Klantcase | e-commerce

Geen tevreden klanten, geen business. Door de juiste inspanningen stellen wij Vliegtickets vanuit de Business Intellingence rapportages in de gelegenheid om real-time te acteren op basis van historische data.

Met de juiste insteek én data het maximale halen uit de inzichten.  Dit is waar wij samen met de klant in een continueproces voor gaan. Zo ook bij Vliegtickets.com.

De uitdaging
Niet alleen alle online boekingen komen uit verschillende databronnen. Die boekingen vinden ook nog eens plaats bij verschillende (internationale) leveranciers.

Vliegtickets.com streeft er dagelijks naar om het beste aanbod aan haar gebruikers aan te bieden. En hierdoor het maximale voordeel te behalen voor de klant.

De fix
Hoe zorg je er nou voor dat je acurate data van verschillende leveranciers, continue wisselende prijzen, real-time beschikbaar maakt en daarnaast vanuit de business van Vliegtickets.com zelf ook een gezonde operatie behoudt.

Het antwoord is natuurlijk simpel, je begint met inzicht.
Maar waar begin je als je het juiste inzicht mist? Een traject met BI.nl resulteerde in het samenbrengen van de juiste inzichten, het scheiden van niet relevante informatie en hierdoor de mogelijkheid voor Vliegtickets.com om realtime significant bij te kunnen sturen.

travel.jpg

Het resultaat

Op de eerste plaats inzicht en control voor Vliegtickets.com. Stijging van de gebruikerstevredenheid met 11% op onze website. Snellere overgang tot aanschaf van vliegtickets op onze website. Het aantal bezoekers dat bij het eerste bezoek daadwerkelijk direct tickets aanschaft is met 6% toegenomen.  daarmee het realiseren van 19% meer omzet t.o.v. de periode voor we gebruik maakten van realtime insights we can trust. Zonder BI.nl was dat ons zeker niet gelukt”

asian-couple-traveler-checking-the-flight-with-excited-feeling-at-the-travel-information-screen.jpg