeels leeg stonden.

“We zijn niet immuun voor het tekort aan microprocessors. Verwerkingssnelheid is een grote overweging” voor de productietak van het bedrijf, maar er is licht aan het einde van de tunnel, ziet hij. “We hebben nog steeds te maken met achterstanden op onze afgewerkte producten”, zegt hij. “Dus het goede nieuws is dat er enorm veel vraag is en we een inhaalslag maken.”

Meer informatie over ?

Het cloud-spel van Konica Minolta is cruciaal voor de comeback op kantoor
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Is Power BI gratis te gebruiken?

Microsoft Power BI is een datavisualisatiesoftware waarvan de acceptatie snel toeneemt onder op gegevens gebaseerde bedrijven. Als u een business intelligence-portfolio, Power BI is ongetwijfeld

Het cloud-spel van Konica Minolta is cruciaal voor de comeback op kantoor

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Het cloud-spel van Konica Minolta is cruciaal voor de comeback op kantoor

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?