Veel gestelde vragen

In dit artikel schetsen we acht manieren waarop business intelligence uw bedrijf kan verbeteren. Snelle besluitvormingsprocessen. … Betere klantenservice. … Verkrijg klantinzichten. … Bepaal uw marketing-ROI. … Gepersonaliseerde verkoopstrategie. … Verbeter de concurrentieanalyse. … Toegang tot mobiele informatie. … Nauwkeurige verkoopprognoses. 13 jun. 2022

 

In 1989 stelde Howard Dresner (later een Gartner-analist) business intelligence voor als een overkoepelende term om ‘concepten en methoden te beschrijven om de zakelijke besluitvorming te verbeteren door gebruik te maken van op feiten gebaseerde ondersteuningssystemen’. Het was pas in de late jaren 1990 dat dit gebruik wijdverbreid was.

 

Het helpt u de richting van toekomstige trends in te schatten door huidige prestatiepatronen te vergelijken met historische prestatiepatronen. Business intelligence legt de nadruk op kwantitatieve methoden die analyse toepassen op grote hoeveelheden ruwe data en deze omzetten in zinvolle en bruikbare informatie.

 

De vijf stadia van business intelligence zijn Data Sourcing, Data Engineering & Analyse, Situation Awareness, Decision Making en Decision Support. In termen van complexiteit kan dit Rapportage, Analyse, Monitoring, Predicting & Forecasting en Predictive Modeling zijn. 15 jul. 2022

 

Wat is een Business Intelligence-ontwikkelaar? Een business intelligence-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het genereren, organiseren en onderhouden van zakelijke interfaces. Deze omvatten dashboards, gegevensvisualisaties, regelmatige en geïmproviseerde rapporten en hulpmiddelen voor het opvragen van gegevens waarmee gebruikers de informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben.

 

Meer informatie over ?

Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Veel gestelde vragen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Veel gestelde vragen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?