BIG DATA-CONSULTANCY

BIG DATA-CONSULTANCY

BI.nl is in staat om tegemoet te komen aan de voortdurend groeiende vraag naar Big Data Analytics-diensten. Dit concept van data-analyse en het afleiden van nuttige informatie uit grote hoeveelheden gegevens die snel worden gegenereerd in het moderne bedrijfsleven – van conventionele databasesystemen tot ongestructureerde gegevens die worden verzameld van locatie, sensorbronnen en sociale netwerken.

Het is ‘Big Data‘ best practice om een Data Lake oplossing of Big Data Warehouse te creëren vs. het traditionele Enterprise Data Warehouse – Industrie-experts beschouwen Data Lakes als het nieuwe moderne Data Warehouse. Het concept van de Data Lake is om structureel en ruimtelijk heterogene gegevensbronnen met complexe opslagmodi betrouwbaar op te slaan. Deze databronnen zijn dan op elk moment toegankelijk om uw optimale bedrijfsbeslissingen te ondersteunen.

Als toonaangevende Big Data Analytics-dienstverlener zijn onze Big Data en Hadoop-consultants nodig voor een succesvolle voorbereiding, ontwerp, ontwikkeling en implementatie van Big Data Processing en Analytics-systemen op basis van standaard platformen. Wij bieden twee specifieke servicepakketten aan, die hieronder nader worden beschreven:

Big Data Consulting & Assessment

Wilt u uw eerste Big Data initiatief starten, maar weet u niet zeker wat u moet doen en hoe u waarde kunt creëren voor uw bedrijf? U hebt geen duidelijk beeld van de investeringen en middelen die u moet beveiligen en welke voordelen u kunt verwachten? U wilt uw bestaande investering in IT-infrastructuur beschermen? Onze Big Data Assessment wordt uitgevoerd door een ervaren Big Data-professional. Op basis van de informatie die via een reeks workshops bij de stakeholders wordt verzameld, wordt een strategie en een plan van aanpak opgesteld.

Big Data Consulting & Implementatie

We hebben teams van Big Data consulting specialisten en ervaren Hadoop-ontwikkelaars die klaar staan om te werken aan uw Big Data Warehouse en Big Data Analytics projecten.

Onze teamervaring omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Apache Pig voor het uitvoeren van Hadoop opdrachten in MapReduce, Apache Tez of Apache Spark.
  • Datastreaming en -verzameling met Apache Nutch en Flume
  • Datatransformatie en -integratie met Hive, Pentaho Kettle, Informatica en Microsoft SSIS
  • Databases inclusief: HBase, HDFS, MongoDB, Cloudera Impala, Cassandra, Neo4J, Couch DB om er maar een paar te noemen.
  • Semantische analyse met behulp van Knime, IBM SPSS, Microsoft
  • Visualisaties met behulp van Tableau, Microsoft Power BI, Pentaho en diverse andere front-end platformen.