Power BI en Navision koppeling

Microsoft Dynamics NAV is een bedrijfsbeheeroplossing voor kleine tot middelgrote organisaties. Het biedt klanten een volledige oplossing voor hun bedrijf met meer controle over hun financiën en bedrijfsprocessen. Het Power BI-contentpakket biedt out-of-box rapporten voor Dynamics NAV-gebruikers, zoals verkoop en winst, opportunities pipeline, winstgevendheid en meer. Deze statistieken zijn georganiseerd op een dashboard dat volledig kan worden aangepast, zodat u gemakkelijk verbinding kunt maken en onmiddellijk kunt beginnen met het verkennen van uw gegevens.

Power BI en Navision

In dit bericht wordt uitgelegd hoe het Power BI content pack u kan helpen uw Microsoft Dynamics NAV gegevens te verkennen. Voor meer details over hoe u aan de slag kunt, raadpleegt u de Microsoft Dynamics NAV content pack voor Power BI help pagina.

Nadat u verbinding hebt gemaakt met uw Microsoft Dynamics NAV referenties, worden uw gegevens geladen in Power BI en krijgt u een bericht wanneer het dashboard klaar is. Naast het out-of-the-box dashboard zijn er 7 rapporten gebouwd bovenop de dataset. Om de rapporten te bekijken, selecteert u een van de tegels op het dashboard. Als u bijvoorbeeld de tegel met Verkoop deze maand selecteert, wordt u doorgelicht in het rapport Verkoop.

Rapportage Power Bi

Elk rapport bevat een set van visuals met verschillende inzichten. Voor extra informatie kunt u met de muis over een van de items gaan, of een bepaalde waarde selecteren om andere visuals op de pagina te cross-filteren. Het Verkoop rapport geeft inzichten zoals het verkoopbedrag per klantengroep en product. In dit rapport kunt u een specifieke verkoper selecteren in de verkoper naam slicer om de gegevens voor die persoon te filteren.

Elk van de visualisaties uit de rapporten kan vastgepind worden aan het dashboard door er met de muis over te gaan en het pin icoon te selecteren. In elk van de rapporten kunt u overschakelen naar de bewerkmodus waar u extra visuals kunt bewerken of toevoegen aan uw rapporten.

Na de eerste import worden het dashboard en de rapporten dagelijks bijgewerkt. U kunt het verversingsschema regelen door de dataset te selecteren. Met het Microsoft Dynamics NAV content pack voor Power BI beschikt u over een eerste set van metrieken en inzichten waarmee u uw gegevens nog verder kunt verkennen.

Is Navision makkelijk te koppelen aan Power BI?

Gelukkig hebben ze het bij beide pakketten gemakkelijk gemaakt om data in te lezen. Een koppeling tussen beide pakketten is dan ook redelijk eenvoudig te creëren.

Komt er ook maatwerk kijken met de koppeling van Power BI en Navision?

We zouden graag NEE zeggen, echter bij vrijwel alle koppelingen en systemen die wij gezien hebben zit er altijd maatwerk als het gaat om data.