Basis cursus BI

We zitten allemaal wel eens met de handen in het haar over dingen die nét niet lukken. Soms lijkt het eenvoudig, maar mis je net die knowhow om die laatste stap naar een goed einde te brengen. Gebruik je toevallig nog steeds Excel voor het maken van je rapportages?

En ben je inmiddels tot de conclusie gekomen dat het echt sneller, eenvoudiger én leuker kan? Ontdek dan zelf eens de kracht van Microsoft Power BI. 

Waarom de Basis cursus bi?

Tijdens deze eendaagse hands-on cursus zorgen wij ervoor dat jij aan de gang kunt met de belangrijkste functies en geheimen van Microsoft Power BI. We zoomen daarbij in op de meest gebruikte én populairste tool binnen Business Intelligence. Aan het einde van de dag ben je zelf in staat om rapportages te maken.

VRAGEN OVER DE BASIS BI CURSUS

Tijdens de cursusdag nemen we u aan de hand mee langs alle functionaliteiten die Power BI te bieden heeft, en zult u diverse praktische opdrachten uitvoeren. Van het koppelen van databronnen, tot het visualiseren van data. Hierdoor heeft u aan het eind van de dag niet alleen theoretische kennis over Power BI, maar weet u ook hoe u deze theorie in de praktijk kunt brengen, zodat u thuis verder aan de slag kunt met het ontwikkelen van rapportages.

Het Power BI cursusprogramma

Het cursusprogramma is volledig gericht op de basisbeginselen van Power BI, zodat je na de cursus zelfstandig verder kunt werken met Power BI. Tijdens de Power BI basis cursus behandelen wij de volgende 0nderwerpen:

 

Koppelen van verschillende databronnen;

Data structureren en filteren;

Het opbouwen van een datamodel (relatie leggen tussen data);

Calculated colums, DAX en measures;

Het visualiseren van data, en kiezen van de juiste visuals;

Het delen van rapportages met collega’s in Power BI Service;

Het maken van een dashboard in Power BI Service.

Verstandig dat je aan de slag gaat met een goede basis. Omdat we er belang aanhechten dat jij echt zelfstandig aan de slag kunt bieden wij ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Schrijf je nu in voor de eerst volgende cursus data:

  • Maandag 10 oktober
  • Maandag 17 oktober


Aanvang training:   10:00 uur
Einde training:          16:00 uur

Vergoeding per deelnemer €500 ex. BTW vol=vol

Inschrijven