VOORSPELLEND ANALYTISCH ADVIES

VOORSPELLEND ANALYTISCH ADVIES

Het Predictive Analytics consulting team van BI.nl helpt klanten een voorspellend analytisch vermogen te creëren met behulp van een raamwerk dat patronen in uw historische informatie uitwerkt, terwijl er gezocht wordt naar nieuwe mogelijkheden om de kosten te verlagen en de winst te verhogen.

Het doel van voorspellende analyses is het voorspellen van toekomstig gedrag of gebeurtenissen met behulp van de informatie die u in uw bezit heeft over dingen die effectief zijn gebeurd. Predictive analytics bestaat al een tijdje, maar het wordt nu pas standaard en veel organisaties weten niet zeker wat het is of waar het past in de datastrategie van hun organisatie.

Dit is vooral omdat het afhankelijk is van het hebben van toegang tot kwaliteitsinformatie in een formaat dat geschikt is voor zakelijk onderzoek, bijvoorbeeld bedrijfsanalyse, zoals die beschikbaar is vanuit een goed ontworpen datawarehouse. De betrokken procedures zijn geavanceerder dan bedrijfsrapportage & bedrijfsanalyse en het niveau van het bedrijfsbegrip is hoger, wat een betrouwbaar en goed onderbouwd gegevens- en informatiebeheer vereist.

BI.nl raamwerk neemt het beste van de industriestandaard CRISP-DM (CRoss-Industry Standard Process for Data Mining) en past een ‘agile’ overlay toe om beter te kunnen inspelen op de snelle veranderingen op de internetmarkt. Onze flexibele aanpak zorgt ervoor dat de modellen actueel en effectief blijven, zelfs voor bijna real-time analyses. Dit voorkomt de valkuil van te lange uitgaven voor het bouwen van modellen in beton, zodat ze snel kunnen degraderen als de bedrijfswereld om hen heen verandert.

Bedrijven in een breed scala van markten, waaronder energie, nutsbedrijven en mijnbouw, telecom, farmaceutica, retail, gezondheidszorg en financiële diensten, die hun gegevens niet proactief gebruiken, missen een hele reeks voordelen. Deze omvatten gestage en incrementele winstverbetering door middel van promotie en prijsoptimalisatie; het snel creëren van nieuwe gegevensmodellen ter ondersteuning van één enkel beeld van de klant; en succesvollere up-sell, cross-sell en retentie door middel van gepersonaliseerde consumentenbetrokkenheid. Met behulp van voorspellende analyses kunnen bedrijven hun omzet verhogen en hun uitgaande marketingkosten verlagen door de respons te verbeteren via verfijnde targeting met aanbiedingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Predictive Analytics Consulting Engagement:

Vanaf het begin werken we rechtstreeks met uw bedrijfsmensen en uw gegevens. Vooral voor voorspellende analyses is het van vitaal belang om een duidelijk begrip te ontwikkelen van de zakelijke betekenis van de data, omdat er later gevolgtrekkingen uit worden getrokken en er mogelijk vergaande actie wordt ondernomen als gevolg daarvan. Vaak brengen BI.nl consultants een frisse neus mee om de medewerkers van de klant te helpen hun eigen inzicht te verduidelijken en ervoor te zorgen dat de meest waardevolle zakelijke vragen worden aangepakt. Dit helpt het bedrijf van de klant in principe op weg om een analytische concurrent te worden.

Na deze eerste beoordeling passen we onze expertise op het gebied van datamining toe om voorspellende modellen te produceren, waarbij we onze statistische kennis gebruiken om de meest geschikte modelleringstools en -technieken voor uw specifieke behoeften te selecteren. Zoals bij al onze opdrachten ligt onze focus op het snel leveren van tastbare verbeteringen in de bedrijfsprestaties, met voordelen die door iedereen in het bedrijf worden gezien, niet alleen door het datateam.