Veel gestelde vragen

In 1989 stelde Howard Dresner (later een Gartner-analist) business intelligence voor als een overkoepelende term om ‘concepten en methoden te beschrijven om de zakelijke besluitvorming te verbeteren door gebruik te maken van op feiten gebaseerde ondersteuningssystemen’. Het was pas in de late jaren 1990 dat dit gebruik wijdverbreid was.

 

Business Intelligence biedt een breed scala aan oplossingen, zoals reclameactiviteiten, het verbeteren van de economie en klantenondersteuning. Business Intelligence kan worden gedefinieerd als de combinatie van data-analysetools voor het verzamelen en effectief gebruiken van organisatie-informatie om het bedrijfsmanagement te verbeteren.

 

Wat is een Business Intelligence-ontwikkelaar? Een business intelligence-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het genereren, organiseren en onderhouden van zakelijke interfaces. Deze omvatten dashboards, gegevensvisualisaties, regelmatige en geïmproviseerde rapporten en hulpmiddelen voor het opvragen van gegevens waarmee gebruikers de informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben.

 

Meer informatie over ?

Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Veel gestelde vragen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Veel gestelde vragen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?